عصراقتصاد: طرح تشکیل کمیسیون ویژه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در صحن علنی مجلس بررسی میشود.
به گزارش عصراقتصاد، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از ارائه طرح تشکیل کمیسیون ویژه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به هیات رئیسه مجلس و بررسی آن در صحن علنی مجلس خبر داد.
پروانه سلحشوری، از تدوین پیشنویس طرح تشکیل کمیسیون ویژه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مجلس خبر داد و گفت: طرح تشکیل این کمیسیون در اختیار هیات رئیسه مجلس قرار گرفته است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: براساس دستور هیات رئیسه مجلس، این طرح چاپ و به نمایندگان ارائه شده است.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی میراث فرهنگی ادامه داد: پیشنویس تشکیل کمیسیون ویژه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پس از اعلام وصول در صحن علنی مجلس در جلسات آتی مورد بررسی قرار میگیرد.
نامه ۱۰۰ نماینده مجلس برای تشکیل کمیسیون ویژه گردشگری
برهمین اساس ۱۰۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضای تشکیل کمیسیون ویژه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی را در قالب نامه ای به مجلس اعلام کردند.
در طرح تشکیل کمیسیون ویژه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی آمده است: بر اساس ماده ۴۴ آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی و اهمیت موضوع گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در راستای تحقق اهداف سند چشمانداز ۲۰ ساله نظام جمهوری اسلامی ایران و ضرورت اجرایی کردن مواد ۹۸، ۹۹ و ۱۰۰ احکام برنامه ۵ ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین تاکید و توجه به موضوع خاص پیش روی اقتصاد در مورد گردشگری و موضوع مکان محور بافتهای تاریخی و مناطق روستایی در برنامه ۵ ساله ششم توسعه در راستای توسعه گردشگری، حفاظت از مواریث فرهنگی و تاریخی و رونق صنایع دستی با رویکرد ایجاد زمینه سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار، ایجاد افزایش اشتغال و کارآفرینی، کاهش بیکاری و توسعه پایدار و نیز تداوم پیگیری، رسیدگی، مراقبت و اعمال نظارت قوه مقننه بر نحوه اجرایی کردن اسناد بالادستی طرح و لوایحی در حوزه مسائل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی بدین وسیله کمیسیون ویژهای تحت عنوان کمیسیون ویژه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در مجلس شورای اسلامی تاسیس میشود.
نمایندگان مجلس این طرح را امضا کرده و آن را به مجلس برای بررسی بیشتر اعلام کردند.
همچنین پروانه سلحشوری در اختتامیه جشنواره ملی عکس ماسار در دانشگاه تهران ، از توجه ویژه مجلس شورای اسلامی به موضوع های میراث فرهنگی و گردشگری اشاره کرد و افزود: در راستای حمایت بیشتر از این مؤلفهها طرح ایجاد کمیسیون ویژهای را تحت عنوان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ارائه کردهایم و تاکنون صد نماینده با امضای نامه مربوطه از ایجاد این کمیسیون حمایت کردهاند و امیدواریم با دادن رأی مثبت در صحن، ایجاد این کمیسیون مصوب شود.
وی اظهار کرد: کشور ما با پهنه گستردهای از میراث فرهنگی و جاذبههای طبیعی فراوان میتواند قطب گردشگری در جهان شود.
نمایندگان تشکل های گردشگری گردهم آمدند
در همین راستا نمایندگان تشکلهای گردشگری دورهم جمع شدند تا درباره تشکیل کمیسیون ویژه گردشگری و میراث فرهنگی صحبت کنند.
سلحشوری نماینده مجلس و عضو فراکسیون گردشگری مجلس گفت: باید در مذاکره با نمایندگان دیگر به این موضوع بیشتر پرداخته شود که دلیل ویژه بودن این کمیسیون چه چیزی است و چرا میخواهیم آن را با اولویت بالا مطرح کنیم.
وی ادامه داد: در مجلس ما هم فراکسیون و هم کمیسیون داریم. کمیسیون، ساختارهای رسمی هستند. وقتی یک ساختار رسمی است با یک ساختار غیررسمی تفاوت دارد. فراکسیونها ساختارهای غیررسمی دارند. کمیسیون موظف هستند که در هفته دو بار جلسه بگذارند و مشاوران خود را داشته باشند. سه دبیر در اختیار هر کمیسیون است در حالی که این امتیازات به فراکسیون تعلق نمی گیرد. من عضو فراکسیون گردشگری هستم اما به جز چند باری که با دوستان درباره برنامه ششم توسعه صحبت کردم در طول یک سال، یک جلسه هم نداشته است چون الزامی برای آن نیست. با وجود اینکه ۱۵۰ عضو دارد ولی در جلسات آن ۲۰ نفر هم نمی آیند.
سلحشوری تصریح کرد: ما شاید در ۱۵ فراکسیون، همزمان عضو باشید ولی فرصت نمیکنیم در همه جلسات آنها شرکت کنیم اما وقتی جلسه کمیسیون وجود دارد ملزم هستیم به آن جلسه برویم. طرحها و لوایح نیز به کمیسیونها ارجاع داده می شود نه فراکسیون، چون فراکسیون به کسی پاسخگو نیست. حتی برخی از فراکسیونها جایی ندارند که بخواهند جلسه تشکیل دهند. بنابراین تفاوت زیادی بین فراکسیون و کمیسیون وجود دارد. به همین دلیل ما می خواهیم که گردشگری به علت اهمیت زیاد آن، دارای کمیسیون ویژه شود.
وی گفت: وقتی در کمیسیون فرهنگی هستیم فرصتی نیست که بخواهیم به کارهای نظارتی هم بپردازیم ولی وقتی که یک کمیسیون خاص داریم و کارمان اختصاصی می شود فرصت نظارت را هم پیدا می کنیم و این نظارت را از طریق سئوال، دیدار یا تذکر انجام داده و به ثمر می رسانیم. این نکته به بعد نظارتی برمی گردد که از طریق کمیسیون انجام پذیر است.
نشست نمایندگان تشکلهای گردشگری با پروانه سلحشوری نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون گردشگری، در هتل باباطاهر تهران برگزار شد. در این برنامه هر یک از نمایندگان تشکلها به موضوع تشکیل کمیسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی نقطه نظرات خود را بیان کرد.