کد خبر: 260504217510
انرژی

ثبت سفارش تجهیزات خورشیدی در انتظار تأییدیه‌های ارزی

در حالی که سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نیروگاه‌های خورشیدی رشدی دو برابری نسبت به سال گذشته داشته، ثبت سفارش این تجهیزات به دلیل نیاز به فاینانسور خارجی با وقفه روبه‌رو شده است.

بنا به اعلام جعفر محمدنژاد سیگارودی، مدیرکل توسعه سامانه‌های کوچک سازمان ساتبا، هر هفته به طور میانگین ۱۰۰ مگاوات نیروگاه جدید خورشیدی وارد مدار می‌شود.

امسال در پنج ماه نخست، بخش خصوصی برای احداث ۷۰۰ مگاوات نیروگاه منابع مالی تامین کرده است. با مصوبه جدید وزارت صمت، ثبت سفارش تجهیزات وابسته به داشتن شریک خارجی و تامین ارز حاصل از صادرات شده؛ این شرط موجب توقف و تاخیر دو تا سه ماهه در روند پروژه‌های بزرگتر شده است.

با وجود این چالش، بخش خصوصی همچنان فعال است و ظرفیت‌های پیش‌بینی‌شده در این حوزه روبه‌گسترش است. اکنون بیش از ۱۱ هزار مگاوات پروژه خورشیدی در مراحل مختلف اقدام قرار دارد اما فقط ۷۰۰ مگاوات متعلق به سرمایه‌گذاران مستقل از صندوق ملی توسعه است.

محمدنژاد پیش‌بینی کرد با رفع محدودیت‌های مالی، ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور تا پایان سال به رقم چشمگیر ۷۰۰۰ مگاوات خواهد رسید.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا