کد خبر: 200704224324
اخبار شرکت هاانرژی

سال آبی ۱۴۰۳–۱۴۰۴ سخت‌ترین دوره ۵۰ سال اخیر 

محمدجواد زارعیان، مدیر پژوهشکده منابع آب وزارت نیرو، با اشاره به کاهش  ۴۰ درصدی بارش‌ها  اعلام کرد که سال آبی گذشته سخت‌ترین دوره نیم‌قرن اخیر  بوده و حتی با یک یا دو سال بارندگی جبران نخواهد شد.

او خشکسالی را پدیده‌ای «خزنده و انباشتی» توصیف کرد که کاهش ذخایر سد و منابع زیرزمینی را در پی دارد. به گفته زارعیان، سامانه «پایش منطقه‌ای خشکسالی» با داده‌های ماهواره‌ای برای رصد مستمر ایران و کشورهای همسایه ایجاد شده است و در مذاکرات آبی منطقه‌ای کاربرد خواهد داشت.

وی افزود: بسیاری از استان‌ها ازجمله یزد کمترین بارش ۶۳ سال اخیر را ثبت کرده‌اند و استمرار این روند پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی دارد. او یادآور شد گرچه خشکسالی پایان‌پذیر است، اما احیای منابع نیازمند  مدیریت پایدار و طولانی‌مدت آب  است.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا