کد خبر: 090704222716
اقتصاداقتصاد کلانانرژیبازاربازارها و خدمات مالیرضا سپهوند، عضو کمیسیون انرژی مجلس:

پیشنهاد هند برای خرید نفت ایران حدود ۱۰ میلیون بشکه در سال است

رضا سپهوند، عضو کمیسیون انرژی مجلس، عنوان کرد: کشورهای قدرتمندی مانند روسیه، ایران، چین، هند و پاکستان در کنار هم قرار گرفته‌اند و احتمال دور زدن تحریم‌ها راحت‌تر شده است.

در شرایطی که هند می‌داند اسنپ‌بک برقرار می‌شود، برای نفت ایران درخواست می‌دهد، همین موضوع را نشان می‌دهد. عدد دقیق پیشنهاد هند به ایران را نمی‌دانم، اما حدود ۱۰ میلیون بشکه در سال عنوان شده است.

به گزارش تجارت نیوز، بر اساس آمار وزارت بازرگانی و صنعت هند، این کشور در ماه ژوئن سال جاری یک محموله نفت خام به ارزش ۱۱۱ میلیون دلار از ایران وارد کرده است. همچنین در فاصله ابتدای سال میلادی تا پایان ماه جولای، واردات فرآورده‌های نفتی هند از ایران به ۹۴ میلیون دلار رسیده است.

مطالب پیشنهادی

بدین ترتیب، مجموع صادرات نفت خام و فرآورده‌های نفتی ایران به هند طی هفت‌ماهه نخست سال ۲۰۲۵ بالغ بر ۲۰۵ میلیون دلار بوده است.

این در حالی است که هند پس از خروج ایالات متحده آمریکا از توافق برجام در سال ۲۰۱۸ و تحت فشار تحریم‌های واشنگتن، واردات نفت خام از ایران را متوقف کرده بود. با این حال، نشانه‌هایی از بازنگری در این رویکرد مشاهده می‌شود؛ به‌ویژه آن‌که در پی محدودیت‌های ایجادشده برای واردات نفت از روسیه، هند در پی تنوع‌بخشی به منابع تامین انرژی خود به نظر می‌رسد بار دیگر به بازار ایران توجه نشان می‌دهد.

کشورهای قدرتمندی مانند روسیه، ایران، چین، هند و پاکستان در کنار هم قرار گرفته‌اند و احتمال دور زدن تحریم‌ها راحت‌تر شده است

رضا سپهوند، عضو کمیسیون انرژی مجلس، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز عنوان کرد: به نظر می‌آید که بلوک‌بندی جهان تغییر کرده و شکل جدیدتری به خود گرفته است. با تشکیل کشورهای عضو بریکس و شانگهای و تقریبا قدرتمندترشدن بلوک شرق، با اتصال روسیه، ایران، چین، هند و پاکستان به این بلوک، کشورهای قدرتمندی در کنار هم قرار گرفته‌اند و احتمال دور زدن تحریم‌ها راحت‌تر شده است.

به گفته او، در شرایطی که هند می‌داند اسنپ‌بک برقرار می‌شود، اما برای نفت ایران درخواست می‌دهد، همین موضوع بلوک‌بندی را نشان می‌دهد.

با توجه به روش‌هایی که ایران به‌ویژه در یک دهه گذشته آموخته است، می‌داند که چگونه با موضوع تحریم و صادرات نفت خود مواجه شود

او در پاسخ به این سوال که منع شدن از خرید نفت روسیه چه تاثیری در این تصمیم داشته است، عنوان کرد: کشورهای مختلف نیز مسائل و مشکلاتی دارند که با این تحریم‌های آمریکا و دستورات واشنگتن نمی‌توانند امورات خود را به‌راحتی بگذرانند. از این‌رو، آنها منافع ملی خود را در نظر می‌بینند و تلاش می‌کنند از مسیرهای مختلف انرژی موردنیازشان را تامین کنند.

سپهوند توضیح داد: من فکر می‌کنم با توجه به روش‌هایی که ایران به‌ویژه در یک دهه گذشته آموخته است، می‌داند که چگونه با موضوع تحریم و صادرات نفت خود مواجه شود و در این زمینه مشکل آن‌چنانی نخواهد داشت.

صادرات نفت ایران در حال حاضر در روز حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز است

وی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است کل نفتی که هند از روسیه خریداری می‌کرد، توسط ایران تامین شود، توضیح داد: تامین نفت هند از روسیه قطع نخواهد شد. اما عدد دقیق پیشنهاد هند به ایران را نمی‌دانم، اما حدود ۱۰ میلیون بشکه در سال عنوان شده است. در حال حاضر صادرات نفت ایران در روز حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز است. تلاش می‌‎شود که مطابق قانون برنامه هفتم این عدد افزایش یابد.

حتی زمانی که شش قطعنامه سازمان ملل در دولت دهم برقرار بود، فروش نفت ایران به صفر نرسید

او در مورد ادعای صفر شدن صادرات نفت ایران گفت: حتی زمانی که شش قطعنامه سازمان ملل در دولت دهم برقرار بود، فروش نفت ایران به صفر نرسید. در دوره دولت دهم، فروش نفت کاهش پیدا کرد اما همان زمان، فشارهای حداکثری تازه آغاز شده بود. پس از آن، ما یاد گرفتیم که چگونه با این شرایط کنار بیاییم.

به گفته عضو کمیسیون انرژی مجلس، به همین دلیل، قطعا تحریم‌ها بی‌تاثیر نیستند؛ تحریم‌ها تاثیر دارند و اسنپ‌بک هم اثرگذار است. اما ایران نیز در این معادلات جدید، روش‌های خود را یافته است و تلاش می‌شود که کشور با مشکل مواجه نشود.

او در پاسخ به این سوال که آیا همچون گفته‌های وزیر نفت قرار است اسنپ‌بک تاثیری بر کاهش فروش نفت نداشته باشد، گفت: ممکن است فروش نفت به دلیل جو روانی در کوتاه‌مدت کاهش یابد، اما مطمئن هستم در بلندمدت روند به حالت اولیه بازخواهد گشت.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا