پژوهشکده پولی وبانکی
پژوهشکده پولی و بانکی نخست به عنوان: «مؤسسه تحقیقات پولی و بانکی» و در جایگاه بازوی تحقیقاتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران؛ و به دنبال تصویب و اجرای برنامه اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور؛ و با توجه به نیاز تمرکز تحقیقات پراکنده در زمینه های پولی، ارزی و بانکی و گسترش آنها با رویکردی کاربردی، در سال۱۳۶۹ تأسیس شد. مؤسسه تحقیقات پولی و بانکی در طول بیش از یک دهه فعالیتهای مستمر ـ به صورت: انجام تحقیقات در زمینههای مرتبط، ارائه خدمات مشاورهای اقتصادی، پولی، ارزی و بانکی به مقامات و اشخاص حقیقی و حقوقی، برگزاری همایشهای مختلف علمی، انتشار کتب و مطالب سودمند ـ و با بهره گیری از اعضاء هیئت علمی دانشگاهی و کارشناسان اقتصادی، گامهای مهمی را در کمک به اجرای سیاستهای رسمی اقتصادی کشور و پیشبرد اهداف کلان مربوط برداشته است. به هر حال، با توجه به شرایط جدید جهانی، تحت فرآیند جهانیسازی اقتصادها و نیز تصویب و اجرای برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور که حاوی مجموعه گستردهای از سیاستهای اصلاحی در بخشهای مختلف اقتصادی ـ به ویژه در حوزههای پولی، مالی، ارزی و بانکی ـ میباشد؛ لزوم تقویت و گسترش بیش از پیش نقش و فعالیت پژوهشکده را ضروری مینمود. جهت تأمین این منظور، مؤسسه تحقیقات پولی و بانکی پس از یک سلسله تغییرات در سازمان تشکیلاتی و کادر علمی و نیز با تعاریف گسترده تری از اهداف و وظایف آن و با کسب مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناّوری، در سال ۱۳۸۰ به پژوهشکده پولی و بانکی ارتقاء سطح یافت.
ساختار سازمانی پژوهشکده، شامل: هیئت امناء (به ریاست رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران)، رئیس، مشاورین، معاونین، شورای پژوهشی، هیئت علمی، روابط عمومی، گروه های علمی ـ تحقیقاتی، مالی، تدارکاتی، انتشارات و انفورماتیک، بانک اطلاعاتی و کتابخانه میباشد. در حال حاضر، جناب آقای دکتر شاپور محمدی ریاست پژوهشکده پولی و بانکی را عهده دار می باشند.
عمده دستاوردهای بیش از یک دهه فعالیت این نهاد تحقیقاتی، مشتمل بر: اجرای حدود ۱۲۳ پروژه تحقیقاتی، برگزاری ۱۹ کنفرانس سالانه و ۴۸ کنفرانس ماهانه، چاپ و انتشار بالای ۲۰۰ عنوان کتاب (عمدتاً محصول پروژههای تحقیقاتی و نتایج کنفرانسهای سالانه و ماهانه)، برپایی ۷ کارگاه پژوهشی، ارائه خدمات مشاورهای به مقامات بانک مرکزی ج.ا.ا. و دولت و… می باشند. در حال حاضر، پژوهشکده در حال اجرای پروژههای مشترک با تعدادی از سازمانها و مؤسسات داخلی و بین المللی و نیز ارائه خدمات تحقیقاتی مورد نیاز آنها می باشد. به علاوه، در چهارچوب همکاریهای مشترک خارجی، برنامه برگزاری سمینار مشترکی با مؤسسه تحقیقات و آموزش اسلامی۳، وابسته به بانک توسعه اسلامی (IDB) ، تحت عنوان: «سمینار بینالمللی بخش پولی در ایران: ساختار، عملکرد و چالشها»۴، در تهران و با مدیریت مشترک پژوهشکده پولی و بانکی (MBRA) و مؤسسه تحقیقات و آموزش اسلامی (IRTI) برگزار شد.
قالیباف گفت: اکنون در گروه خودروسازی سایپا بهجز خودروهای کوئیک اس و ساینا اس که هنوز در فرآیند قرعهکشی هستند،…
بیشتر بخوانید »یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اعمال نفوذ و قدرت بالای دلار در تجارت جهانی و تبعات نامطلوب آن…
بیشتر بخوانید »شهروندان روسیه با خرید ۱۰۲۸ باب مسکن در ترکیه در صدر و اتباع ایرانی با خرید ۴۳۱ واحد در رده…
بیشتر بخوانید »ستایشی در پاسخ به سوالی درباره بازداشت یکی از سر شبکههای فساد به نام الکس (شهروز سخنوری) که دو سال…
بیشتر بخوانید »نامه بازی برجامی همچنان ادامه دارد؛ نامه هایی که فعلاً مهر محرمانه بر روی آنها خورده است و این یعنی…
بیشتر بخوانید »