عصر اقتصاد:رییس جمهور با تاکید بر اینکه "اسلام دین مردمسالاری و صلح و نه دین جنگ است"، از نمایندگان مردم مسلمان در مجالس قانونگذاری کشورهای اسلامی خواست همه تلاش خود را بر کمک به رهبران و مقامات سیاسی - حکومتی خود برای تقویت روحیه برادری و اتحاد توسعه محور در جهان اسلام بکار گیرند.
حسن روحانی روز سه شنبه در سیزدهمین نشست اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت سیاسی کلیه کشورها، راه حل ریشهکن کردن معضلات امّت اسلامی را تحقق همدلی و همکاری تمامی کشورهای اسلامی می داند.
رییس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران روابط خود را با کشورهای اسلامی بر مبنای مودت و رأفت اسلامی تعریف میکند، اظهارداشت: ما هیچ کشور اسلامی را رقیب خود نمیدانیم و معتقدیم حتی با کشورهایی که با آنها اختلاف نظر داریم میتوانیم بر مبنای احترام متقابل، گفتگو و همکاری کنیم.
وی افزود: هیچ کشوری نمیتواند زمانی که در منازعات و کشمکشهای خارجی گرفتار است، به توسعه داخلی اهتمام ورزد. هیچ کشوری نمیتواند مشکلات درونی خود را از طریق لشگرکشیهای خارجی حل کند و برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی خود را همزمان با بمباران و کشتار ملتهای همسایه، پیش ببرد.
ریاست کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به ایران واگذار شد
رییس مجلس مالی که پیش از این ریاست کنفرانس مجالس کشورهای اسلامی را برعهده داشت در آیین افتتاحیه سیزدهیمن کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی ریاست این کنفرانس را به علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی سپرد.
همچنین روحانی با روسای مجالس عراق، قطر، الجزایر، سنگال و سوریه دیدار و گفت و گو کرد.
توسعه روابط بانکی زمینه ساز گسترش روابط اقتصادی است
رئیس جمهور ،گسترش مناسبات جمهوری اسلامی ایران با عراق را به عنوان کشوری بزرگ و تأثیرگذار در منطقه حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: تهران از روابط گسترده، صمیمی و راهبردی با بغداد استقبال می کند.
وی در دیدار سلیم عبدالله الجبوری رئیس مجلس عراق با بیان اینکه خوشبختانه در سالهای اخیر روابط و همکاریهای ایران و عراق در سایه اخوت و برادری رو به توسعه بوده است، گفت: باید با اهتمام بیشتر در راستای توسعه، تقویت و استحکام همه جانبه مناسبات و همکاریهای فیمابین تلاش کنیم.
روحانی افزود: توسعه روابط بانکی در روند گسترش روابط اقتصادی و تجاری دو کشور حائز اهمیت است و بانکهای مرکزی ایران و عراق باید همکاریها و رایزنیها در این راستا را ادامه دهند.
اختلاف میان همسایگان باید با گفتگو حل و فصل شود
رئیس جمهور در دیدار احمد بن عبدالله بن زید آل محمود رئیس مجلس قطر با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار دولت و ملت قطر بوده و خواهد بود، اظهارداشت: امروز اراده خوبی برای توسعه مناسبات و همکاریها، میان مسئولان دو کشور وجود دارد که باید با استفاده از ظرفیتها و توانمندیها در راستای گسترش همه جانبه روابط تهران – دوحه تلاش کنیم.
روحانی تأکید کرد: معتقدیم هرگونه اعمال فشار به دولت و ملت قطر غیرقابل قبول است و اگر کشورهای منطقه بویژه همسایگان با هم اختلافی دارند، تنها باید این اختلافات با گفتگو حل و فصل شود.
اراده ایران و سنگال گسترش مناسبات و همکاریهای فیمابین است
رئیس جمهور در دیدار مصطفی نیاس رئیس مجلس سنگال روابط تهران – داکار را برادرانه و دوستانه دانست و گفت: اراده دو دولت همواره بر گسترش مناسبات و همکاریهای فیمابین بوده است.
روحانی با اشاره به روابط رو به توسعه دو کشور دوست و انقلابی، گفت: باید در راستای گسترش همه جانبه مناسبات و همکاریهای فیمابین تلاش کنیم.
رئیس جمهوری با محکوم کردن حضور نیروهای آمریکایی در سوریه، گفت: طرحی که آمریکایی ها اخیرا برای سوریه در ذهن دارند، برخلاف قواعد بینالمللی و توطئهای برای تمامیت ارضی، امنیت سوریه و منطقه است.
طرح جدید آمریکا توطئهای برای تمامیت ارضی و امنیت سوریه و منطقه است
روحانی در دیدار حموده یوسف صباغ رئیس مجلس سوریه با تبریک به دولت، ملت و ارتش سوریه بابت پیروزیهای بزرگ در برابر تروریستها و آزاد کردن شهرهای مهم سوریه، گفت: البته مبارزه با تروریسم هنوز به طور نهایی پایان نیافته است و باید با همان ارادهای که گامهای اصلی برای محو تروریست برداشته شد، در این مسیر تلاش کنیم.
وی با محکوم کردن حضور نیروهای آمریکایی در سوریه و طراحیهای آمریکا برای آینده این کشور، گفت: طرحی که آمریکایی ها اخیرا برای سوریه در ذهن دارند، برخلاف قواعد بینالمللی و توطئهای برای تمامیت ارضی، امنیت سوریه و منطقه است.