آناهیتا یاوری
عصراقتصاد: احمد اصغری قاجاری رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران در دومین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ضمن بیان اینکه حوزه گردشگری جای جزیرهای عمل کردن نیست، اظهار کرد: اقتدار بخش خصوصی باید توسط متولیان آن حفظ شود.
وی افزود: اگر معتقدیم که صنعت گردشگری جایگزین مناسبترین گزینه برای جایگزین کردن صنعت نفت است باید زیرساختهای آن را در استانها فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه تمام استان های کشور از ظرفیت خوب گردشگری برخوردار هستند، بیان کرد: چهار نوع گردشگر در دنیا وجود دارد که گردشگر مذهبی، درمانی، زیارتی و میراث فرهنگی جزو آن است.
وی افزود: در گذشته ایران در حوزه روابط بین الملل در شرایطی قرار داشت که وقتی هیئتی از بنگلادش به کشور ما میآمد وزرا و مسئولان عالی رتبه ما برای استقبال از آنها میرفتند اما اکنون هیئتهای 40 نفره از کشورهای خارج به همراه وزرایشان به ایران میآیند.
اصغری قاجاری ضمن اشاره به اینکه در ایران امنیت بالایی برای گردشگران خارجی برقرار است، گفت: امنیت ایران در منطقه به گونهای است که توریست خارجی وقتی وارد ایران میشود خود اتومبیلی را کرایه و به همراه خانواده مدت یک هفته را در کویر ایران میگذراند.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه از شهرداری همدان انتظار داریم تا حمایت و تعاملات خود را با کمیسیون گردشگری همدان افزایش دهد اظهار کرد: اکنون حمایت و تعامل شهرداری تبریز با اتاق تبریز برقرار شده و شهرداری بسترهای لازم رابرای توسعه زیرساختهای گردشگری فراهم کرده است.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران از وجود 34 اتاق بازرگانی در کشور خبر داد و عنوان کرد: اقداماتی در حوزه گردشگری کشور انجام گرفته ولی کافی نیست ضمن اینکه اقتدار بخش خصوصی باید توسط متولیان آن حفظ شود.
وی با بیان اینکه کمیسیون گردشگری اتاق ایران در سال گذشته بهترین کمیسیون کشور شناخته شد تصریح کرد: بیش از یک میلیارد نفر در جهان از طریق صنعت گردشگری جابهجا میشوند که از کارکردهای اصلی این صنعت، درآمدزایی، اشتغال آفرینی، فقرزدایی، عدالت گستری و پایداری است.
اصغری قاجاری با تأکید بر اینکه برای رونق به رویکردهای علمی - تخصصی نیاز است تا بر روی سیاستهای کلان موثر واقع شود اظهار کرد: حدود 40 میلیون نفر در جهان در حوزه گردشگری مشغول به کار هستند.
وی تصریح کرد: ایران به تصدیق بونسکو از نظر وجود آثار تاریخی و فرهنگی در میان 10 کشور نخست جهان قرار دارد و از نظر جاذبههای اکوتوریستی و تنوع اقلیمی نیز جز 5 کشور برتر دنیاست.
اصغری قاجاری تعداد گردشگران ورودی به کشور در سال 95 را 6 میلیون نفر اعلام کرد و افزود: مبلغ 8 میلیارد دلار ارز توسط این گردشگران وارد کشور شد ضمن اینکه بر اساس سند 20 ساله چشمانداز ایران در افق 1404 میزان گردشگری ایران به 20 میلیون گردشگر وارد کشور شوند.
علی اصغر زبردست، رئیس اتاق بازرگانی استان همدان نیز در این نشست اظهار کرد: رویداد همدان 2018 رویدادی بینالمللی است بر همین اساس باید اشل اقدامات رویدادهای همدان 2018 از استانی به ملی تبدیل شود.
وی افزود: در برگزاری رویدادهای 2018 ، 250 نفر از سفیران کشورها همراه با رایزن فرهنگی خود در همدان حضور خواهند یافت و نمایشگاه صنایع دستی در هتل باباطاهر همدان برای معرفی ظرفیتهای این صنعت در استان همدان برگزار خواهد شد. علاوه بر آن، نمایشگاه شهرهای جهانی، صنایع دستی سفال و سرامیک، مبل و منبت را داریم که از140 کشور دعوت به عمل آمده است.
احمد اصغری قاجاری در حاشیه دومین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در گفتگو با عصراقتصاد، اظهار کرد: باید فرهنگ گردشگری کشور های آسیایی را ما جا بندازیم و اقداماتمان باید با اقتدار، برنامه ریزی و اهداف از پیش تعیین شده بتوانیم خروجی مثبتی داشته باشیم. این طرح یک حرکت مثبت است و ما نیز در کنار اتاق بازرگانی و استانداری همدان و سازمان میراث فرهنگی در حال تلاش هستیم که این رویداد تخصصی دنبال شود و به اعتبار کشور در این شرایط برجام افزوده شود.
وی افزود: ما از نظر جاذبه های توریستی، ایرانگردی و بوم گردی غنی هستیم و تلاش خواهیم کرد این رویداد مایع مباهات کشور شود.
اصغری ضمن اشاره به دومین اجلاس گردشگری سلامت بیان کرد: برگزاری دومین اجلاس گردشگری سلامت در اردبیل در مهر ماه نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ اما در حال حاضر پایتخت گردشگری 2018 آسیایی در همدان برای ما در اولویت قرار دارد.
علی اصغر زبردست نیز در پاسخ به عصراقتصاد مبنی بر اینکه چه راهکار ها و برنامه هایی در نظر گرفته شده است که از موقعیت همدان به بهترین شکل بهره برداری شود و همچون تبریز و مشهد فرصت سوزی نشود، بیان کرد: در بحث همدان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی متولی شد اما در مشهد و تبریز اتاق هیچ دخالتی نداشت بلکه عمومیت سیاسی استان بیشتر امور را مدیریت می کرد.
وی افزود: در حال حاضر اتاق بازرگانی همدان در حال رصد تمامی فعالیت ها است و امیدواریم از این موقعیت به نحو احسنت استفاده کنیم.