سمیرابابایی
عصراقتصاد: دبیر کل جمعیت هلال احمر با اشاره به هزینه کردن ۵ میلیارد تومان برای طرح نذرآب گفت: ما علاوه بر توزیع آب شرب در ۱۹ شهرستان استان سیستان و بلوچستان تیم های داوطلبانه درمانی نیز در این ۱۹ شهرستان مستقر کردیم که از استان های مختلف دارو و پزشک به صورت داوطلب اعزام شده اند و به مردم خدمات درمانی ارائه می دهند.
روز گذشته نشست خبری در خصوص فعالیت ها و خدمات هلال احمر در طرح نذر آب برگزارشد و در این مراسم "محمدی نسب" دبیر کل جمعیت هلال احمر با حضور اصحاب رسانه، فعالیتها و خدمات هلال احمر را در این طرح تشریح کرد.
دبیر کل جمعیت هلال احمر گفت: در حال حاضر اقداماتی مانند ارائه خدمات به زائران در حج، برگزاری اردوهای سازمان جوانان، امدادرسانی سازمان امداد و نجات در حوادث جاده ای و طرح نذر آب توسط سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر صورت می گیرد.
- بحران کمبود آب شرب جدی است
وی با اشاره به بحران خشکسالی در استان سیستان و بلوچستان افزود: خشکسالی عوارض مختلف در زمینه های کشاورزی، اقتصادی، دامپروری و محیط زیستی دارد و مسئله ای که باعث ورود جمعیت هلال احمر به این بحران شد، بحران کمبود آب شرب بود و ما می خواستیم قدری از آلام مردم را کاهش دهیم.
- گسترش طرح نذر آب به سایر استان ها
محمدی نسب این طرح را یک طرح ملی و کشوری دانست و گفت: این طرح یک طرح ملی است که از استان سیستان بلوچستان آغاز شده است و ما امیدواریم تا با کمک و حمایت های مردم بتوانیم به استان های دیگری مانندجنوب کرمان، هرمزگان، خراسان جنوبی، بوشهر که با مشکل آب شرب مواجه هستند، گسترش دهیم.
دبیر کل جمعیت هلال احمر عنوان کرد: ما استان سیستان و بلوچستان را به ۱۹ شهرستان تقسیم کردیم و هریک از این بخش ها را به یکی از استان های کشور سپردیم تا به مسائل و حل آن کمک کنند.
محمدی نسب مطرح کرد: ۵۲۱ روستا در استان سیستان و بلوچستان شناسایی شد که در این روستاها شبکه آب رسانی اساسا وجود ندارد و یا اگر هم وجود داشته باشد، خالی از آب است. ما متناسب با جمعیت هر روستا شبکه هایی را ایجاد کردیم تا آب در این مناطق توزیع شود.
- طرح ابرسانی در روستا نیازمند کمک های مردمی
وی با اشاره به وجود ۷۰ تانکر سیار برای پر کردن مخازن آب در روستاها افزود: ۷۰ تانکر سیار برای پر کردن مخازن وجود دارد که حداقل ۵ ماه از سال باید این کار صورت گیرد. این کار نیازمند هزینه هایی است و ما نیازمند مشارکت و کمک های مردم هستیم.
دبیر کل جمعیت هلال احمر در خصوص روش های جمع آوری کمک های مردمی به هلال احمر گفت: چندین روش برای جمع آوری کمک های مردمی پیش بینی کرده ایم، یکی از آن ها از طریق شماره حساب جمعیت هلال احمر (۶۶۶۶۶۶) و روش دیگر هم ارسال عدد ۴ به شماره ۲۰۹۹۹۹۹ است. همچنین روش های دیگر هم با اپراتورهای مختلف بوده است که به زودی از رسانه ها اطلاع رسانی خواهد شد.
محمدی نسب درخصوص طرح نذر آب، افزود: یکی از وظایف ذاتی هلال احمر این است که در کنار مردم و صدای آن ها باشد و در این زمینه همه مسئولان استانی مشارکت و همکاری بسیار خوبی داشتند و ما نیز بر نقش مطالبه گری خود پافشاری می کنیم.
- فعالیت های جمعیت هلال احمر داوطلبانه است
به گفته دبیر کل جمعیت هلال احمر، ساختار جمعیت هلال احمر و ورود آن به این عرصه داوطلبانه است و بهتر بود که این امر در سال های گذشته اتفاق می افتاد و ما تلاش می کنیم تا بر موضع خودمان بمانیم و بتوانیم این مسئله را گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه نگاه مردم به هلال احمر دولتی است، بیان کرد: مردم به سازمان هلال احمر به عنوان یک نهاد دولتی نگاه می کنند با وجود اینکه ما نهادی عمومی و غیر دولتی هستیم و این نگاه باید اصلاح شود.
- پرداخت 5 میلیارد تومان هزینه طرح نذر آب توسط هلال احمر
محمدی نسب با اشاره به هزینه کردن ۵ میلیارد تومان برای این طرح عنوان کرد: ما علاوه بر توزیع آب شرب در ۱۹ شهرستان استان سیستان و بلوچستان تیم های داوطلبانه درمانی نیز در این ۱۹ شهرستان مستقر کردیم که از استان های مختلف دارو و پزشک به صورت داوطلب اعزام شده اند و به مردم خدمات درمانی ارائه می دهند.
- ارائه خدمات درمان سرپایی به مناطق محروم
دبیر کل جمعیت هلال احمر افزود: حدود ۴۴ هزار نفر از خدمات درمانی در این شهرستان ها استفاده کردند و برای حضور داوطلبانه درمانی با در نظر گرفتن داروهای مصرفی حدود ۴ میلیارد تومان هزینه شد که تیم های داوطلبانه پزشکی در رده های مختلف عمومی، متخصص و فوق متخصص در ۱۹ شهرستان مستقر هستند که به مردم خدمات سرپایی می دهند.
- توزیع بسته غذایی بین 50 هزار خانوار
محمدی نسب مطرح کرد: همچنین در این ۱۹ شهرستان بین ۵۰ هزار خانواده بسته های غذایی یک ماه، هر بسته به ازای ۴۰۰ تومان توزیع شده است.
دبیر کل جمعیت هلال احمر اظهارکرد: امسال تیم های درمانی جمعیت هلال احمر شامل پزشکان، پرستاران و پیراپزشکان در حدود ۲۰۰ نفر هستند که این افراد در درمانگاه ها و مراکز درمانی هلال احمر مشغول خدمات رسانی به زائران ایرانی هستند.
وی در ادامه به وضعیت تیم های درمانی هلال احمر در مدینه و مکه اشاره کرد و گفت: جمعیت هلال احمر در شهرهای مدینه و مکه ۴ درمانگاه و یک بیمارستان دارد که در صورت نیاز زائران به اقدامات درمانی به این مراکز ارجاع داده می شوند.