اجرای همزمان ۱۲ تاسیسات تقویت فشار گاز توسط شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران
صمد رحیمی، مجری طرح تاسیسات تقویت فشار گاز در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، جزییات پروژههای تاسیسات تقویت فشار گاز “ارسنجان و خیرگو” را که به مناسبت ایام الله دهه فجر اخیرا از سوی ریاست محترم جمهور افتتاح شد، را تشریح کرد و انجام عملیات ساخت، نصب و راهاندازی این پروژهها را به صورت کامل از سوی پیمانکاران توانمند داخلی از افتخارات ملی دانست.
به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، وی با بیان اینکه تاسیسات تقویت فشار گاز ارسنجان ۸ بر روی خط لوله سراسری هشتم گاز در شهرستان ارسنجان استان فارس در زمینی به مساحت ۹ هکتار واقع شده است، توضیح داد: این تاسیسات با ظرفیت ۱۱۰ میلیون متر مکعب گاز در روز دارای ۱+۳ دستگاه توربوکمپرسور است که قدرت کل ایستگاه با توان ۱۰۰ مگاوات می باشد که فشار گاز ورودی به ایستگاه را از ۹۹۳ به ۱۳۰۵PSI افزایش می دهد.
مجری طرح تاسیسات تقویت فشار گاز با بیان اینکه تاسیسات تقویت فشار گاز خیرگو ۸ بر روی خط لوله سراسری هشتم گاز در شهرستان لامرد استان فارس در زمینی به مساحت ۹ هکتار واقع شده است، توضیح داد: این تاسیسات با ظرفیت ۱۱۰ میلیون متر مکعب گاز در روز دارای سه دستگاه توربوکمپرسور است که قدرت کل تاسیسات با توان ۷۵ مگاوات می باشد که فشار گاز ورودی به تاسیسات را از ۹۸۰ به ۱۳۰۵PSI افزایش می دهد.
رحیمی خاطرنشان کرد: تهیه بالغ بر ۹۰% کالای این پروژه ها (کولرهای هوایی ، کمپرسور هوا ، شیرآلات و اتصالات ، اسکرابرها ، تجهیزات برقی و ابزار دقیق و …) از طریق سازندگان داخلی انجام پذیرفته است که اجرای این پروژهها منجر به افزایش ظرفیت انتقال گاز در کریدور خطوط چهارم و هشتم سراسری گاز شده و در نتیجه پایداری و انعطاف پذیری انتقال گاز کشور به ویژه در ماههای سرد سال بهویژه در سال جاری را تضمین نموده است.
رحیمی با بیان اینکه شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در بخش نصب و راهاندازی تأسیسات تقویت فشار گاز در کشور حوزه گستردهای را در اختیار دارد، تصریح کرد: در حال حاضر عملیات اجرایی ۱۲ تاسیسات تقویت فشار گاز بهطور همزمان در دستور کار قرار دارد که این مهم در نوع خود یک رکورد در تاریخ صنعت گاز کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: از این تعداد تاسیسات تقویت فشار گاز، ارسنجان و خیرگو افتتاح شد و به بهره برداری رسید و تا آخر سال ۱۴۰۱ اغلب این تاسیسات شامل دوراهان، آب پخش، نورآباد، خورموج، پل کله به بهرهبرداری میرسند.
مجری طرح با بیان اینکه توربینهای استفاده شده در تاسیسات تقویت فشار گاز خیرگو از سوی شرکت داخلی مپنا و توربینهای بهکار رفته در تاسیسات ارسنجان توسط شرکت OTC تامین شده است، گفت: حمایتهای همهجانبه شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از فرآیند بومیسازی توربوکمپرسور سبب شده است که امروزه این تجهیزات پیشرفته و دارای فناوری بالا از سوی متخصصان بااستعداد داخلی و بدون نیاز به واردات از کشورهای خارجی ساخته شود.
رحیمی در پایان گفت: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نقش آفرینی ممتاز در فرآیند بومیسازی توربین داشته و با طرحریزی و اجرای راهبردهای دقیق به گونهای هدفمند فعالیتها را به نتیجه رسانده است که امروزه پیشرفت شرکتهای سازنده توربین نظیر مپنا و OTC سبب افزایش اشتغال برای مهندسان و جوانان مستعد کشور، صرفه جویی چشمگیر و افزایش اعتماد به نفس ملی شده است.