اختصاص امتیازات ویژه به شرکتهای دانشبنیان آذربایجان شرقی با تصویب قانون جهش تولید
عبدالعلی زاده _تبریز، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به امضای تفاهمنامه بین صندوق نوآوری و شکوفایی و شبکه بانکی کشور برای اختصاص تسهیلات ۴۰ هزار میلیارد تومانی به شرکتهای دانشبنیان خاطرنشان کرد که پس از تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان، امتیازات ویژهای برای شرکتهای دانشبنیان در نظر گرفته شد.
علیرضا منادی سفیدان ادامه داد: به گونهای که اکنون شاهد فعالیت ۷ هزار و ۵۰۰ شرکت دانشبنیان فعال هستیم. این تفاهم نامه نیز در راستای اجرای ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانشبنیان به میزان ۴۰ هزار میلیارد تومان بین بانکها و صندوق نوآوری و شکوفایی و معاون فناوری ریاست جمهوری امضا شد.
او با بیان اینکه ۴۰۰ هزار نفر فقط در سال گذشته حاصل اشتغالزایی شرکتهای دانشبنیان بود، ادامه داد: پس از قانون سال ۱۳۸۹ که در مجلس نهم به تصویب رسید، مجلس یازدهم این قانون مادر را ارتقاء داد و با تصویب ۲۰ ماده قانونی، ۱۱۰ ایراد و مانع پیش روی شرکتهای دانشبنیان احصاء شد و امتیازات خوبی در حوزه بانکی، مالیاتی، حقوقی و گمرکی برای شرکتهای دانشبنیان دیده شد.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تصریح کرد: در این قانون اعتبارات خوبی برای شرکتهای دانشبنیان به ویژه در ذیل صندوق نوآوری و شکوفایی دیده شده و اعتبار این صندوق به دو برابر افزایش پیدا کرده است.
منادی سفیدان اضافه کرد: در این قانون همچنین پیشبینی شده که محصولات تولید داخل نباید واردات مشابه داشته باشد تا شرکتهای داخلی تقویت شوند.
همچنین هزینه گمرکی واردات صرف تقویت شرکتهای داخلی خواهد شد و تخفیفاتی در حوزه سربازی و برپایی دادگاههای ویژه برای شرکتهای دانشبنیان نیز پیشبینی شده است.
منادی اضافه کرد: همچنین در این قانون بخشهای مختلف دولت مکلف هستند زمینهای مازاد خود را در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار دهند و قطعا نخبگان با مطالعه امتیازات این قانون به سمت فعالیت بیشتر در حوزه دانشبنیان خواهند رفت.
او تأکید کرد: کشور ایران در ۳۰ سال گذشته رشد علمی قابل توجهی داشته و این قانون قطعاً منجر به تولید علم بیشتر خواهد شد و شرایط نخبگان و اساتید دانشگاه را بهبود خواهد بخشید.