کد خبر: 201103192636
اخبار شرکت هاتولید و بازرگانیصنعت و معدنوزیر علوم، تحقیقات و فناوری:

از فولاد مبارکه به‌خاطر هوشمندی در افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴.۰ در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران سپاسگزارم

به گزارش خبرنگار فولاد، مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۰، ۴ فولاد مبارکه با مشارکت دانشگاه تهران در پارک علم و فناوری این دانشگاه، هم‌زمان با دهه مبارک فجر، با حضور حسین سیمایی‌صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمد‌یاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، یحیی پالیزدار مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه و جمعی دیگر از مسئولان افتتاح شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، پس از افتتاح این مرکز، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه استقرار پارک‌های علم و فناوری در دانشگاه‌ها بسیار ایده جذاب و ثمربخشی است و به رشد علم کمک می‌کند ادامه داد: دانشگاه نیز به رشد صنعت کمک می‌کند و خوشبختانه قانون جهش تولید دانش‌بنیان، بستر حقوقی و قانونی بسیار خوبی فراهم کرده تا صنعت با کمترین هزینه بتواند تحقیق و توسعه خود را به دانشگاه بسپارد و از پشتیبانی دانشگاه نیز استفاده کند. امیدواریم صنایع کشور با این ظرفیت بزرگ که در مواد ۱۱ و ۱۳ این قانون وجود دارد، آشنا شوند و از آن استفاده کنند.

وی با تأکید بر اینکه مدیران باید موانع را برطرف کنند و نیازی نیست که کمک کنند، گفت: مدیران همین‌که موانع را رفع کنند، کارها انجام می‌شود؛ امروز ظرفیت‌های بزرگی در اختیار است؛ اما بعضاً شنیده‌ام و برخورد کرده‌ام که شاید برخی بخش‌ها در سازمان مالیاتی، به‌اندازه کافی با این موضوع آشنا نیستند و گاهی موانعی ایجاد و یا روند کارها را کُند می‌کنند.

امیدواریم روزبه‌روز شاهد رونق هرچه بیشتر پیوند علم و فن، پیوند دانشگاه و صنعت و پیوند دانشگاه و جامعه باشیم

حسین سیمایی‌صراف، خاطرنشان کرد: ما وظیفه داریم در بخش دانشگاه و دیگر سازمان‌های مرتبط روشنگری کنیم و این موضوع را به یک فرهنگ تبدیل کنیم، زیرا توسعه ایران نیازمند توسعه علمی است. فناوری خودِ علم نیست، بلکه نتیجه علم است. دانشگاه متولی توسعه علمی است و خوشبختانه این توسعه منجر به فناوری می‌شود و قرار گرفتن پارک‌های علم و فناوری در کنار دانشگاه یعنی حاصل شدن علم و نتیجه علم که فناوری است. امیدواریم روزبه‌روز شاهد رونق هرچه بیشتر پیوند علم و فن، پیوند دانشگاه و صنعت و پیوند دانشگاه و جامعه باشیم.

وی گفت: از مدیران دانشگاه تهران که از سال ۱۳۹۹ پروژه ساخت مرکز نوآوری پارک علم و فناوری این دانشگاه را آغاز کرده‌اند تشکر می‌کنم و همچنین از فولاد مبارکه سپاسگزارم که با هوشمندی این پروژه را انتخاب کرده، هم سود برده و هم به مسئولیت اجتماعی خود عمل کرده است. قطعاً هم دانشگاه و هم صنعت موظف‌اند مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهند و در قبال خدماتی که از کشور و شهروندان می‌گیرند، خدماتی نیز ارائه کنند. امروز افتتاح این مرکز نوآوری نشان‌دهنده مسئولیت اجتماعی است که در دانشگاه و صنعت احساس شده و این دو به‌خوبی از عهده آن برآمده‌اند.

پارک‌های علم و فناوری، نهاد واسط علم و صنعت در کشورند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان در آیین افتتاح این مرکز نیز گفت: اگر مقایسه‌ای میان دستاوردهای علمی، آموزشی و فناوری ایران، در حال حاضر و قبل از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی انجام شود، مشخص می‌شود که انقلاب اسلامی در گسترش عدالت آموزشی، آموزش عالی و تعمیم عدالت بسیار موفق بوده و این دستاورد بزرگی است که می‌توان با افتخار از آن یاد کرد. در سال ۵۷، حدود ۷۵ هزار دانشجو داشتیم و امروز ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دانشجو داریم. همچنین ۷ هزار و ۵۰۰ عضو علمی هیئت‌علمی داشتیم و امروز ۸۵ هزار عضو هیئت‌علمی در دانشگاه‌ها داریم.

وی خاطرنشان کرد: بنابر آمار، سهم ما در تولید علم پیش از انقلاب اسلامی ۰.۴ درصد بوده و امروز به ۲ درصد رسیده است؛ تعداد اعضای هیئت‌علمی خانم، پیش از انقلاب اسلامی ۱۹ درصد بوده و امروز به ۳۵ درصد رسیده است. همین توفیق و دستاورد در حوزه‌های فناوری نیز به‌خوبی محقق شده و از این بابت، خداوند را شاکریم و رسیدن به این شرایط را به همه ایرانیان عزیز تبریک می‌گویم.

سیمایی‌صراف با اشاره به اینکه ایران پیش از انقلاب اسلامی پنجاه‌و‌دومین کشور جهان از نظر علمی بوده و اکنون در جایگاه هفدهم دنیا قرار دارد، تصریح کرد: اما انتظار و آرزوی ما ایرانی‌ها بسیار بیش از این است. امیدواریم که با رفع موانع، ایران به جایگاه واقعی خود در حوزه رشد علمی برسد. پارک‌های علم و فناوری، نهاد واسط علم و صنعت در کشورند.

بسیار دلپذیر است که دانشجو در محیط دانشگاه، در کنار علم، محصول علم خود را نیز ببیند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: بسیار دلپذیر است که دانشجو در محیط دانشگاه، در کنار علم، محصول علم خود را نیز ببیند؛ ببیند که نتیجه و عاقبت دانشجویی حضور در صنعت، رشد و شکوفایی صنعت است؛ به‌عبارت دیگر، علم خود را علم مؤثر ببیند. دانشجو در بسیاری از مواقع سر کلاس در ابتدا مردّد است که آنچه من می‌آموزم چه اثر و فایده‌ای دارد و وجود پارک‌های علم و فناوری در حقیقت به دانشجو امید و انگیزه می‌دهد که تحصیل خود را با روحیه بهتری دنبال کند.

مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴.۰:

فولاد مبارکه در مسیر تحقق رشد و پیشرفت ایران است

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه، در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴.۰ این شرکت گفت: در ایام‌الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی قرار داریم. این انقلاب، اتفاقات مختلفی طی دهه‌های قبل پشت سر گذاشته است، از تثبیت انقلاب و جنگ تحمیلی گرفته تا بحث تحریم‌ها و جنگ اقتصادی که هم‌اکنون در اوج آن قرار داریم. تمام تلاش‌های چند دهه گذشته معطوف به سربلندی، پیشرفت و اعتلای ایران بوده و هنوز بسیار جای پیشرفت داریم. حتی در بسیاری از عرصه‌ها ممکن است عقب‌ماندگی‌های قابل‌توجهی داشته باشیم. طبیعتاً هرکه دل در گرو این آب‌وخاک دارد، دغدغه‌مندانه به این مسائل و چگونگی جبران کوتاهی‌ها و عقب‌ماندگی‌ها می‌اندیشد.

ما برای رسیدن به نتایج مناسب در این زمینه، موفق‌ترین شرکت‌های دنیا را بررسی کردیم

وی با بیان اینکه بنده و همکارانم نیز از این قاعده مستثنا نیستیم و دائم در حال بررسی چگونگی تحقق رشد و پیشرفت ایرانیم، گفت: ما برای رسیدن به نتایج مناسب در این زمینه، موفق‌ترین شرکت‌های دنیا را بررسی کردیم که یکی از این شرکت‌ها پوسکوی کره‌جنوبی بود. این شرکت نزدیک به دو دهه است که به‌عنوان رقابت‌پذیرترین شرکت تولیدکننده فولاد در جهان شناخته می‌شود. کره‌ای‌ها بعد از جنگ جهانی دوم به دنبال راه‌اندازی یک شرکت فولادی بودند و در سال ۱۹۶۸ پوسکو تأسیس و طی ۲۵ سال این شرکت به بزرگ‌ترین شرکت فولادی جهان تبدیل شد. شرکتی که فقط ۱۵ سال طول کشید تا با کمترین ظرفیت ایجاد شود و جالب اینجاست که به دلیل مشکلات مالی، ژاپنی‌ها این شرکت را راه‌اندازی کردند و آهسته‌آهسته توسعه‌های بعدی توسط کره‌ای‌ها انجام شد.

به گفته طیب‌نیا، شرکت پوسکو امروز صرفاً یک شرکت فولادی نیست، بلکه یکی از بازیگران اصلی اقتصاد کشور کره جنوبی است و تأثیرگذارترین عامل بر رشد این شرکت، در نظر داشتن اهمیت ویژه برای مقوله نوآوری و فناوری است. این مطلب شاه‌کلید رشد و پیشرفت تمام شرکت‌هایی است که نه‌تنها خودشان، بلکه اقتصاد کشورها را رهبری می‌کنند. امروزه برخی از شرکت‌ها همچون زیمنس، تویوتا، تسلا، اپل، آرسلورمیتال، گوگل، مایکروسافت و ده‌ها شرکت دیگر نامشان آشناتر از کشورهایشان است و درآمدهای بالاتر از درآمد ملی و اقتصاد نفتی ما دارند. این شرکت‌ها نه‌تنها زیست‌بوم نوآوری و فناوری را در خود ارتقا داده‌اند، بلکه در محیط اطرافشان نیز این زیست‌بوم را پیاده‌سازی و عملیاتی کرده‌اند.

فولاد مبارکه می‌تواند لوکوموتیو توسعه و پیشرفت اقتصاد ملّی باشد

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اقدامات این شرکت در مسیر نوآوری اظهار کرد: فولاد مبارکه از سه سال پیش مأموریت ویژه‌ای به یکی از شرکت‌های زیرمجموعه خود با عنوان MSTID داد تا تمام تمرکز خود را برای خلق زیست‌بوم نوآوری و فناوری بگذارد و اکوسیستم نوآوری را حول محور فولاد مبارکه ایجاد کند تا کشور از زایش‌های آن بهره‌مند شود. نگاه دقیق به شرکت‌های پیشرو و نحوه مشارکت آن‌ها در توسعه کشورهایشان نشان می‌دهد که هرکدام از این‌ها، به‌عنوان لوکوموتیو توسعه و پیشرفت در کشورهایشان عمل کرده‌اند و فولاد مبارکه نیز از چنین ظرفیتی در اقتصاد ملی برخوردار است.

ما نباید از دنیا عقب بمانیم و فولاد مبارکه و دیگر شرکت‌های بزرگ کشور باید مسیر نوآوری را هموار کنند

مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: این شرکت امروز جزو بزرگ‌ترین مجموعه‌های صنعتی کشور به لحاظ ارزش‌افزوده، میزان فروش و شاخص‌های اصلی با حدود ۱۴۰ شرکت زیرمجموعه است و چنانچه به مقوله نوآوری نپردازد، جزو شرکت‌هایی می‌شود که حداکثر ۶۰ سال عمر می‌کنند. امروز در حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر و نوآوری بین‌المللی، اتفاقاتی در حال رخ دادن است و سرعت پیشرفت، مطابق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بسیار زیاد است. در این زمینه اتفاقات خوبی در کشور ما رقم خورده، اما سرعت دنیا به‌مراتب بیشتر است. در سال ۱۹۹۷ حدود ۸۶ درصد سرمایه‌گذاری خطرپذیر در حوزه نوآوری شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های آمریکا و کانادا بود؛ اما امروز ۲۸ درصد این سرمایه‌گذاری‌ها در قاره آسیا شکل می‌گیرد، درحالی‌که سهم اروپا از ۱۰ درصد به ۱۹ درصد رسیده و در آمریکا به واسطه توسعه در دیگر کشورها سهم کمتری دیده می‌شود؛ ازاین‌رو ما نباید از دنیا عقب بمانیم و فولاد مبارکه و دیگر شرکت‌های بزرگ کشور باید این مسیر را هموار کنند.

ایران در سال ۱۴۰۱، ۱۶۰۰ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۲، ۱۸۰۰ میلیارد تومان و معادل ۳۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خطرپذیر داشته که یک‌سوم آن متعلق به فولاد مبارکه است

بنابر اظهارات طیب‌نیا، امروز در کشور فیلیپین نزدیک به یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خطرپذیر صورت گرفته و این میزان سرمایه‌گذاری در کشور مصر ۳۲۹ میلیون دلار در سال ۲۰۲۳ بوده است. کشور نیجریه نیز ۲۸۴ میلیون دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده و سرمایه‌گذاری کشور عربستان سعودی هم ۱.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ بوده و سنگاپور ۳.۴ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری داشته است. این در حالی است که ایران در سال ۱۴۰۱، ۱۶۰۰ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۲، ۱۸۰۰ میلیارد تومان و معادل ۳۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خطرپذیر داشته که یک‌سوم آن متعلق به فولاد مبارکه است.

وی تصریح کرد: ما با دیگر شرکت‌ها در خارج از کشور فاصله زیادی داریم و اگر بخواهیم آنچه را رهبر معظم انقلاب فرمودند محقق کنیم باید به حرکت خود سرعت دهیم. متأسفانه موانع زیادی وجود دارد، چراکه زیست‌بوم و فرهنگ نوآوری هنوز به‌درستی شکل نگرفته و از نهادهای نظارتی تا سازوکارهای اخذ مجوزها با سرعتی که ما باید به دنیا برسیم و از آن‌ها جلو بزنیم، فاصله دارد. باید اتفاقات بزرگی بیفتد، ما با سرعت حرکت کردیم، اما نتوانستیم همه را با خود همراه کنیم و نتوانستیم سایرین را متوجه کنیم که چه کار باید بکنیم و چه کار می‌خواهیم بکنیم و دنیا کجا قرار دارد. برنامه ما این بود که ۳ هزار میلیارد تومان در حوزه زیست‌بوم فناوری و نوآوری سرمایه‌گذاری کنیم و سال آینده این میزان را به ۵ هزار میلیارد تومان برسانیم.

فولاد مبارکه با ایجاد مراکز نوآوری، نقش توسعه‌دهنده تکنولوژی در کشور را دارد

مدیرعامل فولاد مبارکه بر این باور است که امروز این شرکت با عبور از دو سطح بلوغ شامل بهره‌برداری و پایداری‌سازی زنجیره تأمین، عملکرد موفقی داشته و در حوزه بهره‌برداری جزو معدود شرکت‌هایی است که با صددرصد ظرفیت در حال فعالیت است. فولاد مبارکه در حوزه پایداری‌سازی زنجیره تأمین، زنجیره کاملی در حوزه برق، گاز، آب و مواد اولیه ایجاد کرده و همه چالش‌ها را با سرمایه‌گذاری‌های خود برطرف و متوازن کرده است.

آنچه باعث شده فولاد مبارکه مراکز نوآوری در دانشگاه‌های کشور را راه‌اندازی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر را دنبال کند، راهبرد تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی است

وی تأکید کرد: تبدیل شدن از یک کارخانه فولادی به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی، خلأ موجود در فولاد مبارکه است. آنچه باعث شده فولاد مبارکه مراکز نوآوری در دانشگاه‌های کشور را راه‌اندازی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر را دنبال کند، راهبرد تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی است. برای طی کردن این مسیر، شناسایی نقاط گمشده در زیست‌بوم صنعتی کشور موردنیاز بود تا در جهت برطرف کردن آن اقدام کنیم.

طیب‌نیا خاطرنشان کرد: امروز مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴.۰ فولاد مبارکه بعد از راه‌اندازی چند مرکز نوآوری دانشگاهی و تقویت ارتباط با مراکز علمی تحقیقاتی و شکل‌دهی ساختار سرمایه‌گذاری خطرپذیر که امروز به ثبات رسیده است، بهره‌برداری شد و مایه خرسندی ماست که در نمایشگاهی که در حضور رهبر معظم انقلاب بودیم، در کنار خودمان در بین ۴۰ شرکت، چند شرکت از مجموعه‌های موردحمایت فولاد مبارکه نیز حضور داشتند.

مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ به‌عنوان برج دیده‌بانی روندهای تحول دیجیتال روز دنیا و هوشمندسازی را در صنعت فولاد دیده‌بانی می‌کند

وی اظهار امیدواری کرد: با توجه به فعال شدن مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و تعامل با این مرکز، ده‌ها مجموعه دانشی و ارزشمند در حوزه تحول دیجیتال و هوشمندسازی ایجاد و زیست‌بوم نوآوری کشور در این حوزه شکل بگیرد. به خاطر داشته باشیم مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ به‌عنوان برج دیده‌بانی، روندهای تحول دیجیتال روز دنیا و هوشمندسازی را در صنعت فولاد رصد می‌کند. این مرکز بر آن است تا بستر مناسبی برای تعامل و شبکه‌سازی با کسب‌وکارها و استارت‌آپ‌های حوزه صنعت ۴,۰ و تحول دیجیتال برای فعالان زیست نوآوری، شتاب‌دهنده‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایجاد کند.

مشاور عالی وزیر علوم در امور اقتصادی:

راه‌اندازی مرکز توسعه کسب‌وکار صنعتی ۴,۰ فولاد مبارکه اقدامی مهم در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه است

مهدی قاسمی، مشاور عالی وزیر علوم در امور اقتصادی، در حاشیه افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: راه‌اندازی این مرکز یکی از اقدامات مهم در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه است. این مرکز به‌ویژه در صنعت فولاد که یکی از صنایع استراتژیک کشور محسوب می‌شود، اهمیت زیادی دارد.

وی افزود: این اقدام نمونه‌ای بارز از تحقق ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان است. ایجاد این مرکز به‌عنوان یک گام مهم در راستای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت تلقی می‌شود و امید است که همکاری‌های بین فولاد مبارکه اصفهان و دانشگاه تهران نتایج مثبتی برای هر دو طرف به همراه داشته باشد.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه:

این مرکز با دسترسی به ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان و هسته‌های فناور مستقر در دانشگاه، می‌تواند نقش مؤثری در توسعه کسب‌وکار دیجیتال ایفا کند

علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه، ضمن تبریک ایام‌الله دهه فجر و اعیاد ماه شعبان، افتتاح این مرکز را نشانه‌ای از همکاری مؤثر بین صنعت و دانشگاه دانست و بر اهمیت تحول دیجیتال در عصر انقلاب صنعتی چهارم تأکید کرد.

اسدی با اشاره به همکاری‌های صورت‌گرفته برای راه‌اندازی این مرکز، گفت: پس از ۱۶ ماه تلاش، ۲۸۰۰ مترمربع فضا برای مرکز تحول دیجیتال صنعت آماده شده است.

وی همچنین به نقش قانون جهش تولید دانش‌بنیان در جذب همکاری صنایع بزرگ اشاره و ابراز امیدواری کرد که با حمایت‌های وزیر، گام‌های مثبتی برای توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری برداشته شود.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ادامه داد: مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه به‌منظور استفاده بهینه از فناوری‌های نوظهور مانند اینترنت اشیا و هوش مصنوعی ایجادشده و هدف آن تولید هوشمند و شبکه‌سازی میان کنشگران حوزه فناوری و نوآوری است.

وی افزود: این مرکز در نزدیکی دانشکده‌های فنی و با دسترسی به ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان و هسته‌های فناور مستقر در دانشگاه، می‌تواند نقش مؤثری در توسعه کسب‌وکار دیجیتال ایفا کند.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت فولاد مبارکه در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه؛

نگاه فولاد مبارکه به نوآوری و فناوری، نگاهی آینده‌محور است

یحیی پالیزدار، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت فولاد مبارکه (MSTIDFUND) نیز در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه اظهار کرد: وقتی در مورد نوآوری صحبت می‌کنیم، IT و IOT در ذهنمان می‌آید، ولی وقتی به نقشه نوآوری دنیا نگاه می‌کنیم می‌بینیم بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها در زمینه‌هایی نظیر پایداری، کربن‌زدایی، کشاورزی، حمل‌ونقل و … اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: این در حالی است که در دنیا اتفاق جالبی در حال وقوع بوده و سرعت این اتفاق به‌شدت فزاینده است. بسیاری از شرکت‌هایی که در قبلاً رده‌بندی ۵۰۰ شرکت برتر دنیا قرار داشتند هم‌اکنون دیگر در این جمع حضور ندارند. میانگین سنی این شرکت‌ها از ۱۳۰ سال به حدود ۶۰ سال رسیده و این یعنی شرکت‌هایی که قدمت زیادی داشته‌اند از دست رفته‌اند.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت فولاد مبارکه افزود: در این فضا ما نیاز به دیده‌بانی داریم، چون صنایع باید تولید کنند و فضای فکری عملیاتی داشته باشند؛ بنابراین نمی‌توانند فضای بیرون را تحلیل کنند. به همین دلیل در اکوسیستم‌های مختلف حاضر می‌شوند و به‌صورت فیزیکی در کنار آن‌ها می‌آیند.

وی خاطرنشان کرد: به‌طور مثال در سیلیکون‌ولی، تعداد زیادی از صنایع ازجمله فولادسازان را می‌بینید و این اتفاق به خاطر این است که در کنار اکوسیستم فناوری و نوآوری آینده را رصد کنند.

پالیزدار تصریح کرد: کاری که ما در فولاد مبارکه انجام می‌دهیم این است که در این فضا حضور داشته باشیم تا با رصد اکوسیستم تهران و دانشگاه‌های آن، فضاهایی را که به آینده نگاه دارند بیشتر بشناسیم.

وی گفت: فولاد مبارکه تاکنون در ۱۵ پارک علم و فناوری کشور رویداد سرمایه‌گذاری برگزار کرده و به همراه مدیران و شرکت‌های سرمایه‌گذار، مسائل خود را مطرح کرده است.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت فولاد مبارکه افزود: ما در کل کشور این سرمایه‌گذاری‌ها را انجام می‌دهیم و امیدواریم طی یک سال آینده، بتوانیم از کل پارک‌های علم و فناوری کشور بازدید کنیم و از توانایی شرکت‌های موجود آگاهی یابیم.

سرپرست دانشگاه تهران در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴.۰ فولاد مبارکه:

مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴.۰ فولاد مبارکه گامی مؤثر در تحقق ارتباط دانشگاه و صنعت است

حسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه، این رویداد را گامی مؤثر در تحقق ارتباط دانشگاه و صنعت خواند و از برنامه‌های دولت برای محول کردن مسائل کلان کشور به دانشگاه‌های برتر خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، حسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت ۴,۰ فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری این دانشگاه با اشاره به اهمیت پیوند نهادهای علمی و صنعتی، این رویداد را «اتفاقی مبارک» توصیف کرد و گفت: چنین رویدادهایی می‌تواند زمینه‌ساز حضور شرکت‌های بزرگ در عرصه همکاری با دانشگاه‌ها شود.

سرپرست دانشگاه تهران با تأکید بر دستور رئیس‌جمهوری برای عرضه مسائل کشور به دانشگاه‌ها، گفت: این اقدام امروز گام ارزشمندی در راستای تحقق این خواسته است و امیدواریم شاهد گسترش چنین تحولاتی در آینده باشیم.

وی افزود: هفته گذشته در دیدار با رئیس سازمان برنامه‌وبودجه، بر محول کردن چالش‌های ملی به دانشگاه‌ها تأکید شد. دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه‌های تراز اول کشور ظرفیت خوبی برای الگوسازی در این مسیر دارند.

حسینی این رویداد را یکی از رویدادهای مهم تاریخ دانشگاه تهران خواند و اظهار داشت: افتتاح این مرکز شاید مهم‌ترین اقدام عملی در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه باشد. هدف این است که صنعت از توانمندی‌های علمی دانشگاه بهره ببرد و دانشگاه نیز بتواند دانش و نوآوری‌های خود را به جامعه منتقل کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با رونمایی از چنین طرح‌هایی، شاهد تحقق آرمانِ توسعه پایدار از طریق همگرایی علم و صنعت باشیم.

گفتنی است این مرکز با زیربنای ۲۸۰۰ مترمربع و با سرمایه‌گذاری شرکت فولاد مبارکه و بهره‌گیری از اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید و با تمرکز بر فناوری‌های مرتبط با صنعت ۴,۰ (نسل چهارم صنعت) و با هدف تسهیل همکاری‌های پژوهشی، آموزش نیروی متخصص و ارائه راهکارهای نوآورانه به شرکت‌های فولادی راه‌اندازی شده است. انتظار می‌رود این اقدام به حل چالش‌های فناورانه صنعت فولاد و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان در کشور بینجامد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا