اصلاح قانون استخراج رمزارز در جهت کاهش ناترازی برق
زینب غضنفری
مدیرعامل شرکت توانیر، اصلاح قانون و مقررات مربوط به استخراج رمزارز و به حداقل رساندن استفاده غیرمجاز از شبکه برق و ساماندهی شبکه را از برنامههای توانیر در جهت کاهش ناترازی و عبور از اوج بار تابستان آینده اعلام کرد.
به گزارش عصراقتصاد، مصطفی رجبی مشهدی در نشست خبری بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق، از اجرای ۱۴ طرح بزرگ برای این منظور خبر داد و گفت: مطابق این برنامه ظرفیت تولید برق نیروگاههای حرارتی و نیروگاههای تجدیدپذیر افزایش خواهد یافت.
وی با بیان این که با تعمیر و نگهداری ۱۸ هزار مگاوات از ظرفیت نیروگاههای موجود؛ تولید برق پایدارتر خواهد شد، افزود: با ارتقای نیروگاههای گازی قدیمی، بازدهی و راندمان آنها نیز افزایش مییابد.
مدیرعامل توانیر در ادامه، بهرهبرداری بهینه از نیروگاههای برقآبی با مدیریت هوشمندانه منابع آبی، تقویت شبکه توزیع با افزایش ظرفیت کابلهای فشار قوی، هوشمندسازی شبکه برق با نصب کنتورهای هوشمند به ویژه برای مشترکان پرمصرف، اجرای برنامههای متنوع مدیریت مصرف از جمله جایگزینی کولرهای گازی با مدلهای کممصرف با کولرهای پرمصرف فعلی، افزایش ظرفیت واردات، مقابله با رمزارزهای غیرمجاز، ایجاد تسهیلات برای سرمایهگذاری در بخش تولید و مصرف برق و اعطای گواهی صرفهجویی به مصرفکنندگانی که در کاهش مصرف برق موفق باشند را از دیگر برنامههایی برشمرد که برای عبور موفق از اوج بار سال آینده در دستور کار قرار گرفته است.
رجبی مشهدی اهداف توانیر از اجرای این برنامهها را عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۴، پایداری شبکه برق، افزایش بهرهوری انرژی، کاهش آلودگی محیط زیست و توسعه انرژیهای پاک اعلام و خاطرنشان کرد: توانیر با اجرای این برنامههای گسترده، نشان داده است که عزم جدی برای مقابله با چالشهای پیش روی صنعت برق کشور دارد و اجرای موفقیتآمیز این برنامهها، علاوه بر تأمین برق پایدار، به توسعه اقتصادی کشور نیز کمک خواهد کرد.
عبور از اوج بار تابستان سال آینده نیازمند همراهی همه مشترکان است
همچنین مدیرعامل شرکت توانیر تاکید کرد: برای عبور از اوج بار تابستان سال آینده نیازمند همراهی تمامی مشترکان هستیم.
مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به برنامههای وزارت نیرو برای عبور از اوج بار تابستان ۱۴۰۴ گفت: ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور تا پایان سال جاری ۵۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت و تا اوج بار سال آینده از مرز ۴ هزار مگاوات خواهد گذشت.
وی با اشاره به این که تاکنون ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه کنتور هوشمند در کشور نصب شده است، تاکید کرد: در زمینه توسعه کنتورهای هوشمند با اولویت مشترکان پرمصرف طی دو سال آینده باید ۹ میلیون دستگاه کنتور هوشمند نصب کنیم که امیدواریم با توسعه این اقدامات بتوانیم در جهت کاهش ناترازیها قدم برداریم.
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: با افزایش سرعت نصب کنتورهای هوشمند، تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده تا دو سال آینده به دو برابر میزان کنونی خواهد رسید.
رجبی مشهدی افزود: براساس برنامهریزی صورت گرفته در قالب ۱۴ مگاپروژه تعریف شده وزارت نیرو، تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده تا دو سال آینده به بیش از ۹ میلیون دستگاه خواهد رسید.
وی اضافه کرد: این میزان در ابتدای دولت ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه کنتور بود که براساس برنامهریزی صورت گرفته و با اولویت مشترکان پرمصرف، نصب کنتورهای جدید با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
رجبی مشهدی با بیان این که تعرفههای برق بهصورت پلکانی افزایش مییابد و بر این اساس نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف جذابیت دارد تا اطلاع دقیقتری از میزان مصرف خود در طول دوره پیدا کنند، گفت: این دسته از مشترکان میتوانند با مراقبت از مصرف، ارقام قبض پایینتری را دریافت کرده و به پایداری شبکه نیز کمک کنند.
مدیرعامل توانیر تاکید کرد: این اقدامات در جهت پایدارسازی شبکه برق در شرایط ناترازی است تا از مصرف بیرویه برق جلوگیری شود و بهگونهای جنبه بازدارندگی دارد.
به گفته سخنگوی صنعت برق، در شرایط کنونی که درگیر تحریمهای سخت ظالمانه هستیم، برای عبور از دوره اوج بار تابستان سال اینده نیازمند همراهی تمامی مشترکان هستیم، در همین زمینه در وزارت صمت و وزارت نفت انجام شده که با رفع موانع مالی و اخذ مجوزهای لازم این اقدامات انجام خواهد شد.
وی اصلاح قانون و مقررات مربوط به استخراج رمزارز و به حداقل رساندن استفاده غیرمجاز از شبکه برق و ساماندهی شبکه را از دیگر برنامههای توانیر در جهت کاهش ناترازی و عبور از اوج بار تابستان آینده اعلام کرد.