افزایش ۷۹ درصدی تخلفات صنفی از نظر ارزش؛ اقلام مکشوفه با قیمت مصوب عرضه میشود
معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران با بیان اینکه بازرسیها امسال نسبت به ۷ ماهه سال گذشته بالغ بر ۱۸ درصد افزایش داشته است، اعلام کرد از نظر تعداد پرونده تخلفات ۶ درصد کاهش یافته اما از نظر ارزش ریالی تخلفات ۷۹ درصد افزایش پیدا کرده است.
بهنام نیکمنش در گفتوگو با ایلنا اظهار کرد: دادستانی، سازمان تعزیرات، و سازمان صمت گشتهای مشترک دارند و بازرسیهای خود را به انبارها و مراکز نگهداری عمده کالاها معطوف کردند. بعضا هم تخلفاتی مثل عرضه گوشت فاسد شدنی، احتکار روغن یا تخلف در مورد آرد مشاهده شده است.
وی اضافه کرد: در هفت ماه گذشته ۱ میلیون و ۷۴۹ هزار و ۳۳۷ بازرسی از صنوف در کشور انجام شده از این تعداد ۸۴ هزار و ۷۹۳ مورد تخلف مشاهده شده و به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است. ارزش ریالی این تخلف نیز ۱۵۰۷ میلیارد و ۵۶۳ میلیون و ۴۱۱ هزار و ۶۱ ریال است.
نیک منش در مورد جزییات این تخلفات گفت:۲۷ هزار و ۷۸۷ مورد گرانفروشی، ۳۱ هزار و ۳۴۷ فقره عدم درج قیمت، ۸ هزار ۱۴۶ مورد عدم صدور فاکتور، ۵ هزار و ۵۵۶ مورد تقلب و ۱۵۸ مورد احتکار رخ داده است. تعداد بازرسیها نسبت به ۷ ماهه سال گذشته بالغ بر ۱۸ درصد افزایش یافته، از نظر تعداد پرونده تخلفات ۶ درصد کاهش داشته اما از نظر ارزش ریالی تخلفات ۷۹ درصد افزایش پیدا کرده است.
این مقام مسئول در اتاق اصناف تصریح کرد: به عبارت دیگر تخلفات از نظر کمی کمتر اما از نظر کیفی عمیقتر شده و ارزش ریالی پروندهها بالاتر بوده است. به عنوان مثال سال گذشته ۹۰ هزار تخلف داشتیم که ارزش آن ۸۳۷ میلیارد تومان بوده ولی امسال نزدیک به دو برابر شده است.
وی افزود: در مورد کالاهای اساسی و اولویتدار مثل شکر، روغن و گوشت و لاستیک ما هر هفته به مراجع ذیربط گزارش میدهیم.
نیک منش درباره برخورد با متخلفان تصریح کرد: از نظر برخورد، بازرسی اتاق اصناف فقط مرجع تنظیم گزارش است. گزارشات را تنظیم و به سازمان تعزیرات ارسال میکنیم، سازمان تعزیرات با توجه به تخلف و سابقه، بر اساس جرائمی که در قانون نظام صنفی و قانون تعزیرات تعریف شده برخورد مناسب انجام میشود.
وی در مورد سرنوشت کالاهای کشف شده خاطرنشان کرد: اقلام مکشوفه با درخواست مقام قضایی، با قیمت مصوب در بازار عرضه میشوند.