کد خبر: 170801107750
اخبار شرکت ها

افزایش ۵ تا ۱۵ درصدی ضریب بازیافت نفت با استفاده از فناوری های روزآمد

مدیربرنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران ضریب کنونی برداشت نفت از مخازن را ۲۳.۴ درصد اعلام کرد و گفت: می توان با کمک روش های IOR و EOR ضریب بازیافت را ۵ تا ۱۵ درصد افزایش داد و ریکاوری را بالا برد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، کریم زبیدی در نخستین کنفرانس ملی افزایش بهره دهی چاه های نفت و گاز که صبح امروز (سه شنبه؛ ۱۷ آبان ماه) با همکاری دانشگاه صنعتی شریف در مرکز همایش های کوشک برگزار شد با اشاره به نقش چاه ها در مدیریت مخازن نفت و گاز، اظهار کرد: امروزه راه ارتباط با مخازن نفت و گاز، نمودارهای پتروفیزیکی، تولید، تصویرگر، قطرنگار، فشار و دما و چاه‌آزمایی و همچین با استفاده از آزمایش های مختلف و مطالعه های متمرکز است.

وی در ادامه به میانگین نرخ تولید چاه های نفت اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون میانگین برداشت نفت و گاز در کشور به‌ترتیب در بخش نفت، روزانه ۱۵۰۰ بشکه و در بخش گاز، روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب است.

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر ضرورت لزوم افزایش ضریب بازیافت نفت و گاز اظهار کرد: پیش از انقلاب در برخی میادین مانند میدان اهواز آسماری تولید نفت در روز به روزانه یک میلیون بشکه هم بالغ می شد اما اکنون با توجه به اینکه چاه ها در نیمه دوم عمر خود قرار دارتد میزان تولید کاهش یافته است از این رو باید با سرمایه‌گذاری و اقدام‌های فناورانه و همکاری دانشگاه‌های کشور، تولید را در میدان‌های قدیمی همچون اهواز، گچساران، مارون، آغاجاری، رگ سفید، پارسی و … بالا ببریم.

زبیدی تصریح کرد: در بحبوحه انقلاب اسلامی تولید نفت خام ایران از میدان‌های جوان روزانه ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز بود. امروز هم می توان با توسعه میدان‌هایی که تاکنون برداشتی از آنها نشده است و همچنین سرمایه‌گذاری بر روی میدان هایی که در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و استفاده از فناوری های روزآمد تولید نفت را به‌طور قابل ملاحظه‌ای افزایش داد.

وی به بیان دلایل کاهش تولید از چاه ها و میدان های نفت و گاز پرداخت و عدم شناخت آناتومی، مخزن و پتانسیل تولید، تخلیه طبیعی مخازن، عدم استفاده از از روش‌های ازدیاد برداشت و عدم استفاده صحیح و بهنگام از روش‌های چاه‌محور را از جمله این دلایل برشمرد.

به گفته زیبدی، استفاده از روش های چاه محور همچون infill driling، work over، perforation و Acidizing که سال ها در مناطق نفتخیز مورد استفاده قرار می گرفتند از جمله روش های موثر در ازدیاد برداشت هستند که گاها می تواند ۱۵ تا ۴۰ درصد در نگهداشت تولید موثر باشند و حتی باعث افزایش تولید هم شوند.

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت با تأکید بر اینکه نفت و گاز ثروت کشور است و باید برای افزایش برداشت از مخازن سرمایه‌گذاری در صنعت نفت افزایش یابد، یادآور شد: هم اکنون میانگین ضریب برداشت از چاه های نفت و گاز در دنیا ۳۵ درصد است این در حالی است که این رقم در ایران هم اکنون ۲۳.۴ درصد است.

وی افزود: هم‌اکنون با استفاده از فناوری‌های روزآمد، می‌توان تولید نفت و گاز از میدان‌های نفتی و گازی کشور را ۵ تا ۱۵  درصد افزایش داد و رقم بازیافت نفت از مخازن را افزایش داد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا