بانک صنعت و معدن
از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، چهار بانک توسعه ای در زمینه سرمایه گذاریهای صنعتی مشغول بودند
١. بانک اعتبارات صنعتی که اولین بانک توسعه صنعتی در ایران است به موجب قانون برنامه عمرانی هفت ساله دوم کشور در سال ١٣٣۵ باسرمایه اولیه ۶٠٠ میلیون ریال و به منظور ایجاد و تقویت کارآفرینان بخش خصوصی تأسیس گردید . سهام اولیه این بانک تماماً به دولت تعلق داشت لیکن پس از حدود ٢٠ سال فعالیت، تصمیم گرفته شد که با فروش تدریجی سهام به بخش خصوصی موجبات غیردولتی شدن بانک مزبور فراهم گردد . در اواخر سال ١٣۵۶ با فروش تدریجی حدود پنج درصد سهام به بخش خصوصی ، زمینه غیردولتی شدن بانک آغازگردید . این بانک در مدت ٢٢ سال فعالیت خود ١١٠٧ فقره تسهیلات به مبلغ کل ٧/٨۶ میلیارد ریال به واحدهای تولیدی و خدماتی پرداخت نموده و در سرمایه گذاری ٧٠ واحد تولیدی و خدماتی نیز به مبلغ ١١ میلیارد ریال مشارکت حقوقی داشته است.
٢. بانک توسعه صنعتی و معدنی ایران ، دومین بانک توسعه صنعتی در سال ١٣٣٨ که ضمناً اولین بانک توسعه ای خصوصی در کشور به شمار می آمد ، با سرمایه ۴٠٠ میلیون ریال به صورت شرکت سهامی عام تأسیس گردید . این بانک متعلق به بخش خصوصی بود و حدود ٨٧ درصد سهام این بانک به افراد و مؤسسات ایرانی و١٣ درصد بقیه متعلق به ١٩ بانک و مؤسسه خارجی بود . از ١٩ بانک خارجی ، ۶ بانک انگلیسی – ٢ بانک فرانسوی – ۴ بانک ژاپنی – ٢ بانک آمریکایی – ٢ بانک آلمانی – ١ بانک ایتالیایی و ٢ بانک هلندی بودند . این بانک تا پایان سال ١٣۵۶ قریب به ٢٢٢ میلیارد ریال وام صنعتی و سرمایه در گردش برای ایجاد و توسعه صنایع ایران پرداخت کرده بود و در سرمایه ١۴٨ واحد تولیدی و خدماتی به مبلغ ٢/۴٩ میلیارد ریال مشارکت داشت.
٣. بانک توسعه و سرمایه گذاری ایران ، سومین بانک توسعه ای در سال ١٣۵٢ با سرمایه ٠۵٠ر١ میلیون ریال که پنجاه درصد آن پرداخت گردیده بود ، به صورت شرکت سهامی عام تأسیس گردید. حدود ٨٢ درصد سهام این بانک به ٣٣٣٣ فرد و مؤسسه ایرانی و حدود ١٨ درصد باقی نیز به افراد و مؤسسات خارجی تعلق داشت . این بانک تا پایان سال ١٣۵۶ جمعاً ١۶۵ فقره تسهیلات به مبلغ تقریبی ۵/١٩ میلیارد ریال به صنایع کشور پرداخت کرد و در سرمایه سهامی ١۴ طرح تولیدی و خدماتی جمعاً به مبلغ ۵٨٠ میلیون ریال مشارکت داشت .
۴. شرکت سرمایه گذاری بانکهای ایران در سال ١٣۵۵ با سرمایه اولیه ١۵ میلیارد ریال به صورت شرکت سهامی عام آغاز به فعالیت نمود . سهامداران این شرکت را ١۵ بانک ایرانی و ١۶٠٠ سهامدار از افراد حقیقی و حقوقی تشکیل می دادند .
علاوه بر بانکهای توسعه ای فوق که برای کمک به صنایع بزرگ و متوسط تشکیل شده بود ، کمکهای مالی برای ایجاد و توسعه واحدهای کوچک صنعتی از طریق صندوق ضمانت صنعتی پرداخت می گردید . این صندوق در سال ١٣٣٩ با سرمایه انتقالی از صندوق مشترک ایران و آمریکا به مبلغ ١٣٨ میلیون ریال به صورت مؤسسه غیرتجاری عام المنفعه برای کمک به صنایع کوچک ایجاد شده بود و سرمایه آن به تدریج به مبلغ ٧٧٠ میلیون ریال افزایش یافته بود و کلا متعلق به دولت بود .
دکتر ترابی با اشاره به اینکه امروزه کارکرد و نقش روابط عمومی متناسب با پیشرفت هایی که در حوزه های…
بیشتر بخوانید »دکتر خورسندیان اظهار داشت: حراست در شبکه بانکی جایگاه ویژه ای دارد که باید همواره با رویکردی پیشگیرانه و اصلاحی…
بیشتر بخوانید »بانک صنعت و معدن در راستای سیاست های ابلاغی وزارت امور اقتصادی و دارائی و اهمیت تأمین مالی زنجیره ای…
بیشتر بخوانید »مدیرعامل بانک صنعت و معدن گفت: این بانک در سال گذشته به ۱۵۰ شرکت دانش بنیان که از سوی صندوق…
بیشتر بخوانید »بانک صنعت و معدن اسامی بخشی از بدهکاران دارای بدهی مطالبات مشکوکالوصول خود را اعلام کرد. به گزارش روابط عمومی بانک صنعت و…
بیشتر بخوانید »