کد خبر: 070503167742
دولتروزنامهسیاستروایت عصر اقتصاد از مراسم 1.5 ساعته تنفیذ پزشکیان؛

با مردم برای مردم و در میان مردم

رهبر انقلاب توصیه های خود را در دو بخش سیاست خارجی و داخلی تبیین کردند و بر اولویت اقتصاد تاکید کردند

مراسم تنفیذ رئیس چهاردهمین دوره رئیس جمهوری از یک دقیقه به ۱۰ شروع و در ۱۱.۲۷ دقیقه به پایان یافت تا رسما مسعود پزشکیان پس از آن دفتر خود را از مخبر تحویل بگیرد.

در این مراسم که با تلاوتی چند از آیات قران آغاز شد در واقع به پزشکیان یادآوری شد که این پست و مقام امانت است آنچنان که معنی آینه ای از قران تلاوت شده چنین بود: «خدا قاطعانه به شما فرمان می دهد که امانت ها را به صاحبانش بازگردانید و هنگامی که میان مردم داوری می کنید، به عدالت داوری کنید. ..

به گزارش عصر اقتصاد با برگزاری مراسم تنفیذ، فصل جدیدی از کار و تلاش به مدت چهار سال به سکانداری «مسعود پزشکیان» در نهاد ریاست جمهوری آغاز شد.

مسیری که در چند ماه اخیر تقریبا ثابت و آرام گذشت اکنون با وجود توقعات و انتظارات حتما برای تیم جدید اقتصادی پزشکیان سخت تر از همه دولت های گذشته خواهد بود.

به ویژه آن که حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب نیز در این مراسم توصیه های مهمی را گوشزد کردند و از پزشکیان و دولت اش خواستند تا مسائل و مشکلات اقتصادی را معطل سیاست های خارجی نکند.

رهبر انقلاب پس از اعطای حکم تنفیذ به مسعود پزشکیان، توصیه‌های مهمی خطاب به رئیس جمهور، دولت آینده، مردم و هواداران نامزدها بیان کردند که مهمترین آن، رسیدگی به معیشت مردم و اقدامات اقتصادی بود

توصیه های مهم رهبر انقلاب

رهبر انقلاب پس از اعطای حکم تنفیذ به مسعود پزشکیان، توصیه‌های مهمی خطاب به رئیس جمهور، دولت آینده، مردم و هواداران نامزدها بیان کردند که مهمترین آن، رسیدگی به معیشت مردم و اقدامات اقتصادی بود. این توصیه ها بیشتر در دو دسته مسائل داخلی و خارجی معطوف بودند ولی تاکیدات مجدد رهبر انقلاب بر اولویت دادن مسائل اقتصادی به مسائل اجتماعی و فرهنگی به رغم اهمیت آنها بسیار تامل برانگیز بود.

در ادامه اهم این توصیه ها را مرور می کنیم:

سیاست خارجی؛

– انگیزه مخالفت و دشمنی با برخی کشورها مثلا با کشورهای اروپایی ام که آنها را در اولویت‌های روابط خارجی‌مان ذکر نکرده ام، نداریم؛ علتش این است که این کشورها این چند ساله با ما خوب رفتار نکرده اند.در قضیه‌های تحریم و نفت و سایر قضایا یا در عنوانی جعلی مانند حقوق بشر بد رفتار کرده اند؛ اگر این رفتارها را نداشته باشند، آنها هم جزو اولویت های ما خواهند بود.

– یکی از اولویت ها ارتباط مستحکم با کشورهایی است که در این سالها به ما کمک کردند چه در سازمان ملل چه در غیر از آن و میدان عمل و همکاری های اقتصادی از ما حمایت کردند، ما باید قدرشناسی کنیم و ارتباط مان با اینها را مستحکم کنیم.

– در حوزه سیاست خارجی در مقابل امواج و حوادث جهانی و منطقه ای برخورد کشور، برخورد فعال و اثرگذار باشد نه منفعل.

– یکی از اولویت های ما، همسایگان ما هستند از جمله امتیازات کشور، وجود همسایگان متعدد است که به حدود ۱۴ کشور می رسد و باید روی روابط با آنها کار کنیم.

– ارتباط با کشورهای آفریقا و آسیا که میدان دیپلماسی ما را گسترش می دهند، جزو اولویت ها ما هستند.

– توصیه دیگر من، قدرشناسی توان داخل کشور و تکیه بر آن است؛ مخاطب این مسأله، مسئولانی هستند که زمام اجراییات کشور را در اختیار می گیرند و «ما می توانیم» یک شعار همیشگی باقی بماند.

در مقابل امواج و حوادث جهانی و بخصوص منطقه‌ای و مسائل سیاسی و حتی علمی مانند هوش مصنوعی، فعال و اثرگذار برخورد کنید نه منفعل.

رئیس جمهور و دولت محترم انشاءالله با مردم برای مردم و در میان مردم از این ظرفیت عظیم مردمی استفاده کنند و برای رسیدن به اهداف خود بهره بگیرند

سیاست داخلی؛

– هیچ مسأله داخلی را متوقف و آویزان به یک مسأله خارجی نباید کرد.

– هر کاری که در سطح دنیا می توانید، عزت مندانه انجام دهید اما از توان و ابتکارات داخلی غفلت نشود.

– نباید به وسوسه های دوقطبی سازی اعتنا کرد و ترتیب اثر داد، این توصیه مؤکد بنده است و نباید احساساتی که در دوره انتخابات افراد را وادار به مجادله با یکدیگر می کرد، ادامه پیدا کند.

– نسبت به مسائل فرهنگی اجتماعی بسیار حساسم و شاید بیش از همه چیز اهمیت دارد لکن امروز از نظر زمانی، اولویت با مسائل اقتصادی است.

– تحرک اقتصادی حساب شده پیگیر مورد نیاز است؛ در دولت قبل کارهای با ارزشی انجام شده که باید ادامه یابد.

– هم اقتصاد کلان مانند ارزش پول ملی، تولید، سرمایه گذاری، بهبود فضای کسب و کار توجه شود هم بهبود وضع معیشت مردم که کوتاه مدت باید کارهایی انجام شود.

– تعامل ارکان کشور؛ بدون این نمی شود کار مجلس باید به دولت کمک کند، دولت روی حساسیت های مجلس حساب کند، قوه قضاییه در هر نقطه مورد نیاز حضور فعال داشته باشد، نیروهای مسلح در هر جایی که دولت و مردم نیاز دارند نقش آفرینی کنند.

– جلسات سران قوا فرصت بسیار خوبی است من توصیه می کنم؛ به رؤسای جمهور قبلی و رؤسای قوا توصیه کرده بودم، این جلسات سران سه قوه را جدی بگیرند و تجربه ماست.

– کار جهادی و حضور در میدان و کار مجاهدانه و اجتناب از «کنترل از راه دور»؛ اینکه بخواهد مدیری از راه دور کارها را کنترل کند، نمی شود، باید به دل کار برود. با روحیه جهادی می شود کوه های مشکل را از جا کند.

– خیلی ها ظاهر قانونی را رعایت می کنند اما کار پیش نمی رود آقای رئیس جمهور محترم چند روز قبل درباره اینکه برخی از بخش های اداری ما آدمی نشسته، اما محصول کار او از صبح تا شب قابل توجه و به دردبخور نیست با من صحبت می کرد که حرف درستی است.

– در کنار فرصت های انسانی، ثروت های طبیعی و مادی هم هست که فراوان است؛ این ثروت های طبیعی بیش از آن مقداری است که تاکنون از آن بهره گرفته ایم؛ می توانیم کارهای بزرگی را به اتکای این منابع انسانی انجام دهیم اما شرطش داشتن همت بلند است و کارها را به جد دنبال کنیم و رئیس جمهور همکاران خوبی برای خود انتخاب کند.

– رئیس جمهور و دولت محترم انشاءالله با مردم برای مردم و در میان مردم از این ظرفیت عظیم مردمی استفاده کنند و برای رسیدن به اهداف خود بهره بگیرند.

پزشکیان: مسیر تحقق سند چشم‌انداز در داخل، منطقه و جهان، تنها با اجرای سیاست‌های کلی ابلاغ شده رهبری انقلاب و قانون برنامه توسعه طی خواهد شد و این مهم، رسالت دولت چهاردهم خواهد بود

رسالت دولت چهاردهم چیست؟

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، دکتر مسعود پزشکیان بار دیگر خود را خاک پای ملت شریف ایران خواند و گفت: ما مخاطب انتظارات تحولی همه ملت ایران و مکلف به اجرای قانون اساسی هستیم.

پزشکیان افزود: مسیر تحقق سند چشم‌انداز در داخل، منطقه و جهان، تنها با اجرای سیاست‌های کلی ابلاغ شده رهبری انقلاب و قانون برنامه توسعه طی خواهد شد و این مهم، رسالت دولت چهاردهم خواهد بود.

رئیس جمهور با اشاره به هدف‌های مهم سند چشم‌انداز از جمله «جایگاه اول اقتصادی، ‌فرهنگی و علمی ایران در منطقه»، «الهام‌بخشی در دنیای اسلام» و «تعامل سازنده با جهان»، ضمن تأکید بر ارزشهای اسلامی از جمله عدالت و آزادی‌های مشروع و ایجاد ایرانی امن، مستقل و مقتدر،‌ افزود: تحقق این اهداف بسیار مهم، نیازمند دولتی توانا و اجماع در حکمرانی برای پیشرفت و توسعه است.

رئیس جمهور در ادامه، «وحدت»، «انسجام»، «همگرایی» و «قانون‌گرایی» آحاد مردم، نخبگان و مسئولان را لازمه عبور از بحران‌ها و تنگناها و پاسخ دادن به انتظارات برشمرد و از همگان خواست تا برای «اجرای سیاست همگرایی تشکیل دولت وفاق ملی» او را کمک کنند.

پس از مراسم تنفیذ و اعطای حکم چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، مسعود پزشکیان، در حاشیه این برنامه درباره اولویت‌های خود در دولت چهاردهم براساس توصیه‌های رهبری گفت: الان آنچه که باید پیگیری کرد وضعیت اقتصادی مردم است.

مسعود پزشکیان افزود: پشتیبانی از تولید داخلی و نهایتا تقویت سفره‌های مردم و حل مشکلاتشان از دیگر اولویت هاست. تلاش خواهیم کرد بتوانیم آن نیتی که مقام معظم رهبری دارند را در عمل پیاده کنیم.

گفتنی است بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی، «امضای حکم ریاست‌جمهوری پس از انتخاب مردم»، از جمله «وظایف و اختیارات رهبری» است و طبق قانون انتخابات ریاست‌جمهوری «دوره‌ ریاست جمهوری اسلامی ایران چهار سال است و از تاریخ تنفیذِ اعتبارنامه به‌وسیله‌ مقام رهبری آغاز می‌شود».

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button