بهره برداری از طرح انتقال آب خلیج فارس به چادرملو با فرمان رئیسجمهوری
مدیرعامل چادرملو: این پروژه ثابت کرد که اگر نظام به این نتیجه برسد که توسعه را از حالت دولتی خارج کند و به شرکتهای خصوصی محول کند، نهتنها میتوان به عمران و آبادانی کشور سرعت بخشید، بلکه باری از روی دوش دولتها نیز برداشته میشود.
آیین بهره برداری از قطعه سوم پروژه عظیم طرح شیرینسازی و انتقال آب خلیج فارس به مجتمع صنعتی چارملو در شهرستان اردکان با حضور ویدئو کنفرانسی رئیسجمهوری برگزار شد.
در مراسمی که به همین مناسبت در محل مخازن آبگیری مجتمع صنعتی چادرملو برگزار شد، ناصر تقیزاده، مدیرعامل مجتمع صنعتی چادرملو در گزارشی به تشریح تأثیرات مهم این طرح در استان یزد و صنایع این منطقه گفت: قبل از هر چیز بهرهبرداری کامل از خط ۱ پروژه شیرینسازی و انتقال آب خلیج فارس را به مقام معظم رهبری و مردم استان یزد آن هم در یکی از خجستهترین ایام که مبعث پیامبر عظیمالشان اسلام و اعیاد شعبانه است، تبریک عرض میکنم. وی همچنین از رئیسجمهوری ، وزیر صمت و مجلس محترم و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس که با حمایتهای خود روند اجرایی و عملیاتی شدن پروژه بزرگ انتقال آب خلیجفارس و همچنین تامین مالی منابع تسریع بخشیدند، تشکر و قدردانی کرد.
تقیزاده در گزارش خود افزود: شرکت چادرملو به عنوان یکی از سه سهامدار عمده ابرپروژه انتقال آب خلیجفارس و یکی از متولیان اصلی طرح، نقش اثرگذاری در نیل به این دستاورد بزرگ داشته است. شرکت چادرملو که طرحها و برنامههای بزرگی در جهت توسعه و اکتشاف در دست اقدام دارد، نیازمند بهرهگیری از منابع پایدار آب است؛ چرا که آب یکی از بزرگترین چالشهای بزرگ شرکتهای صنعتی و معدنی است.
او پروژه انتقال آب خلیج فارس را فرصت مغتنمی برای مشگلگشایی دانست و گفت : با همین هدف ۳ شرکت بزرگ معدنی و صنعتی چادرملو ، گل گهر و مس سرچشمه تصمیم بزرگی را اتخاذ کردند که در تاریخ این سرزمین بیسابقه بود.
مدیر عامل چادرملو گفت: قطعه سوم خط ۱ که امروز افتتاح شد، از مجتمع مس سرچشمه کرمان تا صنایع فولادی در منطقه اردکان استان یزد در حدود ۳۷۰ کیلومتر است که انشعابی هم به مجتمع معدنی چادرملو به طول ۱۵۰ کیلومتر کشیده میشود.
او تصریح کرد: دبی آب انتقالی به این منطقه ۲ مترمکعب بر ثانیه از طریق لوله هایی به قطر ۱۰۰۰تا ۱۲۰۰ میلیمتر است و ۷ مخزن ۱۱۰ هزار مترمکعبی نیز برای ذخیره سازی آب احداث شده است که برای سالها تامینکننده آب پایدار برای صنایع خواهد بود.
تقیزاده در ادامه از مرحوم پاشاییفام مدیرعامل وقت بانک سپه، محمد جلال مآب مدیرعامل وقت گلگهر، محمود نوریان مدیر عامل وقت شرکت چادرملو و آقایان مرادعلیزاده ، بنیاسدی و یاری مدیرعامل شرکت تامین و انتقال آب خلیجفارس به عنوان انسانهای شجاعی که جسارت به خرج دادند و گام های اول را برای این پروژه ملی برداشتند، قدردانی و تشکر کرد.
او همچنین با یادآوری اینکه بسیاری معتقد بودند این پروژه توجیه اقتصادی ندارد، اما با ایمان و باور و جسارتی که در بین بنیانگذاران این طرح وجود داشت، این ریسک بزرگ انجام شد، افزود : نباید فراموش کنیم این پروژه عظیم در اوج تحریمها محقق شد . موفقیت این پروژه تنها به انتقال آب شیرین به فلات ایران و شرق کشور خلاصه نمیشود، بلکه موضوع مهم که از دستاوردهای این طرح عظیم است و باید به آن توجه داشت، انتقال فناوری است. نزدیک به ۱۹۰ شرکت سازنده و پیمانکار توانمندیهای خودشان را به منصه ظهور رساندند و اکنون ما صاحب توان فوق العادهای برای ساخت قطعات مورد نیاز از جمله ابرپمپ ها هستیم . در نظر داریم ساخت ممبرانهای آب شیرین را هم داخلیسازی کنیم که مقدمات آن در حال اجراست.
تقیزاده همچنین در این مراسم گفت: امروز بسیار خرسندم که خطوط دوم و سوم این طرح هم با حمایتهای دولت محترم و شخص رئیسجمهوری و جناب آقای رزمحسینی که تصمیم شجاعانه برای تداوم این طرح بزرگ ملی برای انتقال آب به فلات مرکزی و شرق کشور گرفتند، در دست اجراست و ما کاملاً از آن حمایت میکنیم؛ چرا که معتقدیم اکنون این توانمندی در کشور به اثبات رسیده است که میتوان با سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ سودآور و بخش خصوصی، نهتنها به عمران و آبادانی کشور سرعت ببخشید، بلکه باری از روی دوش دولتها نیز برداشته میشود.
این پروژه عملاً ثابت کرد که اگر نظام به این نتیجه برسد که توسعه را از حالت دولتی خارج کند و این مهم را به شرکتهای خصوصی محول کند امری شدنی و ثمربخش برای کشورخواهد بود.
وزیر صمت: ۲۴ اسفند روز ماندگاری در تاریخ کهن ایران است
وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین بهره برداری طرح انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به استانهای شرقی و فلات مرکزی ایران امروز ۲۴( اسفند) را یکی از روزهای ماندگار و تاریخی در تاریخ چند هزار ساله کهن ایران زمین نامید.
به گزارش شاتا، علیرضا رزمحسینی در این آیین که در حضور رئیسجمهوری برگزار شد، افزود: امسال با همه تنگناها و تحریمهای ظالمانه دشمنان اما با به ثمر نشستن رویایی ناباورانه انتقال آب از دریا به صحرا سالی ماندگار در تاریخ تابناک ایران خواهد بود.
او با بیان اینکه قطعه اول خط انتقال آب از هرمزگان به معادن گل گهر در استان کرمان آبان ماه امسال افتتاح شد، بیان کرد: امروز قطعه ۲ و ۳ این خط از گل گهر به مس سرچشمه به طول ۱۵۰ کیلومتر و از مس سرچشمه به اردکان به طول ۵۵۰ کیلومتر و در کل با طول خط انتقال ۸۲۰ کیلومتر از خلیج فارس تا اردکان افتتاح میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت این خط انتقال را که به خط انتقال امید نامگذاری شده است، هدیه ای برای نسل آینده و اتفاقی بزرگ در تاریخ ایران دانست.
رزمحسینی با یادآوری تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص انتقال آب تصریح کرد: ایشان در سال ۱۳۹۷ در سخنرانی خود فرمودند که انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی و شرق کشور اتفاق و کاری بسیار مهم و حائز اهمیت است و از مسئولان خواستند که به صورت جدی در این حوزه وارد شوند.
او همچنین با توجه به تاکیدات رئیسجمهوری در خصوص این پروژه گفت: رئیسجمهوری نیز از مسئولان خواسته بودند که بخش خصوصی را در تولید آب برای ایجاد بازار مبادلهای بدون دخالت دولت تشویق کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه «خدای سبحان را شاکریم که این رویایی ناباورانه محقق شده است»، اضافه کرد: با انتقال ۸۲۰ کیلومتر (خط اول) همزمان خط دوم از همین مسیر از هرمزگان به استانهای خراسان جنوبی و خراسان رضوی به طول یک هزار و ۵۵۰ کیلومتر خواهد رفت.
رزمحسینی یادآوری کرد: البته حدود ۳۵ درصد از این خط به طول ۴۰۰ کیلومتر انجام شده است که نکته حائز اهمیتی است.
وی با اشاره به خط سوم از این انتقال ادامه داد: خط سوم از استان هرمزگان به اصفهان به طول ۹۲۰ کیلومتر خواهد رفت که اقدامات اجرایی برای انجام آن نیز صورت گرفته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: خط چهارم انتقال نیز برای استان سیستان و بلوچستان از مسیر چابهار تا زابل به طول ۸۲۰ کیلومتر خواهد بود که توسط شرکت های بزرگ صنایع معدنی و پتروشیمی انجام میشود.
رزم حسینی همچنین با اشاره به دستاوردهای این ابر پروژه مهم و استراتژیک گفت: تأمین آب پایدار و جدید، تحول اقتصادی با توجه به فعالیت شرکتهای بزرگ معدنی و پتروشیمی در مسیر انتقال، محرومیتزدایی و توسعه متوازن، تثبیت جمعیت در شرق کشور و جلوگیری از مهاجرت و حاشیهنشینی، اشتغال پایدار و استفاده شهرکها و نواحی صنعتی در طول مسیر از آب پایدار از دستاوردهای این ابر پروژه ملی است.
او همچنین با اشاره به توجهات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری در خصوص توسعه سواحل مکران تصریح کرد: خط ۴ این پروژه مهم سبب آبادانی هرچه بهتر سواحل مکران و استفاده پروژههای مهم مستقر در این منطقه ژئوپلتیکی از این آب میشود.
وزیر صمت گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس روزانه ۲۶ میلیون متر مکعب از آب شیرین دریا استفاده می کنند و سهم ما با اجرای این پروژه مهم ۶۰۰ هزار متر مکعب در روز خواهد بود که فاصله زیادی با رقم استفاده کشورهای حاشیه خلیج فارس داریم، پس افزایش سهم کشورمان از آب خلیج فارس از الزامات است.
رزم حسینی در ادامه از همت استانداران ۷ استان درگیر با این پروژه، بخصوص استان هرمزگان که در بدو شروع پروژه همکاری خوبی داشته است، تشکر کرد.
وی همچنین از پیگیریهای نمایندگان ۷ استان در مجلس، وزیر نیرو، رئیس سازمان محیط زیست و صندوق توسعه ملی که مقدمات کار را فراهم آورده است، قدردانی کرد.
وزیر صمت در ادامه با تشکر از توجهات جدی رئیسجمهوری به این پروژه مهم، گفت: رئیسجمهوری در سال ۱۳۹۶ از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای شروع کار ۴۰۰ میلیون دلار بودجه اختصاص داد که تاکنون ۲۸۰ میلیون دلار آن را استفاده کردهایم و تاکیدات رئیسجمهوری برای شروع عملیات اجرایی خطوط دوم و سوم و همچنین خط چهارم به سیستان و بلوچستان نیز شایسته قدردانی است.
رزمحسینی در پایان با اشاره به دیداری که در سال ۱۳۹۸ با مقام معظم رهبری داشته است، گفت: در آن دیدار در مشهد ایشان از اجرای پروژه انتقال آب بسیار خرسند بودند و دستور دادند که در این راستا تمامی اقدامات لازم و مورد نیاز انجام شود که به حول و قوه الهی این موضوع نیز بهخوبی در حال انجام است.