کد خبر: 200703175764
جامعه و فرهنگروزنامه

به مناسبت گرامیداشت هفته فراجا

دکتر غلامحسین بیابانی، استاد دانشگاه

در کشور سازمان ها و ادارات متعددی بنا به وظیفه به ایفای نقش می پردازند تا مردم در رفا و آسایش بسر ببرند. اما هیچ سازمانی به وسعت و پراکندگی نیروی انتظامی نیست.

این نیرو در دورترین نقطه صفر مرزی خدمات ارایه می دهد، جایی که جمعیتی وجود ندارد، یعنی حفاظت از ۸۷۳۱ کیلومتر مرز کشور(۲۷۰۰ کیلومتر مرز آبی و ۶۰۳۱ کیلومتر مرز زمینی)خدمات رسانی این نیروی زحمتکش چه در سرمای ۳۵ درجه زیر صفر در شهرها و جاده¬ها، و چه گرمای بالای ۵۰ درجه مانع از خدمات رسانی آن نمی شود.

زمانی که ادارات در ایام نورز، تعطیلات هفتگی و یا ایام خاص مثل آلودگی هوا، گردو غبار، گرما و سرمای زیاد تعطیل می¬باشند اما این سازمان خدماتش مضاعف می گردد. خانواده¬های این عزیزان در کنار آنها همکار و شریک هستند، بسیار از مسئولیت¬های هر یک از این عزیزان به دوش همسران آنها می باشد.

این سازمان به طور معمول بیش از ۳۰۰ نقطه تماس با مردم دارد و هیچ سازمانی به این وسعت نخواهد بود. به قول رئیس پلیس محترم پایتخت سردار سرتیپ کارآگاه دکتر محمدیان “هر دو ثانیه یکبار زنگ تلفن ۱۱۰ به صدا در می¬آید، روزانه ۱۷۰۰۰ ماموریت حضور پلیس در تهران داریم و ۱۹۰۰۰ نفر به مقرهای پلیس مراجعه می کنند.

” این گوشه ایی از ماموریت پلیس فقط در تهران است، حال ماموریت کل کشور به آن اضافه شود چه آمار کلانی خواهد بود. این نیرو برای برقرای امنیت و آسایش و آرامش شهروندان و جامعه در مقابله با مجرمین و هنجارشکنان چه جان¬فشانی¬هایی که نمی کنند، بخشی از دلاورمردی¬های آنها رسانه ایی می¬شود و بخش زیادی از آنها در سکوت انجام می گیرد، بجز خدا و خودشان کسی خبردار نیست، چون حجم ماموریت زیاد است، وقت رسانه ای کردن را ندارند. برای دستگیری یک قاتل، کلاهبردار حرفه ای، سارق سابقه دار و افراد تحت تعقیب که دائما جابجا می¬شوند چقدر باید زمان صرف کند، چقدر باید از امکانات سازمان استفاده کنند تا مجرمین در حرکت را شناسایی و دستگیر نمایند.

به گفته سردار سرتیپ کارآگاه دکتر محمد قنبری رئیس پلیس آگاهی کشور” بیش از ۹۸ درصد قتل¬ها و بیش از ۹۵ درصد جرایم جنایی در کشور کشف و مجرمین آن دستگیر می شوند” و این بیانگر هوش و ذکاوت سرشار کارآگاهان عزیز در کشور و نشان می دهد این پلیس جز پلیس های پیشرو در جهان است. حال اگر خدمات بقیه پلیس¬ها از جمله پلیس راه و راهور، امنیت اقتصادی، موادمخدر، فتا، پلیس بین الملل و … را فقط بشماریم باید برای هر یک از پلیس ها به طور جداگانه قلم بدست گیریم تا توانایی¬ها و خدمات آنان را به مردم معرفی کنیم.

لذا با همه این تفاصیل برای اینکه آرامش در جامعه حاکم شود پلیس تمام تلاش و کوشش خود را حتی با شهادت یا جانبازی خود مسئولیت حفظ امنیت را به جان می خرد. حال سوال این است، آیا مسئولیت اجتماعی شهروندان ایجاب نمی کند از پلیسی که این همه خدمات ارائه می¬دهد تشکر و قدرانی داشته باشیم. نزدیکی پلیس و شهروندان باعث ایجاد اعتماد عمیق تر و حل معضلات اجتماعی بهتر و ارائه خدمات بیشتر پلیس به جامعه مردم خواهد شد. هفته ایی که گذشت فرصتی بود تا از خدمات این عزیزان قدردان باشیم.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا