تندیس طلایی پتروفن به نوری رسید
پتروشیمی نوری که همواره از پر درآمد ترین شرکت های بورسی محسوب می شود، حالا دیگر به الگویی در حوزه نوآوری و پیشرفت برای شرکت های ایرانی تبدیل شده است.
این شرکت توانمند که در صنعت آروماتیک فعالیت می کند، در سومین رویداد پتروفن موفق به کسب شش جایزه ارزشمند در زمینه های مختلف شد و علاوه بر آن، تندیس طلایی رویداد را نیز به خانه برد.
این دستاورد، نشان می دهد که صنعت پتروشیمی ایران، در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارد و شرکت های ایرانی می توانند با تکیه بر توان داخلی و نوآوری، در عرصه های بین المللی نیز بدرخشند. همچنین، این موفقیت می تواند انگیزه ای برای سایر شرکت های فعال در این حوزه باشد تا با تلاش بیشتر، به دستاوردهای بزرگ تری نائل شوند و نقش موثرتری در توسعه اقتصادی کشور ایفا کنند.
نوری صدر نشین رشد درآمد و تولید
بررسی گزارش های پتروشیمی های صنعت آروماتیک نشان می دهد نوری صدر نشین واحدهای پتروشیمی در زمینه رشد تولید و افزایش درآمدها باشد. صورت های مالی منتشر شده حاکی از این است که نوری در ۹ ماهه ابتدایی سال موفق به شناسایی درآمد ۱۱۸ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومانی شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۱ درصد رشد کرده است.
از این رو پتروشیمی نوری در ۹ ماهه سال عنوان «بیشترین افزایش درآمد» را به خود اختصاص داده است. همچنین پتروشیمی نوری موفق شد در این دوره حجم تولید خود را ۱۲.۳ درصد بالا ببرد و این رقم را از ۳.۱۸ میلیون تن در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به ۳.۵۷ میلیون تن در ۹ ماهه ۱۴۰۳ برساند.
پتروشیمی نوری که با ظرفیت اسمی «چهار میلیون و ۴۷۹ هزار تن» مشغول به فعالیت است در سال مالی گذشته ۱۱۸ هزار و ۸۴۷ میلیارد تومان درآمد کسب کرده و سود خالص ۲۲ همتی را به ثبت رساند.
جالب است که بدانید این واحد اروماتیک ساز در آذر ماه با کسب ۱۷.۲ هزار میلیارد تومان درآمد، رکورد درآمدی جدیدی در تاریخ عملیاتی خود ثبت کرده است.
پرش ۱۹۵ درصد ارزش سهام نوری
بنابر دیتای مندرج در صورت های مالی نیمه نخست ۱۴۰۳ شرکت پتروشیمی نوری، نسبت ROCE برای این غول پتروشیمی در سطح ۵۲ درصد محاسبه شده؛ یعنی به ازای هر ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه به کار گرفته شده در جریانات عملیاتی، ۵۲ میلیارد تومان سود خالص ایجاد شده که در قیاس با بسیاری از رقبای بورسی، عدد مطلوبی است. (ROCE = Return on Capital Employed)
جالب است که بدانید ارزش بازار این شرکت طی ۲ سال گذشته رشد تقریبا ۲.۴ برابری را ثبت کرده و از ۸۳.۵ به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
همچنین با وجود رشد تقریبا ۲ برابری نرخ ارز از ۳۶ به ۷۰ تومان، مارکت کپ دلاری شرکت رشد ۵۳۱ میلیون دلاری را ثبت کرده است. ارزش سهام شرکت نیز که مهم ترین متغیر تاثیر گذار بر ثروت سهامداران است، از ۷.۵۰۰ به ۲۲.۱۲۵ تومان رسیده و این جهش حدود ۱۹۵ درصد ارزش سهام شرکت؛ نصیب سهامداران این شرکت شده است و عملا ارزش سرمایه آنها ۳ برابر شده است.
البته سرفصل درآمدهای عملیاتی در نیمه نخست ۱۴۰۱ برابر با ۴۹.۲ همت بوده و این عدد در دوره ۱۴۰۳ به حوالی ۷۶ همت رسیده که نشان دهنده رشد ۵۴ درصدی است.
سود عملیاتی ۶ ماهه نخست ۱۴۰۱ برابر با ۶.۴ همت بوده و در دوره ۱۴۰۳ با ۱۱۶ درصد رشد به ۱۳.۸ همت رسیده است. همچنین رقم سود خالص در نیمه نخست ۱۴۰۳ در سطح ۱۲.۱ همت گزارش شده که در قیاس با سود خالص نیمه نخست ۱۴۰۱ گویای رشد ۶۸ درصدی است.
در نیمه نخست ۱۴۰۱ با سرمایه اسمی ۹۰۰ میلیاردی، تقریبا ۸۰۵ تومان EPS ساخته بود! در نیمه نخست ۱۴۰۳ با همان رقم سرمایه، سرفصل EPS به بیش از ۱۳۵۰ تومان رسیده و این یعنی رشد جهش ۶۸ درصدی .
پروژه های توسعه ای «نوری» برای سال ۱۴۰۳
اما مدیران پتروشیمی نوری به همین میزان سود و رشد و رکورد شکنی ها بسنده نکرده و به دنبال اجرای طرح های توسعه ای متعددی هستند.
طبق گفته های مدیرعامل پتروشیمی نوری، محصولات آروماتیک حاشیه سود کمی داشته به همین دلیل این مجتمع برای افزایش حاشیه سود و اطمینان خاطر سهامداران در ۴ پروژه دیگری سرمایهگذاری کرد. بر اساس گفته های مدیرعامل این واحد اروماتیک ساز، حاشیه سود این طرح ها بیش از ۴۰ درصد است.
_ یکی از طرح ها بهره برداری از فاز دوم پتروشیمی هنگام است. در حال حاضر واحد آمونیاک به تولید مشغول بوده و پیش بینی می شود که واحد اوره تا پایان سال وارد مدار تولید شود. برآورد شده که در دوره ۱۴۰۴ تقریبا ۵.۱ همت سود از محل پتروشیمی هنگام به «نوری» می رسد.
بهره برداری کامل از این طرح نه تنها منافع زیادی را برای سهامداران نوری به همراه خواهد داشت، بلکه در کاهش نرخ بیکاری در منطقه هم تاثیر زیادی خواهد داشت. آنگونه که اعلام شده پتروشیمی هنگام در زمان بهرهبرداری کامل برای ۸۰۰ نفر بهصورت مستقیم و ۲ هزار نفر به طور غیرمستقیم اشتغال زایی خواهد داشت که ۵۲درصد از نیروهای جذب شده از افراد بومی منطقه خواهند بود
ظرفیت تولید واحد آمونیاک شرکت پتروشیمی هنگام سالانه ۷۲۵ هزار تن تحت لیسانس هالدور تاپسو دانمارک و ظرفیت تولید اوره آن یک میلیون و ۱۵۵ هزار تن تحت لیسانس سایپم ایتالیاست. همچنین سرمایهگذاری کل طرح ۵۳۸ میلیون یورو است.
_ پروژه تولید گازوییل یورو ۶ نیز یکی دیگر از برنامه های نوری برای سال ۱۴۰۳ است.
_لازم به یادآوری است که پتروشیمی نور امسال توانست ۶۷ درصد از پروژه الفین و پلی الفین هرمز را خریداری کند. این پروژه قرار است ظرف ۴ سال آینده به بهره برداری برسد.
_طرح شیرین سازی برش سنگین از جمله طرح های توسعه ای است که در دل نوری در حال انجام است. بر اساس آنچه اعلام شده تقریبا ۴۸% از سود ناخالص «نوری» مربوط به این محصول است. با این اوصاف در صورت تکمیل این طرح، برش سنگین به محصولی به ارزش افزوده بالاتر به نام نرمال پارافین تبدیل خواهد شد.
نوری به کمک حل ناترازی برق می آید
این واحد آروماتیک ساز حالا قصد دارد که برای حل نا ترازی برق هم به کمک اقتصاد ایران بیاید. طوری که جمشیدی به تازگی از افزایش ظرفیت تولید برق با تکیه بر پنل های خورشیدی و اجرای عملیات آن در آینده نزدیک خبر داده است. به گفته او، این نیروگاه خورشیدی در فاز نخست، توان تولید ۲۰۰ مگاوات برق داشته و در فاز های بعدی به ظرفیت ۴۰۰ مگاوات برق در روز خواهد رسید.
اما این پروژه در حالی انجام خواهد شد که شرکت پتروشیمی نوری تمامی انرژی مورد نیاز خود را از مبین انرژی خلیج فارس تامین می کند و در واقع تعریف پروژه تولید برق از طریق نیروگاه خورشیدی تنها به دلیل تعهد و پایبندی مجموعه پتروشیمی نوری به نظام مقدس اسلامی و همراهی با دولت محترم در شرایط کنونی است.
غول پتروشیمی ایران در مسیر توسعه و پیشرفت
نگاهی به عملکرد پتروشیمی نوری به خوبی نشان می دهد که مدیران این شرکت با تکیه بر توان متخصصان خود، نوآوری و تحقیق و توسعه، همواره در تلاش است تا در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت پتروشیمی کشور گام بردارد. تجلی این تلاش را می توان در سومین رویداد پتروفن به خوبی مشاهده کرد.
نوری در این رویداد توانست جایزه نوآوری در فرایند و کاهش هزینه ها را به خود اختصاص دهد. این جایزه به پاس تلاش های این شرکت در بهینه سازی فرآیندهای تولید و ارائه راهکارهای نوین در این زمینه به پتروشیمی نوری اهدا شد.
متخصصان پتروشیمی نوری با بهره گیری از دانش فنی روز دنیا و استفاده از تجهیزات پیشرفته، توانسته اند با ایجاد تغییرات و اصلاحات اساسی در فرآیندهای تولید، ضمن ارتقاء بهرهوری، هزینه های تولید را نیز به میزان قابل توجهی کاهش دهند. این دستاورد نه تنها برای پتروشیمی نوری ارزشمند است، بلکه می تواند الگویی برای سایر شرکتهای فعال در صنعت پتروشیمی کشور باشد.
جایزه نوآوری در ساخت داخل و فناوریهای نوین اساس آن با تکیه بر توان داخلی و بومی سازی دانش بود هم در این رویداد به غول اروماتیک ساز کشور تعلق گرفت. این جایزه به پاس تلاش های این شرکت در بومی سازی دانش و فناوری های مورد نیاز صنعت پتروشیمی و تکیه بر توان داخلی به پتروشیمی نوری اهدا شد.
در شرایطی که تحریم های ظالمانه، دسترسی به برخی تجهیزات و فناوری ها را دشوار کرده است، پتروشیمی نوری با اتکا به توان متخصصان داخلی و همکاری با شرکت های دانش بنیان، توانسته است بخش قابل توجهی از نیازهای خود را از طریق ساخت داخل تامین کند.
این دستاورد، نه تنها به کاهش وابستگی به خارج کمک می کند، بلکه به توسعه و پیشرفت صنایع داخلی نیز یاری می رساند. گفتنی است این مجتمع در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۰۰ قطعه را داخلی سازی کرده و به میزان ۱۲۰۰ میلیارد تومان از
شرکت های دانش بنیان و داخلی خرید انجام داده است. طبق گفته های مدیرعامل پتروشیمی نوری، تحریم ها نتوانسته هیچ مشکلی در زمینه تامین کاتالیست، قطعات و طرح ها ایجاد کند. او همچنین در مجمع این شرکت در تیر امسال اعلام کرد که با بیش از ۳۰ شرکت دانش بنیان قرارداد منعقد کردیم. همه قرارداد ها واقعی هستند و با این شرکت ها در حال فعالیت هستیم.
جایزه نوآوری در تحول دیجیتال از دیگر جوایزی بود که به پاس پیشگامی این مجتمع در استفاده از فناوریهای نوین به پتروشیمی نوری رسید.
به عبارت دیگر پتروشیمی نوری با درک اهمیت تحول دیجیتال در دنیای امروز، توانسته است با استفاده از ابزارهای نوین و پلتفرمهای دیجیتال، بهرهوری خود را افزایش داده و فرآیندهای کسب و کار خود را تسهیل کند. این دستاورد نشان میدهد که پتروشیمی نوری، تنها به تولید محصولات باکیفیت بسنده نکرده، بلکه به دنبال ایجاد یک سازمان هوشمند و پیشرو است.
نوآور برتر از دیگر عناوینی بود که پتروشیمی نوری در سومین رویداد پتروفن از آن خود کرد. گفتنی است که پتروشیمی نوری با بهره گیری از توان متخصصان و کارکنان خود، همواره در تلاش بوده است تا با ارائه ایده های نو و راهکارهای خلاقانه، در مسیر توسعه و پیشرفت این صنعت پیشگام باشد. جایزه نوآور برتر، در واقع تجلیلی از این تلاش ها و دستاورد ها است.
در نهایت، پتروشیمی نوری با کسب تندیس طلایی رویداد، برتری و شایستگی خود را در میان سایر شرکتهای فعال در صنعت پتروشیمی به اثبات رساند.
این تندیس، نمادی از تلاشهای بیوقفه و دستاوردهای چشمگیر این شرکت در زمینههای مختلف است. کسب این تندیس، نه تنها برای پتروشیمی نوری افتخار بزرگی محسوب میشود، بلکه برای کل صنعت پتروشیمی کشور نیز ارزشمند است.