
استاندار فارس با بیان اینکه سند توسعه گردشگری استان در شورای برنامهریزی در دست تدوین است، گفت: قطعاً بخشی از سند توسعه گردشگری استان به الزامات سومین حرم اهل بیت(ع) اختصاص دارد و آن را به صورت جدی مورد توجه قرار دادیم.
حسینعلی امیری، در نشست مشترک شورای فرهنگ عمومی فارس و شورای گسترش توسعه فعالیتهای قرآنی این استان با بیان اینکه جایگاه سومین حرم اهل بیت(ع) الزامات و اقتضائاتی دارد، حدیثی از امام صادق(ع) را مبنی بر اینکه شیعیان مایه زینت ما باشند، یادآور شد و گفت: باید بررسی کنیم که چگونه میتوان در مقام مسئول یا شهروند زینتی برای اهل بیت(ع) باشیم و از طرف دیگر با رویکردها و رفتارهایمان مایه عار آنان نباشیم.
وی با بیان اینکه هر نام و عنوانی، علاوه بر کارکردی که در تفکیک و شناخت دارد، واجب عنصر مسولیت هم هست، افزود: وقتی بر موضوعی و شخصی نامی گذاشته میشود، این نام در ذاتش عنصر تفکیک و کارکرد شناخت دارد به عنوان مثال وقتی اسمی را میپذیریم، یکسری مسئولیتها برای ما مترتب میشود و باید اقتضائات آن را هم در نظر داشته باشیم.
امیری تصریح کرد: شیراز، سومین حرم اهل بیت(ع) بیش از یک هزار و اندی سال است که میزبانی آبرومندانه و با افتخار حضرت شاهچراغ(ع) را دارد که به حق به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) ملقب شده است و این افتخار در سفر رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۷ به شیراز، صورت رسمی پیدا کرد.
استاندار فارس اظهار کرد: طبیعتا اولین وجهه بارز سومین حرم اهل بیت(ع) جنبه دینی و مذهبی است؛ این صفت در دل خود حاوی بخش اساسی از هویت ساکنان این سرزمین است و باید در مقام برنامهریزی و اجرا به بهترین شکل چهره دینی شیراز را برجسته کنیم.
امیری اظهار کرد: امروز نام شیراز یادآور نمایندگی شایسته برای زبان و ادب فارسی است و بزرگانی که از شیراز برخاستهاند، در مسیریابی و جهتدهی به فرهنگ و ادبیات ایران آن هم مبتنی بر اسلام تا امروز نقش مهمی ایفا کردهاند و باید اینها را در الزامات و اقتضائات در نظر بگیریم.
استاندار فارس با بیان اینکه صلحطلبی، دوستی و مهرورزی صفاتی هستند که مردم شیراز به آنها مشهور هستند، گفت: شیراز با میزبانی از حضرت شاهچراغ(ع) به این صفات متصل شده است لذا باید چنین موضوعاتی مدنظر قرار گرفته شود.
وی در ادامه سخنان خود به اقتصاد بازار و بازارهای اطراف حرم شاهچراغ(ع) اشاره کرد و گفت: در ایران اسلامی در کنار هر بازار، مسجد بوده و در کنار هر مسجد، حوزه علمیه و در گذشتهها یکی از مجتهدان در مسجد بازار نماز میخوانده است و نشان میدهد که بازار ربط تاریخی به احکام و اسلام دارد و باید این هویت را حفظ کنیم.
امیری، معماری شهر را یکی از الزامات هویت هر جامعهای دانست و گفت: اینجا سومین حرم اهل بیت(ع) است و باید به موضوع معماری اسلامی متناسب با شئونات این جایگاه توجه کنیم.
استاندار فارس در ادامه با تأکید بر اینکه حاشیهنشینی و به دنبال آن آسیبهای اجتماعی در شأن سومین حرم اهل بیت(ع) نیست، گفت: باید برنامهریزیهای فرهنگی در استان مبتنی بر دین، حماسه و هنر باشد.
وی بیان کرد: ساختار اطلاعرسانی و تبلیغی ما نیاز به نو شدن دارد تا با استفاده از فناوریهای روز دنیا به شکلی شایسته حاوی ارزشهای نام سومین حرم اهل بیت(ع) بتوانیم در این عرصه فعالیت کنیم.