کد خبر: 091102150509
اخبار شرکت هاتولید و بازرگانیصنعت و معدن

تولیدکنندگان لوازم خانگی فرصت را غنیمت بشمارند

لوازم خانگی تولیدی نیازهای عموم خانوارهای ایرانی را برآورده کرده است و کیفیت لوازم خانگی و صوتی و تصویری نیز به حد قابل قبولی رسیده و لذا این موضوع نشان می‌دهد حمایتی که از لوازم خانگی شده مسیر درستی را طی کرده است.

با وجود اینکه واردات لوازم خانگی ممنوع شده و مصرف کنندگان قدرت انتخاب چندانی برای انتخاب کالا ندارند و کالاهای ایرانی خریداری می کنند اما این بازار هم چنان در رکود است و از طرفی زمزمه‌های بسیاری از طرف تولید کنندگان شنیده می شود که به دلیل برخی سیاست ها حتی ضرر می دهند.

به گزارش عصر اقتصاد به نقل از بازار، در این رابطه بسیاری از فعالان در این صنف معتقدند که بازار لوازم خانگی از سال ۹۷ با ممنوعیت واردات به نوعی در انحصار تولید کنندگان داخلی قرار گرفته این امر با منافع مصرف کنندگان و تمام استراتژی‌های اقتصادی چندان سازگار نیست و علاوه بر این، زمانی که در یک بازار انحصار به وجود آید، پویایی خود را ازدست می‌دهد.

ضرورت توسعه استانداردها

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص حمایت از تولیدات لوازم خانگی اذعان کرد: خوشبختانه لوازم خانگی تولیدی نیازهای عموم خانوارهای ایرانی را برآورده کرده است و کیفیت لوازم خانگی و صوتی و تصویری نیز به حد قابل قبولی رسیده و لذا این موضوع نشان می‌دهد حمایتی که از لوازم خانگی شده مسیر درستی را طی کرده است.

امیر رضا رجبی گفت: در خراسان رضوی و در حوزه لوازم خانگی بیش از ۱۲۰ شرکت مجموعه تولیدی داریم که در این حوزه کار می‌کنند این در حالی است که در سال قبل حدود ۲۰ درصد تولیدات بازار یخچال و فریزر کشور مربوط به استان خراسان رضوی بود.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی: توقعی که از تولید کنندگان وجود دارد آن است که قدر حمایت‌ها را بدانند و از طرفی باتوجه به آنکه لوازم خانگی به سمت هوشمندسازی پیش می‌رود برای نوآوری و توسعه فناوری آینده از آن غافل نشوند و با شرکت‌های دانش بنیان ارتباط خوبی برقرار کنند

وی با تاکید بر اینکه توسعه این صنعت نیازمند ملزوماتی نیز هست ادامه داد: باید تولید کنندگان ورق هم به فکر باشند زیرا نوع کیفیت محصولاتی که در اکثر لوازم‌های خانگی به کار می‌رود نیاز به یک توسعه بیشتر دارد از این رو به تولید کنندگان توصیه می‌ شود که حتماً در کنار تولید کنندگان مواد اولیه، ورق، فوم و سایز نیاز های اولیه تولید قرار بگیرند و به صورت مشترک کار را پیش ببرند تا با تبادل دانش فنی به کیفیت مطلوب دست یابند.

رجبی بیان کرد: توقعی که از تولید کنندگان وجود دارد آنست که قدر حمایت‌ها را بدانند و از طرفی باتوجه به آنکه لوازم خانگی به سمت هوشمندسازی پیش می‌رود برای نوآوری و توسعه فناوری آینده از آن غافل نشوند و با شرکت‌های دانش بنیان ارتباط خوبی برقرار کنند.

وی با اشاره به این موضوع که باید از نوآوری و دانش جدید استفاده شود تا استقبال مردم از لوازم خانگی افزایش پیدا کند ادامه داد: به هرحال نیازهای خانوارها در حال تغییر است و متناسب و با طبق آن باید تولید کنندگان خودشان را مناسب با آن ها تغییر بدهند و همچنین به فکر صادرات نیز باشند که خوشبختانه کیفیتی که در حال حاضر در تولیدات لوازم خانگی مشاهده می‌شود دارای قابلیت صادرات است .

مدیر کل صمت خراسان رضوی یادآور شد: خوشبختانه در حوزه ماشین آلات صنعتی وقالب سازی در استان نیز توانمندی‌های بسیار خوبی داریم و درحال حاضر به آن چیزی که دراین حوزه نیاز داریم بحث ورق است زیرا در استان تولیدات ورق محدود است وبه طور قطع به فکر توسعه تولیدات ورق‌های فولادی با آلیاژهای خاص هم بایدباشیم‌.

فرصت برای خودیابی

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این رابطه معتقد است: تنوع مدل، رنگ،کیفیت و کمیت نشان می دهد که محصولات خوبی در حوزه لوازم خانگی به تولید رسیده است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: با دستور مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت واردات برندهای خارجی در حوزه لوازم خانگی اتفاق بسیار بزرگی در تولیدات لوازم خانگی ما افتاد اما به عنوان یک فعال تشکلی و همچنین یک تولید کننده اگر چه با ممنوعیت مادام العمر ورود کالا از خارج به کشور مخالفم اما فرصت خوبی در این ۵ سال برای توسعه خطوط تولید لوازم خانگی ایجاد شد که می‌تواند مجددا ۵ سال دیگر طبق جدول زمانبندی فرصت در اختیار تولید کنندگان قرار بگیرد

فیروز ابراهیمی کرد: با دستور مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت واردات برندهای خارجی در حوزه لوازم خانگی اتفاق بسیار بزرگی در تولیدات لوازم خانگی ما افتاد اما به عنوان یک فعال تشکلی و همچنین یک تولید کننده اگر چه با ممنوعیت مادام العمر ورود کالا از خارج به کشور مخالفم اما فرصت خوبی در این ۵ سال برای توسعه خطوط تولید لوازم خانگی ایجاد شد که می‌تواند مجددا ۵ سال دیگر طبق جدول زمانبندی فرصت در اختیار تولید کنندگان قرار بگیرد .

ابراهیمی تاکیدکرد: همچنین در حوزه صادرات واحدهای ما قدم‌هایی را برداشته اند اگرچه یک سری مشکلات ساختاری داریم و باید در بحث رفع تعهدات ارزی تمهیداتی اندیشه شود که بتوانیم از این معضل عبور کنیم و این در حالی است که
اکنون فرصت بسیار مطلوبی برای صادرات مان وجوددارد .

وی ادامه داد: همچنین ما باید بیش از پیش به عمق تولید داخل محصولات مان بپردازیم‌ زیرا امروز بخشی از این لوازم، عمق تولید داخل بسیار بالایی دارد و برخی از آنها نیز از عمق کمتری برخورداراست و من اعتقاد دارم که باید طی سه سال آینده هدف گذاری لازم انجام شود تا تولیدمان از ۹۰ درصد عبور کند .

رئیس خانه صمت خراسان رضوی خاطرنشان ساخت: در حال حاضر به جهت منابع ارزی کشور با محدودیت مواجه است و واحدهایی که مواد اولیه شان وابستگی شدید به واردات دارد گاهی تا یک فصل، تامین منابع ارزی شان به طول می‌انجامد از این رو هرچه به سمت افزایش عمق تولیدات داخلی برویم هم در قیمت تمام شده‌ و هم در کیفیت می‌توان به دستاورد ارزشمندی برای کشور و بنگاه‌های تولیدی دست پیدا کرد.

در صنعت لوازم خانگی سیاست ما ممنوعیت مطلق واردات نیست

رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال ما که تا چه زمانی می توان از ورود کالاهای خارجی به کشور جلوگیری کرد و این حمایت انحصاری چه آسیب هایی را به دنبال خواهد داشت بیان کرد: حمایت پایدار زمانی معنا دارد که تولیدات داخلی، ظرفیت رقابت با کالای خارجی را داشته باشد از این رو سیاست ما این نیست که بطور مطلق اجازه واردات به کالاهای خارجی را ندهیم.

حجت الاسلام نصرالله پژمان فر افزود: به طور قطع باید در کشور رقابت سازنده شکل بگیرد و از این رو اجازه درصد حداقلی را برای ورود کالاهای خارجی به داخل کشور باید داده شود تا زمینه رشد فراهم گردد.

رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی : اگر بسته شدن مرزها و گمرک ما نسبت به ورود کالای خارجی باعث شود که تولید کنندگان ما بازار پیدا کنند اما نتوانند در بازارهای خارجی رقابت کنند، طبیعی است این حمایت نمی تواند حمایت پایداری باشد .

وی تاکید کرد: با توجه به فرصتی که در کشور نسبت به تولید محصولات لوازم خانگی پیش آمده باید تمامی تولید کنندگان این فرصت را مغتنم بدانند و تلاش نمایند که خودشان را به روز کنند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر مختصری واردات هم داشته باشیم آن زمان است که معنی رقابت بین کالاهای تولید داخلی و خارجی معنا خواهد شد.

وی ادامه داد: اگر بسته شدن مرزها و گمرک ما نسبت به ورود کالای خارجی باعث شود که تولید کنندگان ما بازار پیدا کنند اما نتوانند در بازارهای خارجی رقابت کنند، طبیعی است این حمایت نمی تواند حمایت پایداری باشد کما آنکه در موضوع خودرو سازی ما با این مشکل مواجه ایم.

حجت الاسلام پژمان فر با اشاره به آنکه کیفیت واقعی در فضای رقابتی مشخص می شود اظهار داشت: باید شرایطی را فراهم آوریم که علاوه برآن که به تولید کنندگان حوزه لوازم خانگی و صوتی و تصویری فرصتی داده شده است و مورد حمایت قرار گرفته اند آن ها نیزخودشان را آماده کنند تا در زمان برنامه ریزی شده از این فضای بسته وارد فضای رقابت واقعی خارجی بشوند و بتوانند کالاهایی تولید کنند که قابلیت رقابت درآن فضا را داشته باشد.

نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: باز هم تاکید می‌کنم تولید کنندگان لوازم خانگی نباید تصور کنند که مرزها را می‌بندیم و اجازه واردات کالا را به هیچ وجه در آینده نمی دهیم!

رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با اشاره به اتفاقات خوبی که در حوزه لوازم خانگی رخ داده است عنوان کرد: در گذشته حدود ۱۵ الی ۳۰ درصد کالاها فقط داخلی سازی می‌شد اما در حال حاضر گاهی این رقم به صددرصد در حوزه داخلی سازی کالاها دیده می شود که این پیشرفت، چشمگیر و بسیار قابل تامل است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا