کد خبر: 160503168724
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالی

تیرآهن های مهر استیل: انتخاب حرفه‌ای‌ها برای ساختمانی ماندگار

بی‌شک یکی از مهم‌ترین مقاطع فلزی به‌کاررفته در ساخت‌وسازها، تیر آهن است. تیرآهن از مهم‌ترین نوع پروفیل ساختمانی است که وظیفه تحمل تنش‌های حاصل از نیروی برشی و لنگر خمشی ناشی از بارگذاری در سازه را به‌دنبال دارد.

تیرآهن‌ها معمولا از جنس فولاد ساخته می‌شوند. اما کارخانه‌های مختلف از آلیاژهای فولادی گوناگون استفاده می‌کنند که این امر باعث می‌شود محصولات‌شان در بعضی ویژگی‌ها با هم تفاوت‌های جزئی داشته باشد. در این مقاله، اطلاعات مورد نیاز شما را درباره انواع تیرآهن‌های تولیدی کارخانه مهر استیل در اختیارتان قرار می‌دهیم.

معرفی انواع تیر آهن بر اساس ویژگی

تیرآهن یک پروفیل شناخته‌شده با سطح مقطعی به‌شکل H و I بوده که از آلیاژهای مختلف فولادی ساخته شده است. از این محصول به‌طور گسترده در ساخت ساختمان استفاده می‌شود. به‌طوری ‌که اسکلت فلزی ساختمان‌ها  بدون این پروفیل وجود خارجی نخواهند داشت.

تیر آهن‌ به‌ دلیل خصوصیات فوق‌العاده‌ای همچون قدرت بالا، انعطاف‌پذیری و مقاومت در برابر کشش و فشار، در صنعت ساخت‌وساز استفاده می‌شود. در ادامه به بررسی انواع مختلف تیرآهن با توجه به ویژگی‌های هرکدام می‌پردازیم.

تیرآهن بال پهن

این محصول با سطح مقطعی به‌شکل I طراحی شده که بال‌های پهن‌تری نسبت به سایر تیرآهن‌ها دارد. از این محصول به‌دلیل مقاومت بالای آن در ساخت پل و تونل استفاده می‌شود.

تیرآهن Tشکل

 ۳راهی بال این محصول، به آن مقاومت بالایی در برابر خم‌شدگی و تحمل وزن سنگین بخشیده است. از این تیرآهن در قاب‌بندی استفاده می‌شود.

تیرآهن گالوانیزه

گالوانیزه به معنای پوشش یک‌لایه‌ای است که روی تیرآهن قرار می‌گیرد و از خراشیدگی و خوردگی فولاد جلوگیری می‌کند. از این تیرآهن برای ساخت سازه‌هایی در مناطق مرطوب استفاده می‌شود.

تیرآهن IPE

این محصول از بال‌های افقی و یک قسمت عمودی ساخته شده است که اصطلاحا به آن تار هم می‌گویند. تار وظیفه اتصال تیرآهن به بال‌ها را دارد. این بال‌ها از خم‌شدن محصول جلوگیری می‌کنند و به آن مقاومت زیادی می‌دهند.

تیر آهن مسطح

این تیرآهن، فشار دیوارها را به‌طور یکنواختی پخش می‌کند و مانع از متمرکزشدن آن‌ها بر یک نقطه می‌شود. به همین دلیل این محصول در پروژه‌های سنگین به‌کار می‌رود

معرفی انواع تیر آهن بر اساس علامت اختصاری

تیرآهن های مهر استیل_ انتخاب حرفه_ای_ها برای ساختمانی ماندگار

تیرآهن‌ها با توجه به سایز و نوع، براساس علامت اختصاری از یکدیگر متمایز و شناخته می‌شوند. به همین سبب، در ادامه به بررسی انواع آن‌ها به‌لحاظ علامت اختصاری هرکدام می‌پردازیم.

تیرآهن نوع اروپایی

این تیرآهن با علامت اختصاری INP شناخته می‌شود که جزء نرمال‌ترین تیرآهن‌های موجود در بازار است. این محصول در ساخت ستون به‌کار می‌رود. طول آن حدود ۸ الی ۱۶ متر و عرض آن هم ۴۲ تا ۲۱۵ میلی‌متر است.

تیر آهن نیم پهن

این تیرآهن با علامت اختصاری IPE در بازار شناخته می‌شود. طول آن در حدود ۸ الی ۱۶ متر بوده و عرض آن ۴۶ تا ۲۲۰ میلی‌متر. این محصول به‌طور گسترده‌ای در کشور تولید می‌شود و نیاز به واردات ندارد.

تیرآهن بال‌ پهن

این تیرآهن که با نام اختصاری IPB شناخته می‌شود، نام دیگر آن هاش است. طول آن ۱۲ متر و عرض آن ۱۰۰ الی ۱۰۰۰ میلی‌متر است. این محصول در ۳ دسته سبک، سنگین و فوق سنگین به تولید می‌رسد.

معرفی انواع تیر آهن بر اساس استاندارد تولید

تیرآهن های مهر استیل_ انتخاب حرفه_ای_ها برای ساختمانی ماندگار

تیرآهن‌ها براساس استانداردهای متفاوتی ساخته می‌شوند و دارای ویژگی‌هایی هستند که هرکدام را از دیگری متمایز می‌کند. شناخت انواع تیرآهن‌ها به‌لحاظ استاندارد تولید، برای کسانی که قصد ساختن یک بنا را دارند، الزامی است.

تیرآهن IPE

این تیرآهن از استانداردهای اروپایی برخوردار است و در تمام کشورهای اروپایی و حتی ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول را از آلمان و کره وارد می‌کنند و به‌عنوان تولید چینی و روسی شناخته می‌شود. ویژگی مهم این تیرآهن، ضخامت بال‌های یکسان در قسمت بالا و پایین مقطع است.

تیرآهن INP

بال‌های این تیرآهن در ابتدا باریک است و به‌تدریج ضخامت آن افزایش می‌یابد. این محصول یک شیب ملایم در ناحیه ضخیم بال‌ها دارد. سایز این تیرآهن ۶۰ تا ۸۰۰ میلی‌متر بوده و دارای لبه‌های گرد است.

تیرآهن IPB

تیرآهن هاش که به‌شکل H تولید می‌شود، به‌گونه‌ای طراحی شده که طول بال‌های آن از جان آن بیشتر باشد. روی بدنه این محصول ۲ علامت V که به معنای تیرآهن سنگین و L که به معنای تیرآهن سبک است، وجود دارد. ارتفاع این مقطع در حدود ۱۰۰ الی ۱۰۰۰ میلی‌متر است.

تیر آهن CPE

این تیرآهن لانه‌زنبوری وزن پایینی دارد. بنابراین، در حمل‌ونقل و جابه‌جایی آن محدودیتی مانع نمی‌شود. همچنین این محصول قابلیت خم‌شوندگی کمتری در مقایسه با مدل‌های دیگر تیرآهن دارد.

معرفی انواع تیر آهن بر اساس سایز

با توجه به کارایی بالای تیرآهن در صنعت ساخت‌وساز، این محصولات دارای تنوع بالایی به‌لحاظ اندازه هستند تا مهندسان و معماران بتوانند از بهترین نوع این مقاطع برای رفع نیاز پروژه خود به آن‌ها استفاده کنند. لذا در ادامه به بررسی انواع سایزهای تیرآهن پرداخته‌ایم.

تیرآهن سایز ۱۲

وزن این محصول بین ۱۲ تا ۲۷ کیلوگرم است و در دسته سبک‌ترین تیرآهن‌ها قرار می‌گیرد. از این تیرآهن اغلب در ساخت ستون، تیر و سقف استفاده می‌شود.

تیرآهن سایز ۱۴

از پرمصرف‌تری تیرآهن‌ها با وزنی حدود ۱۳ الی ۳۴ کیلوگرم است. تیرآهن سایز ۱۴ در دسته سنگین‌ترین مقاطع فولادی قرار دارد. از این محصول به‌دلیل مقاومت بالای آن در ساخت ستون استفاده می‌شود.

تیرآهن سایز ۱۶

این محصول وزنی بین ۱۵.۵ تا ۴۲ کیلوگرم دارد. این تیرآهن از جنس فولاد بوده و در برابر برش و خم‌شدگی از مقاومت بالایی برخوردار است. از این محصول برای ساخت نعل و تیر استفاده می‌شود.

مهر استیل، بهترین انتخاب برای خرید تیر آهن باکیفیت

انتخاب یک تامین‌کننده و تولیدکننده معتبر جهت خرید تیرآهن برای پروژه‌های ساخت‌وساز، امری مهم به‌حساب می‌آید؛ چراکه کیفیت و قیمت تیرآهن، تاثیر مستقیمی بر کیفیت و هزینه پروژه شما خواهد داشت.

انتخاب تولیدکننده باید براساس اعتبار، مجوزهای لازم و استانداردهای تولید صورت بگیرد تا بتواند کیفیت فرآورده فولادی نهایی را تضمین کرده و عملکرد مطلوبی در سازه برای شما به‌همراه داشته باشد.

در این راستا شرکت مهر استیل با استفاده از دانش و تجربه روز، انواع تیرآهن‌ها را حسب هر معیاری که تقسیم‌بندی شده‌اند، تولید می‌کند. این مجموعه با استفاده از آخرین تکنولوژی‌ها و رعایت استانداردهای ملی و بین‌المللی، کیفیت را برای‌تان معنا می‌کند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا