حضور پرقدرت شرکت گهرزمین در بازارهای خارجی
شرکت سنگ آهن گهر زمین از جمله معدود شرکتهای سنگ آهنی و معدنی است که در یک سال اخیر موفق شده درآمدزایی و سودآوری بالاتری در مقایسه با سال قبل داشته باشد؛ در حالی که بسیاری از شرکتهای همگروه آن با افت سودسازی مواجه شدهاند.
به گزارش عصراقتصاد، این موفقیت به دلیل فروش مناسب در بازار داخل و تداوم صادرات با وجود تحریمهاست و از سوی دیگر، نرخ فروش محصولات شرکت از ۸ درصد شمش فولاد خوزستان به ۸.۹ درصد افزایش یافته که در نوع خود اقدام قابل توجهی به شمار میرود و شتاب درآمدزایی را بیش از پیش کرده و همین موضوع سبب شده تا از سایر شرکتهای همگروه خود فاصله بگیرد.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، شرکت سنگ آهن گهر زمین در آذر سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱.۱ میلیون تن انواع محصولات را در بازار داخل و ۳۴۹ هزار تن در بازارهای خارجی به فروش رساند که در مقایسه با آبان شاهد رشد جالب توجه ۵۳ درصدی هستیم.
این شرکت که سال مالی منتهی به آذر دارد، در مجموع عملکرد ۱۲ ماهه منتهی به آذر سال جاری موفق به فروش به مقدار ۱۳.۲ میلیون تنی شد که تنها اندکی از عملکرد سال گذشته کمتر است اما؛ این نکته را باید مدنظر داشت که صادرات محصولات شرکت به بازارهای هدف خارجی در سال جاری به مراتب بهتر از سال گذشته بوده است.
در سال گذشته مجموع کل مقدار فروش خارجی کمتر از ۴۳ هزار تن بود اما؛ عملکرد عالی شرکت در سال جاری در زمینه صادرات، حجم فروش خارجی را به رقم جالب توجه ۱.۱ میلیون تنی رساند که با توجه به رشد نرخ ارز در کشور، درآمد قابل توجهی را عاید شرکت میکند.
آمارها نشان میدهد که «کگهر» در سال مالی ۱۴۰۱ خود، بالغ بر ۳۰۰ هزار و ۵۹۵ میلیارد ریال درآمد فروش شناسایی کرده که در مقایسه با عملکرد سال مالی ۱۴۰۰ رشد قابل قبول ۳۶ درصدی را به معرض نمایش میگذارد.
بیشترین درآمد شرکت از محل فروش گندله به دست میآید که آن را در بازار آزاد به نرخ ۳۸ میلیون ریال به ازای هر تن به فروش رسانده و در بورس کالا به قیمت هر تن ۳۱.۵ میلیون ریال در هر تن به طور میانگین نرخگذاری شده است.
مهیا شدن بستر فروش گندله در بورس کالا برای شرکت گهر زمین بسیار خوش یمن بوده؛ چراکه در سال مالی ۱۴۰۰ این شرکت تنها در بازار آزاد گندله به فروش رسانده و مقدار آن ۱.۲ میلیون تن بود، اما حضور در بورس کالا و استفاده از بستر شفاف و پرتقاضای بورس کالا سبب شده تا میزان فروش گندله شرکت با جهشی بلند به ۴ میلیون تن نزدیک شود.
به این ترتیب، با توجه به حاشیه سود حدود ۵۰ درصدی «کگهر» در ادوار گذشته، میتوان گفت باید منتظر اعلام تحقق سود حدود ۱۴۵ هزار میلیارد ریالی در این شرکت باشیم. لازم به ذکر است که در سال مالی ۱۴۰۰ سود محقق شده به مبلغ ۱۰۷ هزار میلیارد ریال بود.