حمایت از تولید معطل دولتیها
شهبازی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد که بخشنامه کاهش حقوق گمرکی از ۴ به ۲درصد علی رغم تصویب در کمیسیون، از سوی وزیر صمت ابلاغ نشده است.
به گزارش بازار، علیرضا شهبازی با اشاره به کاهش حقوق گمرکی از ۴ به ۲ درصد، گفت: مساله دیوان سالاری سامان نیافته و سیستم اداری این مانع را بر طرف نکرده است. در سالهای گذشته هم رهبری درباره تولید و اشتغال، سالها را نامگذاری کردند ولی مسئولان و مدیران به رهنمونهای ایشان توجه ندارند.
وی با بیان این که سازمان امور مالیاتی، تامین اجتماعی و… نتوانستهاند در راستای رفع موانع تولید اقدام کنند، ادامه داد: رهبری اشاره داشتند که توقع میرود مدیران خارج از بنرها یا سربرگ نامههای اداری وارد عمل شوند.
هرچند کارهایی در سالهای گذشته صورت گرفته ولی امروز اکثر واحدهای تولیدی با مراجعه به نمایندهها، گلایه دارند و متاسفانه مدیران وزارت صمت -که باید حامی تولید باشد- به وظایف عمل نمیکند.
شهبازی همچنین به برخی کارهای صورت گرفته در مجلس اشاره کرد و گفت: قوانین خوبی درباره تولید به تصویب رسیده است.
در ادامه مصطفی تنها، سخنگوی انجمن تایرسازان با بیان این که در واردات مواد اولیه تغییری در سود بازرگانی صورت نگرفته است، گفت: همچنان ۵درصد سود گمرکی را میپردازیم و مسئولان فقط سخن گفتهاند.
شهبازی هم تاکید کرد که کاهش حقوق گمرکی در کمیسیون برنامه و بودجه رای آورده ولی وزیر هنوز ابلاغیه ای در این جهت صادر نکرده است.
وی در پاسخ به سوال درباره نامهای که از سوی وکیلی راد ابلاغ شده است، گفت: به قانون سود گمرکی باید عمل شود ولی کاهش از ۴درصد به ۲ درصد هنوز ابلاغ و اجرایی نشده است.
این نماینده مجلس با ابراز تاسف نسبت به اجرایی نشدن و عدم توجه بسیاری از ادارات و سازمانها به بخشنامههای قانونی و لازمالاجرا گفت: مجلس در بعد نظارتی وارد عمل شده است.
شهبازی بار دیگر از وزارت صمت انتقاد کرد که بر اساس وظایف خود، بخشنامهها را عملیاتی نمیکند و افزود: احتمالا بخشنامه کاهش حقوق گمرکی هم اجرایی شود.
در این میان تنها نیز تاکید کرد که تایرسازان هر ساله جهش تولید را در دستور کار داشتند؛ مگر جاهایی که مقررات دست و پا گیر به آن ها فشار آورده باشد.
وی افزود: عمده مسائل به قیمتهای دستوری باز میگردد ولی در بخش گمرک نیز حس و حال تولید اندک است.
به عقیده وی تنها تولید مقولهای است که در لحظه صورت میگیرد و کارگران در ۲۴ ساعت اقدام به تولید میکنند ولی نمیتوان این بافت زنده را معطل نگه داشت و متاسفانه حس زنده بودنِ تولید در سازمانها و ادارات وجود ندارد.