معاون وزیر صنعت گفت که بنگاه های اقتصادی قبل از هرگونه تغییر قیمت کالاهای مشمول قیمتگذاری باید مستندات لازم را به سازمان حمایت ارائه کنند تا به صورت کارشناسی بررسی و تصمیمگیری شود.
عباس تابش در نشستی با برخی مدیران صنایع شهرستان ساوه و فعالان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی که در دفتر انجمن مدیران صنایع واقع در شهر صنعتی کاوه برگزار شد، اظهار کرد: تنظیم بازار کشور از چرخش چرخ تولید میگذرد باید اول کالایی تولید شود تا در خصوص حقوق مصرفکننده آن کالا بحث کنیم .
وی افزود: شرایط اقتصادی کشور ایجاب میکند که نظارت در حوزه قیمت صورت گیرد. البته در سایر کشورها نیز نظاممندیهای متفاوتی در تنظیم بازار وجود دارد و دولتها نقش تنظیمگر در اقتصاد جوامع را ایفا میکنند.
معاون وزیر صمت افزود: در ایران هم این تنظیمگری برای حدود ۵۰ قلم کالا انجام میشود.
وی گفت: بنگاههای اقتصادی قبل از هرگونه تغییر قیمت کالاهای مشمول قیمتگذاری پیشینی باید مستندات لازم را به سازمان حمایت ارائه کنند تا به صورت کارشناسی بررسی و تصمیمگیری شود.
وی گفت: هرگونه افزایش قیمت خودسرانه غیرمنطقی است و از تولیدکنندگان انتظار میرود که مطابق مقررات تعیین شده اقدام کنند. افزایش قیمت کالاهایی که مشمول قیمت پیشینی هستند، بدون مصوبه ستاد تنظیم بازار غیر قانونی است و اگر بدون مصوبه تنظیم بازار و بررسی کارشناسی اسناد، نسبت به افزایش قیمت این کالاها اقدام شده باشد باید آنرا اصلاح و به قیمتهای سال ۱۴۰۰ برگردانند.
تابش گفت: به استناد قانون، دولت با هرگونه افزایش قیمت این کالاها، برخورد قانونی خواهد کرد. مدیرعامل سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان گفت: بنگاههایی که درخواستهای خود را به همراه اسناد و مدارک لازم برای طی مراحل کارشناسی ارایه نمایند تا نسبت به اعلام نظر دقیق و کارشناسی درخواست آنها اقدام و پس از طرح در ستاد تنظیم بازار جهت اجرا ابلاغ شود.
وی کالاهایی که مشمول قیمت پیشینی هستند را لبنیات پر مصرف، شیرخام، حبوبات، گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، قند و شکر، کودهای شیمیایی پایه، روغن خام و تصفیه شده خوراکی، دانههای روغنی، نهادههای دام و طیور، گندم، آرد، نان، برنج، رب گوجه فرنگی، کنسرو تن ماهی، دارو و مکملهای دام و طیور، ماکارانی، دارو و تجهیزات پزشکی، انواع خودرو، انواع شوینده، یخچال، یخچال فریزر، تلویزیون، ماشین لباسشویی، کاغذ مطبوعات، چاپ و تحریر، روغن موتور، لاستیک خودرو، انواع پوشک و دستمال کاغذی، خدمات پزشکی، درمانی، تشخیصی و آزمایشگاهی، حمل و نقل بار و مسافردرون و برون شهری و عوارض جادهای و بندری، اعلام کرد و هشدار داد که هیچ بهانهای در افزایش قیمت این کالا پذیرفته شده نیست.
وی گفت: مردم را باید با قیمت تولیدکننده آشنا کنیم و مصرف کننده بتواند به راحتی کالای خود را خریداری کند. این حق مصرف کننده است که از یک شبکه توزیع شیشهای و شفاف برخوردار شود و دولت هم مکلف است که این حق مسلم مصرفکننده را تامین کند.