دادستان کل کشور خبرداد:حمایت قضایی از تولیدکنندگان
عصراقتصاد: دادستان کل کشور گفت: در شرایط جنگ اقتصادی امروز، نباید اجازه دهیم هیچ واحد تولیدی بهدلیل معوقات بانکی و مشکلات حقوقی و قضائی تعطیل شود.
محمدجعفر منتظری همزمان با روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی و در شانزدهمین جشنواره تولید ملی – افتخار ملی، با بیان اینکه بانکها نیز به دلیل اینکه پول مردم دستشان است باید به سرمایه خود برسند، تاکید کرد که تعطیلی نباید اتفاق بیفتد؛ بلکه باید به نحوی مشکلات حل شود.
وی افزود: هر چند کمک به اقتصاد، تولید و صنعت جزو وظایف ذاتی دستگاه قضا نیست، اما در این شرایط باید از دولت، صنعت، تولید و کارآفرینی حمایت کنیم.
منتظری همچنین با بیان اینکه صنعتگران میتوانند با مراجعه به رؤسای کل دادگستریها در استانها و رئیسان دادگستری شهرستانها، چالشها و مشکلات خود را به دستگاه قضا منعکس کنند، از تولیدکنندگان حاضر در مراسم خواست که اگر بخشنامه، دستورالعمل یا مصوبهای مغایر قانون دیدند که سد راه تولید است، اطلاعرسانی کنند تا از طریق دیوان عدالت اداری برای ابطال آن اقدام شود.
دادستان کل کشور با بیان اینکه امروز در شرایط جنگ اقتصادی هستیم، تصریح کرد: مقابله با این جنگ پیچیدگیهایی دارد که از جنگ نظامی سختتر است و دولت بایدیک تیم اقتصادی متناسب با شرایط جنگی داشته باشد.
وی افزود: دشمنان دروغ میگویند که هدفشان از تحریمها مردم نیست بلکه حکومت است؛ چراکه این حکومت برخاسته از مردم است.
منتظری با بیان اینکه مردم اشکالات و همچنین نقد بر مدیریتها را در جای خود بیان میکنند، گفت: هفته گذشته در یومالله۲۲ بهمن شاهد حضور میلیونی مردم در راهپیمایی بودیم که در جهان بدیل ندارد.
وی همچنین با بیان اینکه در شرایط فعلی تولیدکنندگان، صنعتگران و کارآفرینان نیز باید درآمد کافی داشته باشند تا چرخ تولید بچرخد اما باید از برخی امتیازهای خود دست بکشند، اظهار کرد: باید شرایط جنگ اقتصادی را به درستی شناخته، خود را متناسب با آن تطبیق دهیم؛ زیرا مردم ما شایسته بهترین خدمات هستند.
دادستان کل کشور در ادامه ضمن انتقاد از وضعیت قاچاق در کشور، گفت: اگر همه دستاندرکاران امر خطیر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در صحنه بودند، امروز شاهد این حجم قاچاق نبودیم.
وی با بیان اینکه برخی چالشهای اقتصادی ناشی از این است که بعضی از مدیران اقتصادی با گوشت و پوست جنگ اقتصادی را لمس نکردهاند، تصریح کرد: در برخی موارد گوشت موردنیاز مردم وارد بنادر شده است اما به دلایلی همچون استفاده از برخی معافیتها،۶۰ کانتینر گوشت در گمرک باقی مانده و مشمول ضبط و تحویل به سازمان اموال تملیکی شده است.
منتظری با بیان اینکه این مشکلات ناشی از ضعف در مدیریتها است، گفت: از آن طرف شاهدیم هزاران تن گوشت و دام زنده از کشور خارج میشود.
برخورد قضایی در انتظار مسئولانی که در مسیر تولید سنگ اندازی میکنند
در همین رابطه رئیس کل دادگستری گلستان نیز گفت: بررسی پروندهها در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه گلستان نشان میدهد برخی دستگاههای اجرایی و بانکها، برای رفع مشکلات این بخش تلاش نمیکنند.
هادی هاشمیان با بیان اینکه برخی از مشکلات واحدهای تولیدی در استان، با رایزنی و همکاری دستگاهها قابل رفع است، اظهار کرد: برای مدیرانی که از کمک برای جان گرفتن دوباره واحدهای تولیدی در استان دریغ میکنند پرونده قضائی تشکیل میدهیم.
وی افزود: در ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه استان از همه حوزههای قضائی خواستهایم از توقیف خط تولید خودداری و برای سرپا شدن واحدهای تولید تلاش کنند.
رئیس کل دادگستری گلستان تصریح کرد: از ابتدای امسال تا کنون مشکلات ۱۶۷و احد تولیدی در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی بررسی شد که دست کم ۲۱ شرکت و واحد تولیدی که تعطیلیا در آستانه تعطیلی بودند با کمک دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان، دوباره به چرخه تولید بازگشتند.
هاشمیان خاطرنشان کرد: در یک مورد از پروندههای ورودی به دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی استان، در رایزنی با یکی از بانکها، تسهیلات سرمایه در گردش کارخانه تولید خوراک دام و طیور در شهرک صنعتی علیآباد کتول تأمین و پس از دو سال نیمه تعطیلی، تولید در این واحد از سر گرفته شد و از بیکار شدن ۴۵ کارگر آن جلوگیری شد.
به گفته هاشمیان در مورد دیگری کارخانه آجر ماشینی آزادشهر هم پس از چند ماه تعطیلی، تولید خود را از سر گرفت و ۱۲۰ کارگر آن دوباره مشغول به کار شدند.
رئیس کل دادگستری گلستان درباره اقدامات دادگستری استان برای رونق تولید در سال ۹۷ گفت: راه اندازی شعب ویژه رسیدگی به پروندههای واحدهای تولیدی در دادسراها، دادگاههای بدوی و محاکم تجدید نظر و برگزاری دورههای آشنایی قضات با محیط کسب و کار از جمله اقدامات دستگاه قضائی استان برای رفع مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی استان است.