به گفته رئیس هیات عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه، هیچگاه برای خریدها ثبت خرید ایجاد نمیکنیم و تاکنون هم برای هیچ خریدی صفی ایجاد نشده است چراکه سفارش خرید بالاتر از ۳ درصد مثبت نمیتوان انجام داد از سویدیگر، یک سهم را هم نمیتوان در زمان منفی بازار فروخت و حتما برای فروش، بازار باید مثبت باشد.
محمد آقابابایی در گفتوگو با ایلنا، درباره دریافت هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای حمایت از بازار سرمایه و نحوه استفاده از آن در بازار گفت: برای استفاده از منابع، چارچوب و قواعدی در اساسنامه تعریف شده است که بر اساس آن نمیتوان هر روزی خرید و فروش کرد یا هر سهمی را خرید.
او ادامه داد: روزهایی که میتوان خرید انجام داد مشخص است و باید اتفاقاتی بیفتد تا معاملات را به نفع بازار انجام دهیم که جزئیات آن در اساسنامه ذکر شده است و طبق اساسنامه باید عمل کنیم.
رئیس هیات عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه افزود: در اساسنامه قیدشده که در مواقع بحران باید خرید انجام شود که در سال ۱۳۹۶ هم در اساسنامه، بحران تعریف شده است؛ بنا براین هر روز و در هر تاریخی امکان خرید نیست.
آقابابایی بیان کرد: طبق اساسنامه، هیات امنا با سه دلیل کمی و یک دلیل کیفی، ما را مجاز به خرید کرده است که امکان تشریح جزئیات آن وجود ندارد.
او با بیان اینکه در مواردی مثل افت سنگین قیمتهای جهانی یا یک اتفاق سیاسی منفی قابل توجه برای انجام معامله از طریق صندوق تثبیت تصمیم گرفته میشود، ادامه داد: موضوع بسیار مهم این است که صندوق وظیفه جلوگیری یا جنگیدن با روند بازار را ندارد.
رئیس هیات عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه اظهار کرد: اگر به هر دلیلی روند بازار نزولی بود یا بر اساس پارامترهای بنیادی به سمت بالا یا پایین حرکت میکرد، صندوق تثبیت قرار نیست جلوی این روند را بگیرد و اساسا توان آن را هم ندارد.
آقابابایی تاکید کرد: نه صندوق تثبیت و نه هیچ حقوقی دیگری، توان مقابله با روند بازار را ندارد.
او درباره ادعاهایی مبنی بر اینکه در خرید از سوی صندوق تثبیت رانتهایی برای برخی از نمادها ایجاد میشود، گفت: تمام این ادعاها دروغ محض است و یک جریان با اهداف خاص این اظهارات را بیان میکنند.
آقابابایی تاکید کرد: علاوه بر سازمان بورس، بازرس سازمان حسابرسی هم تمام فعالیتهای ما را بر اساس صورتهای مالی بررسی میکند و ما باید گزارش ویژه به بازرس سازمان حسابرسی ارائه دهیم که طبق آن تمام فعالیتهای صندوق تثبیت رصد میشود تا چارچوبها به صورت کامل به اجرا رسیده باشند.
او با بیان اینکه ادعاهایی مبنی بر اینکه خریدهای صندوق تثبیت برای برخی از سهام رانتزا است، اظهار کرد: هیچگاه برای خریدها ثبت خرید ایجاد نمیکنیم و تاکنون هم برای هیچ خریدی صفی ایجاد نشده است چرا که سفارش خرید بالاتر از ۳ درصد مثبت نمیتوان انجام داد از سوی دیگر یک سهم را هم نمیتوان در زمان منفی بازار فروخت و حتما برای فروش، بازار باید مثبت باشد.
رئیس هیات عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه ادامه داد: با تمام این توضیحات میبینیم که این اظهارات و ادعاها مبنی بر ایجاد رانت برای برخی از نماد واقعیت ندارد.
آقابابایی درباره واریز ۲۵۰۰میلیارد تومان دیگر از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت یادآور شد: رقم درخواستشده بالاتر از ۲۵۰۰میلیارد تومان است و تاکنون برای دریافت فوری آن دو بار به نهادهای ذیربط نامه ارسال کردهایم و امیدواریم هرچه سریعتر با پرداخت یکجای آن موافقت کنند.
وی ادامه داد: صندوق توسعه ملی برای پرداخت این وجوه به صندوق تثبیت بازار سرمایه نباید منتی داشته باشد چراکه این تسهیلات با سود ۱۲درصد پرداخت میشود که این بالاترین سود در بازار است.
رئیس هیات عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه گفت: هزار میلیارد تومان هم با سررسید پنجساله و ۱۲درصد سود سالانه پرداخت شد که اگر منابعی برای صندوق میگذارند، پروژهای مانند پارس جنوبی با نرخ ۱۸درصد باشد ۶درصد سود آن متعلق به بانک و ۱۲درصد آن متعلق به صندوق توسعه ملی است و درواقع هیچ سودی عاید صندوق تثبیت نمیشود.