کد خبر: 260701104998
اقتصادبازارتولید و بازرگانیروزنامه

دست باز ایران خودرو در مذاکره با برندهای خارجی

زینب غضنفری

بازار خودروی ایران در دوران تحریم، تقریبا ورودی و خروجی چندانی نداشت و واردات خودرو در حد پایین و صادرات نیز به سختی صورت می‌گیرد.

بنابراین، ظرفیت بازار خودرو متاثر از واردات و صادرات نیست و تابعی مستقیم از میزان تولید خودروسازان است که تولید داخل نیز به سبب تحریم‌ها با مشکلات و مصائب عدیده‌ای مواجه شده است.

باید مدنظر داشت که بازار خودرو ایران هنوز به نقطه اشباع نرسیده و با احیای برجام و رفع تحریم‌ها حجم قابل توجهی از این فاصله پر خواهد شد. بنابراین، ایران ظرفیت مناسبی برای ورود محصولات جدید خودروسازان بعد از توافق احتمالی برجام و ورود شرکت‌های خارجی به ایران خواهد داشت.

شرکت ایران خودرو به عنوان بزرگ‌ترین خودروساز خاورمیانه، طی همکاری با برندهای مختلف و مطرح دنیا همچون پژو، رنو،، دانگ فنگ،‌هایما و سوزوکی اقدام به مونتاژ و تولید خودرو می‌کند و در زمانی امضای برجام خبرهایی مبنی بر همکاری با شرکت‌های دیگر نظیر فیات و فولکس ‌واگن منتشر شد که به دلیل عدم رفع کامل تحریم‌ها و پس از آن، بازگشت مجدد تحریم‌ها به سرانجام نرسید.

در همین راستا، برقراری رابطه تجاری با شرکت غول پیکر استلانتیس با ۱۴ برند و به عنوان چهارمین گروه بزرگ خودروساز در جهان، می‌تواند نقطه عطفی در قراردادهای تجاری ایران خودرو باشد و با بومی‌سازی تکنولوژی، زمینه همکاری وسیع در زمینه انتقال دانش تولید فراهم شود.

از دیرباز بزرگترین شریک ایران خودرو، شرکت پژو فرانسه بوده که در صورت بازگشت به برجام، به دلیل سابقه قدیمی‌و همکاری گسترده دو شرکت، محتمل‌ترین و جدی‌ترین گزینه برای همکاری مجدد است.

از سوی دیگر، شرکت رنو با خودروی L90 خاطره خوشی در ذهن ایرانی‌ها کاشته و با توجه به تنوع و قیمت مناسب محصولات این شرکت، پای ثابت مذاکرات خودروسازان است.

همچنین شرکت سوزوکی ژاپن با عرضه خودروهای گرند ویتارا، سوزوکی جیمنی و سوزوکی سلریو می‌تواند بازار ایران را تحت تاثیر قرار دهد.

در میان شرکت‌های چینی، فضا برای برند‌هایما فراهم‌تر از دانگ فنگ است چرا که این شرکت همچنان همکاری و ارتباط خود را با ایران خودرو حفظ نموده است.

در نهایت، باید خاطرنشان کرد که هم اکنون با توجه به ظرفیت‌های خالی در بازار ایران و همچنین سابقه همکاری شرکت ایران خودرو با بزرگان خودروساز می توان گفت دست این شرکت برای تولید محصولات جدید و نیازمند بازار باز است و توانایی اضافه کردن محصولات متنوع جدید در همکاری با شرکا به سبد تولیدات خود دارد.

بنابراین، شرکت ایران خودرو با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد پس از توافق احتمالی می‌تواند از شرکای تجاری خود امتیازات مطلوبی بگیرد و حتی پا را از مرحله مونتاژ فراتر بگذارد و به دنبال انتقال فناوری به داخل برود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا