رئیس اتاق ایران: کمیته صنعتی مشترک ایران و امارات برای بررسی توانمندیها تشکیل شود
رئیس اتاق ایران با اشاره به متناسب نبودن تجارت ایران و امارات، پیشنهاد داد: یک کمیته صنعتی مشترک برای بررسی امکانات و راههای همکاری مشترک همکاری دو کشور در بخشهایی دارای مزیت، تشکیل شود.
به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، همزمان با سفر هیات تجاری امارات به ایران که به سرپرستی رئیس فدراسیون اتاقهای بازرگانی این کشور برای حضور و بازدید از ایران اکسپو ۲۰۲۳ صورت گرفت، همایش تجاری ایران و امارات در اتاق ایران برگزار شد و در انتهای همایش، اعضای این هیات با همتایان خود در ایران به صورت رودررو دیدار و گفتوگو کردند.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران، برگزاری این همایش و حضور فعالان اقتصادی دو کشور در این مراسم را بیانگر تلاش دو کشور در مسیر توسعه سطح مناسبات و ترسیم افقهای جدید در این راستا دانست.
بر اساس اظهارات او در فضای جدید همکاریها باید دو طرف برای تقویت مناسبات، گامهای جدیدی بردارند و تحقق این اهداف به فراهم کردن زیرساختهایی در بخشهای استاندارد، حملونقل و … نیاز دارد که باید مورد توجه دو طرف قرار گیرد.
شافعی با بیان اینکه سطح مراودات تجاری امارات با ایران بالغبر ۲۴ میلیارد دلار است و این کشور جزو بزرگترین شرکای تجاری ایران به شمار میآید، گفت: چون سطح مناسبات امروز بین دو کشور با ظرفیتهای موجود هماهنگ نیست، باید برای استفاده بهنیه از این امکانات و توانمندیها، تلاش بیشتری کرد.
رئیس اتاق ایران با توجه به ظرفیتهای خوب صنعتی و تجاری ایران و بازار منحصربهفردی که در اختیار ایران است، تشکیل کمیته صنعتی بین دو کشور برای بررسی توانمندیها و امکاناتی که در این حوزه وجود دارد و راههای همکاری مشترک در بخشهایی که دارای مزیت هستند را پیشنهاد داد.
توسعه شرکتهای دانشبنیان، همکاریهای ترانزیتی و استفاده از ظرفیت مناطق آزاد تجاری و بنادر دو کشور نیز از سوی رئیس اتاق ایران مورد توجه قرار گرفت.
رئیس اتاق ایران در عین حال امکان آشنایی بیشتر بین تجار و سرمایهگذاران دو طرف و تبادل هیاتها را موثر دانست و از آمادگی اتاق ایران برای همکاری همهجانبه با اتاق امارات در مسیر تقویت سطح مناسبات دو کشور خبر داد.
او در پایان برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو را فرصت خوبی برای آشنایی کشورهای مختلف با توانمندیهای ایران ارزیابی کرد.
در ادامه عبدالله محمد المزروعی، رئیس فدراسیون اتاقهای بازرگانی امارات، گفت: روابط بازرگانی بین دو کشور سابقه دیرینهای دارد و هر دو از اقتصادهای پیشرفتهای برخوردار بوده و میتوانند به عنوان دو شریک تجاری استراتژیک، الگویی برای دیگر کشورها باشند.
او اظهار امیدواری کرد که بخشهای خصوصی دو کشور نقش عمده خود را در پیشبرد مسائل اقتصادی و تجاری بازی کنند و دولتها در این مسیر متعهد شوند تا بسترها را برای حرکت بخش خصوصی هموار سازند.
او از مذاکرات موفقیتآمیز بین فعالان اقتصادی ایران و امارات در طول دو روز گذشته خبر داد.
رضا عامری، سفیر ایران در امارات از این کشور به عنوان دومین شریک تجاری ایران یاد کرد و از علاقهمندی ایران برای توسعه همکاری با کشورهای همسایه سخن گفت.
او تصریح کرد: ظرفیتهای بالایی برای توسعه روابط وجود دارد که بخش زیادی از آنها هنوز مورد توجه قرار نگرفته است و رفع این نقص با همکاری بیشتر بخشهای خصوصی ایران و امارات امکانپذیر میشود.
سفیر ایران در ابوظبی، زمینههای سرمایهگذاری در ایران را بسیار زیاد و سودمند ارزیابی کرد و گفت: سعی داریم مشوقهای لازم برای جذب سرمایههای خارجی را تعریف کرده و موانع موجود در این مسیر را حذف کنیم تا به فضایی امن و جذاب برای سرمایهگذاران خارجی تبدیل شویم.
سیف محمد عبید الزعابی، سفیر امارات در تهران سفر اخیر هیات تجاری امارات به تهران را یکی از سفرهای سودمند و مهم ارزیابی کرد و از این سفر به عنوان فرصتی یاد کرد تا دو طرف به دور از هرگونه ناامیدی در راستای برآورده کردن منافع ملتهای خود تلاش کنند.
او خاطرنشان کرد: تقویت روابط با ایران را در دستورکار قرار دادیم و این رویکرد را با همه کشورها داریم تا ثبات در منطقه فراهم شود چراکه اعتقاد داریم آرامش در منطقه اساس توسعه مناسبات تجاری است.
سفیر امارات در تهران از برخی نارسائیها و موانع در برابر همکاریهای تجاری بین دو طرف سخن گفت که نسبت به آنها واقف بوده و از بررسی راهکارهای مختلف برای حل آنها خبر داد. بر اساس اظهارات او باید تسهیلاتی در مسیر توسعه همکاریها طراحی شود.
عرفان شاکری، رئیس اتاق مشترک ایران و امارات سفر هیات تجاری به ایران را فرصتی مغتنم ارزیابی کرد که در توسعه مناسبات بین دو کشور موثر خواهد بود.
او متناسب با عزمی که از سوی دو طرف وجود دارد، اظهار امیدواری کرد تا فعالان اقتصادی دو کشور بتوانند با یکدیگر در حوزه تجارت و صنعت، همکاری کنند.
این فعال اقتصادی حمایت دولتها در مسیر مناسبات اقتصادی را ضروری خواند و ایجاد شورای مشترک امارات و ایران که در دستورکار قرار گرفته را مورد تاکید قرار داد.