رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک خبر داد: دپوی ۱٫۵ میلیون یورو مواد در گمرک
از ممنوعیت واردات برخی مواد اولیه این صنعت خبر داد و گفت: تولیدکنندگان شش ماه است که نمیتوانند مواد اولیه شیرخشک نوزاد را به کشور وارد کنند و همین مساله باعث کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی ظرفیت تولید شده است.
به گزارش تجارتنیوز، کاهش ذخایر ارزی بعد از ممنوعیت واردات پوشاک، لوازم خانگی و خودرو این بار زورش به واردات مواد اولیه دارو رسید و واردات برخی مواد اولیه صنعت شیرخشک محدود شد.
وزارت بهداشت درباره سقف ارز واردات دارو و شیرخشک به تولیدکنندگان صنعت دارو و غذا نامه نوشت.
در این نامه آمده است:
« تا اطلاع ثانوی درخواست تخصیص ارز جهت واردات دارو، مواد اولیه دارویی، شیرخشک رژیمی و مواد اولیه تولید شیرخشک حداکثر تا سقف یک میلیون یورو در کمیته تخصیص ارز مورد بررسی قرار میگیرد.»
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک درباره وضعیت صنعت شیرخشک به تجارتنیوز توضیح داد: جلوی واردات مواد اولیه شیرخشک نوزادان گرفته شده است.
کد تعرفه این کالا تغییر کرده است. برخی مواد اولیه شیرخشک در انبار گمرکات دپو شده که تاریخ انقضای آنها به زودی تمام میشود. ارزش مالی این مواد اولیه بیش از یک و نیم میلیون یورو برآورد میشود.
وزارت بهداشت درباره سقف ارز واردات دارو و شیرخشک به تولیدکنندگان صنعت دارو و غذا نامه نوشت
هانی تحویلزاده به تجارتنیوز گفت: بسیاری از شرکتها هنوز ارز دولتی نگرفتند. اخیرا هم که دولت پیشنهاد داده تولیدکنندگان تا سقف یک میلیون یورو حق ثبت سفارش کالا را دارند.
او ادامه داد: این در حالی است که درخواست شرکتها بیش از این میزان تعیین شده و رقم پیشنهادی بسیار ناچیز است. دولت از منابع تولیدکنندگان برای کنترل قیمتها استفاده میکند تا محصول را با قیمت پایینتری به دست مصرفکننده برساند. این رفتارها در نهایت باعث ورشکستگی تولیدکنندگان میشود. تولیدکنندگان شیرخشک زیانده شدند و پیشنهاد افزایش ۶۰ درصدی قیمت شیرخشک را به دولت ارائه دادند.
قیمت شیرخشک بین ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان است
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک درباره قیمت شیرخشک اظهار کرد: اکنون قیمت شیرخشک بین ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان است. توصیه ما به دولت حذف ارز دولتی است. با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تولیدکنندگان از بحران ورشکستگی نجات پیدا میکنند.
برای خرید شیرخشک کارت الکترونیک بدهید
تحویلزاده گفت: به جای ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان دولت این سوبسید را در قالب کارت الکترونیک به مردم بدهد تا با واقعی شدن قیمت شیرخشک تقاضا برای خرید کاهش پیدا نکند.
اواخر تیر ماه هانی تحویلزاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد اعلام کرده بود:« به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه، بالا رفتن هزینههای بستهبندی و حمل و نقل خط تولیدی برخی کارخانجات شیرخشک متوقف شده است!»
حال در این جابهجایی کابینه دولت باید منتظر ماند و دید که دولت سیزدهم برای کاهش بحرانها چه برنامهای برای نجات بنگاههای دولتی در نظر دارد؟