رئیس سازمان بورس: اصلاح فرمول محاسبه نرخ سوخت صنایع از سوی وزارت نفت ضرورت دارد
به گفته رئیس سازمان بورس، فرمول محاسبه نرخ سوخت از سوی وزارت نفت به نحوی اصلاح شود که فاصله قیمتی زیادی با کشورهای رقیب تولیدکننده گاز وجود نداشته باشد.
به گزارش سنا، ششمین میز صنعت سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع مشکلات صنعت پتروشیمی و با حضور رئیس سازمان بورس، معاونان و مدیران سازمان بورس و تعدادی از مدیران و فعالان صنعت پتروشیمی برگزار شد.
در ابتدا مجید عشقی، رئیس سازمان بورس با بیان اینکه هدف از برنامههای مدنظر آن است که چالشهای صنایع شنیده و با همفکری طرفها تصمیماتی اتخاد شود که در نهایت به نفع سرمایهگذاری در کشور و مردم باشد، گفت: یکی از رسالتهای سازمان بورس و اوراق بهادار بحث شفافسازی صنایع پذیرفتهشده و حاضر در بورس است.
وی افزود: به طور معمول، ابهام در صنایع، مشکلاتی را ایجاد می کند که منجر به زیان سهامداران میشود؛ بنابراین وظیفه خود میدانیم ابتدا مشکلات و چالشها صنایع مختلف را شناسایی و گام به گام به سمت اصلاح آنها حرکت کنیم.
عشقی با بیان اینکه در چند ماه اخیر چندین مشکل در رابطه با پتروشیمیها رخ داد اما جای هیچ نگرانی نیست، تشریح کرد: اولین موضوع در رابطه با حواشی پیرامون بودجه سال ۱۴۰۱ و افزایش قیمت سوخت پتروشیمیها بود که تغییر محسوسی لحاظ شده بود.
رئیس سازمان بورس افزود: محاسبات ما حاکی از آن بود که در صورت اجرایی شدن متن لایحه بالغ بر ۳۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه در سال آینده به صنعت تحمیل میشد که نسبت به هزینه ۸۵ هزار میلیارد تومانی کنونی بسیار بالاتر است.
وی اظهار کرد: با پیگیریهای انجامشده در نهایت هزینه سوخت پتروشیمیها تغییر اندکی پیدا کرد.
عشقی تصریح کرد: البته مشکل مهمی که در این رابطه وجود دارد مربوط به فرمول قیمت خوراک و سوخت پتروشیمیها و صنایع است، این فرمول قریب به پنج سال مشکلی نداشت اما هم اکنون به دلیل مسائل سیاسی و منطقهای که بین روسیه و اتحادیه اروپا شکل گرفته و باعث افزایش ۶ برابری قیمت گاز در اتحادیه اروپا شد برای اولین بار نرخ گاز کشورمان از کل دنیا به غیر از اروپا بیشتر شده است.
رئیس سازمان بورس افزود: باید پیگیری کنیم فرمول از سوی وزارت نفت به نحوی اصلاح شود که فاصله قیمتی زیادی با کشورهای رقیب تولید کننده گاز وجود نداشته باشد، در این صورت میتوانیم بگوییم قیمتگذاری منطقی انجام شده است.
وی گفت: به هیچ وجه به دنبال رانت برای هیچ صنعتی نیستیم اما نمیتوانیم شاهد آن باشیم که یک صنعت رقابتی با تصمیمات اشتباه از صحنه خارج شود.
عشقی در بخش دیگری از اظهارات خود، گفت: مطرح میشود حاشیه سود پتروشیمیها زیاد است، البته همین موضوع را درباره صنایع فلزی هم بیان میکنند؛ مسئله اینجاست که این سود در نهایت تبدیل به سرمایهگذاری در صنعت میشود؛ اگر سرمایهگذاری نکنیم صنعت مستهلک میشود.
رئیس سازمان بورس در پایان افزود: دلیل کم بودن استهلاک صنایع ما سرمایهگذاری است که انجام و حاشیه سود تعدیل شده است.