رشد ۴۰ درصدی تسهیلات دریافتی استان ها از صندوق صحا
زینب غضنفری
مدیرعامل شرکت صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته (صحا) از رشد ۴۰ درصدی تسهیلات دریافتی استانهای کشور خبر داد و خاطرنشان کرد که تا حدود ۲ تا ۳ سال پیش تمرکز فعالیت صندوق برای صدور ضمانتنامه و تسهیلات در شهر تهران حدود ۸۰ درصد بوده است و از ۲ سال پیش تا الان تصمیم گرفتیم که سهم ۲۰ درصدی استانها را افزایش داده و ضمانتنامهها را در سطح استانهای کشور متمرکز و نمایندگی استانی را در سازمان صمت استانها فعالتر کنیم.
محسن نادریمنش در جمع خبرنگاران گفت :اکنون رشد ۳ برابری برای صدور ضمانتنامه در شهرستانها داشتهایم و صدور ضمانتنامه برای شهر تهران ۶۰ درصد و سایر استانها به ۴۰در صد میرسد، گفت:۱۱ نماینده فعال در استانها داریم و امسال ۵ استان فعال دیگر به این جمع اضافه خواهد شد.
او ادامه داد : استان های خراسان رضوی، یزد، فارس، آذربایجان شرقی بیشترین تقاضای دریافت ضمانتنامه را داشتهاند.
رئیس هیات مدیره صحا با تاکید بر اینکه صنایع پیشرفته مولفه اصلی توسعه صنعتی در جهان است، تصریح کرد: از دو مسیر این صنایع پیشرفته به توسعه صنعتی کشورها کمک میکنند که یکی ارزش افزوده بالا و از طرفی افزایش بهرهوری صنایع با نفوذ صنایع پیشرفته درون آنهاست و همه کشورهای دنیا برای صنایع پیشرفته برنامههای جدی حمایتی و توسعهای دارند.
نادریمنش با بیان اینکه مولفه اصلی اقتصاد دانشبنیان صنایع پیشرفته است، تصریح کرد: از ۱.۵ سال پیش و با تغییر مدیریت و توجه ویژه دولت، وزارت صمت و مجلس شورای اسلامی، سرمایه در اختیار صندوق بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است و اکنون بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه در اختیار این صندوق است و مسیر دائمی افزایش سرمایه نیز در برنامهها دیده شده که امیدواریم در ۲ سال آتی سرمایه در اختیار صندوق را به بیش از ۵ هزار میلیارد تومان برسانیم تا بتوانیم حمایت بیشتری را به بنگاههای فعال در زمینه صنایع پیشرفته برسانیم.
او با بیان اینکه این صندوق بازوی تامین مالی صنایع پیشرفته کشور است و رویکرد ما حمایت از بخش خصوصی و تعاونی است، خاطرنشان کرد: صندوق حمایت از صنایع پیشرفته از تحقیقات تا صادرات کنار بنگاه است و برای هرکدام از موارد نیاز به تامین مالی ابزارهای مختلفی را طراحی کرده است و برای انتقال، خرید و تولید دانش و فناوری و نمونه سازیها و تولید نیمه صنعتی و تولید نبوده و شرکت در نمایشگاهها و فعالیتهای بازارسازی و آموزشی و ارتقای توانمندی مدیریتی و تکتک دغدغههای یک بنگاه در مسر رشدش دارد ابزارهای مختلف طراحی شده است و آماده طراحی ابزارهای نوین متناسب با چالیشهای جدید هستیم.
مدیرعامل شرکت صحا تاکید کرد: تضامین صحا این مزیت را دارد که از بنگاهها سپرده گرفته نمیشود وسعی میکنیم منابع در اختیار جریان نقدینگی بنگاه قرار گیرد تا کمکی به جیران نقدینگی این بنگاه باشد.
نادری منش از ایجاد ۳ صندوق خطرپذیر در فرابورس گفت و ادامه داد : یکی از مهمترین ابزارهای تامین مالی برای صنایع پیشرفته و دانش بنیان، سرمایهگذاری خطرپذیر است و این صندوق با همکاری سایر نهادهای تخصصی و دیگر صندوقها، ۳ صندوق خطرپذیر را در فرابورس ایجاد کرده است.
او ادامه داد: این صندوقها در حوزه الکترونیک با ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار، در فرآیندهای های تک شیمیایی با ۳۵۰ میلیارد تومان و در هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی (با حمایت ایمیدرو) با هزار میلیارد تومان اعتبار ایجاد شده است.
مدیرعامل صحا گفت: سال گذشته در کشور ۳ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری خطرپذیر انجام شد و امیدواریم با اعتباراتی که دریافت میکنیم، این رقم با ایفای نقش صحا به ۵ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
نادریمنش تاکید کرد: رسالت صحا ایجاد و هدایت منابع مالی مختلفی است که میتوانیم در صنعت داشته باشیم تا افزایش رشد صنعتی و بهرهوری و رقابتپذیری بنگاهها را داشته باشیم و هدف اصلی ما رشد و ارتقای بنگاهها و بلوغ آنهاست.
او اظهار کرد: اکنون همه کشورهای دنیا به حوزه صنایع پیشرفته بصورت جدی و ویژه توجه میکنند و برای آن برنامههای خاص حمایتی و توسعهای در نظر گرفتهاند.
مدیرعامل صحا مسیر گذشته خود که ارائه تسهیلات و ضمانتنامه است را ادامه میدهد، اظهار کرد: در اساسنامه جدید وظایف دیگری از جمله سرمایهگذاری در حوزه صنایع خطرپذیر نیز بر عهده این صندوق گذاشته شده است.
نادریمنش بیان کرد: در یک و نیم سال گذشته با توجه به استقرار دولت سیزدهم و توجه ویژه وزارت صمت، دولت و اعضای مجمع و مجلس به این حوزه داشتند. سرمایه در اختیار این صندوق در این مدت بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است و اکنون بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه در اختیار این صندوق قرار دارد و یک مسیر دائمی افزایش سرمایه نیز در اعتبارات و بودجهها دیده شد که امیدواریم تا ۲ سال آینده سرمایه در اختیار صندوق را به بیش از ۵ هزار میلیارد تومان افزایش دهیم.
او با بیان اینکه صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته (صحا) بازوی تامین مالی صنایع پیشرفته کشور است، بیان کرد: صندوق تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته به عنوان یک صندوق دولتی، با ارائه تسهیلات و ضمانتنامه و سرمایهگذاریهای خطرپذیر از بنگاههای خصوصی و تعاونی حمایت میکند.
مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته اظهار کرد: این صندوق انواع تسهیلات را ارائه میکند و در واقع صندوق از تحقیقات یک بنگاه تا صادرات در کنار بنگاهها قرار دارد و برای هر یک از مواردی که نیاز به تامین مالی و سرمایه داشته باشد، صندوق مدلها و ابزارهای مختلفی را طراحی کرده است.
نادریمنش افزود: همه دستگاههای دولتی به موجب قانون مکلفند که ضمانتنامههای صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته را بپذیرند و در این خصوص بنگاههای مختلفی از این خدمات استفاده کردهاند.
او گفت : صندوق صحا یک زیست بوم در توسعه فناوری کشور است که با سایر نهادهای تخصصی در سایر دستگاهها همکاری داریم و برای امسال دو صندوق خطرپذیر فرا بورس با همراهی صندوق نوآوری شکوفایی و چند نهاد مالی دیگر ایجاد کردهایم که یک صندوق تخصصی در حوزه الکترونیک با سرمایه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان و همچنین صندوق دیگری در صنایع هایتک پیشرفته شیمیایی با حدود ۳۵۰ میلیارد تومان ایجاد کردهایم و همچنین برای هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی با همکاری ایمیدور در حال ایجاد صندوقی با سرمایه هزار میلیارد تومان هستیم.
مدیرعامل صحا با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ ارائه تسهیلات و ضمانتها از سوی (صحا) سه برابر شده است، افزود: صندوق صحا در سال ۱۴۰۱ در مجموع ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات و ۴۵۰ میلیارد تومان ضمانتنامه به صنایع پیشرفته ارائه داده است.
نادریمنش اظهار کرد: سقف تسهیلات صندوق تا سال گذشته حدود ۵ میلیارد تومان بود که با توجه به افزایش سرمایه صندوق، سقف تسهیلات به ۲۵ میلیارد تومان رسیده است و با توجه به منابع جدید این سقف تسهیلات نیز افزایش خواهد یافت.
اودر پایان اظهار کرد: صندوق برنامههایی برای حمایت از تولید گوشیهای همراه هوشمند در داخل کشور در حوزه سخت افزار و نرم افزار دارد و اکنون شرکتهای بسیار خوبی در این زمینه در کشور در حال فعالیت هستند و میتواند بازار خوبی برای این بنگاهها فراهم شود.