کد خبر: 17080053664
اخبار شرکت ها

رشد ۷۹ درصدی شاخص فروش در بررسی عملکرد صورت‌های مالی ۱۳۹۹ میان ۵۰۰ شرکت برتر ایران

زینب غضنفری

مدیر مرکز رتبه‌بندی همایش شرکت‌های برتر ایران با توجه به اینکه صورت‌های مالی شرکت‌ها در سال گذشته مورد بررسی و رتبه‌بندی شرکت‌ها قرار می‌گیرد، از رشد ۷۹ درصدی میزان فروش در سال ۱۳۹۹ خبر داد.

مجید درویش در نشست خبری بیست و چهارمین همایش رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران که دیروز در ساختمان سازمانمدیریت صنعتی برگزار شد، خاطرنشان کرد: رتبه‌بندیIMI-100 علاوه‌بر انتشار فهرست ۵۰۰ شرکت برتر ایران، فهرست شرکت‌ها در گروه‌های صنعتی را نیز منتشر می‌کند.

او یکی از اهداف انتخاب ۵۰۰ شرکت برتر را تولید اطلاعات بنگاه‌های اقتصادی عنوان کرد و افزود: وظیفه مهم ما رصد کردن وضع بنگاه‌های تولیدی در کشور است.

مدیر مرکز رتبه‌بندی سازمان مدیریت صنعتی افزود: نتایج بررسی های ۵۰۰ شرکت برتر ایران در سال ۱۴۰۰ بانک‌ها با کسب ۱۹ درصد،پتروشیمی‌ها با کسب ۱۵.۵درصد، فرآورده‌های نفتی با کسب ۱۲.۵ درصد  از درآمدهای کل کشور رتبه نخست را در این شاخص به خود اختصاص داده‌اند.

درویش یادآور شد: نتایج، تحقیقات و تحلیل‌ها برای انتخاب ۵۰۰ شرکت برتر کشور جمع‌بندی شده است و در اختیار مسئولان تصمیم‌گیری اقتصادی کشور، اتاق‌های بازرگانی، شرکت‌های خارجی و خبرگان صنعتی و اقتصادی کشور قرار می‌گیرد.

مهم‌ترین هدف رتبه‌بندی؛ شفاف‌سازی فضای کسب‌وکار

در ادامه نشست مدیر سازمان مدیریت صنعتی ایران عنوان کرد: مهم‌ترین اهداف این رتبه‌بندی تولید اطلاعات در مورد بنگاه‌های اقتصادی کشور و شفاف‌سازی فضای کسب‌وکار است.

ابوالفضل کیانی‌بختیاری ادامه داد: از دیگر اهداف این رتبه‌بندی گسترش رقابت بین بنگاه‌های اقتصادی و رتبه‌بندی شرکت‌ها از نظر میزان اثرگذاری در اقتصاد ملی است.

او خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت صنعتی در سال۱۴۰۰ برای بیست و چهارمین  سال متوالی رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران ،رتبه‌بندی IMI-100 را انجام می دهد و ۵۰۰ شرکت بزرگ و موثر در اقتصاد کشور را طی همایشی که در ۴ بهمن سال جاری برگزار می شود، معرفی خواهد کرد.

سازمان مدیریت صنعتی ایران افزود: شاخص رتبه‌بندی در آغاز فقط شاخص فروش بود، اما با گذشت سال‌ها، رتبه‌بندی براساس ۳۳ شاخص و در ۳۱ گروه صنعتی انجام می‌شود.

کیانی‌بختیاری با بیان اینکه سال ۱۴۰۰، شرکت‌ها در ۳۱ گروه صنعتی یا رشته کسب‌وکار، قرار گرفتند، افزود: سالانه ۵۰۰ شرکت بر اساس بالاترین میزان فروش (درآمد) به‌عنوان شرکت‌های برتر معرفی می‌شوند، سپس بر اساس ۳۲ شاخص دیگر باهم مقایسه و رتبه‌بندی می‌شوند.

او شرکت‌ها را بر اساس ۳۳ شاخص ارزیابی در هفت گروه طبقه‌بندی کرد و افزود: این هفت طبقه شامل؛ شاخص اندازه و رشد شرکت، شاخص‌های سودآوری، بهره‌وری، صادرات، نقدینگی، بدهی و شاخص‌های بازار دسته‌بندی شده‌اند.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی تاکید کرد: در دنیا هم کشورهایی که مطابق رتبه‌های جهانی از نظر تولید ناخالص داخلی رتبه بالاتری دارند، تعداد شرکت‌های برتر بیشتری دارند؛ به این معنا که اگر بخواهیم سهم کشور از نظر تولید ناخالص داخلی افزایش یابد، باید شمار بنگاه‌های اقتصادی را افزایش دهیم تا این بنگاه‌ها بتوانند سهم بیشتری از بازار جهانی را به ایران اختصاص دهند.

کیانی‌بختیاری ادامه داد: شاخص‌ها و دسته‌بندی آن مورد استفاده اساتید و گاهی در پایان‌نامه دانشجویان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

در پایان او گفت :شرکت‌های بزرگ باید باتوجه به شعار سال شرکت‌های کوچک و متوسط را در زنجیره تامین خود قرار دهند و باعث رشد و بالندگی این شرکت‌ها نیز شوند .

لازم به ذکر است هر ساله  از سال ۱۳۷۷ در همایش رتبه‌بندی شرکت های ایران  (IMI-100)صورت‌های مالی شرکت‌ها از ۳۲ شاخص مورد بررسی رتبه‌بندی قرار می‌گیرند.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا