کد خبر: 11070048567
اقتصاد

رونق بازار گوشت تنها در روز واریز حقوق!

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: با کاهش قدرت خرید خانوار تنها در روزهای واریز حقوق، مردم خرید گوشت را انجام می دهند.

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت بازار گوشت اظهار کرد: هم اکنون وضعیت عرضه و تقاضا مناسب است، اما مسئولان اتحادیه دامداران تصورشان بر آن است که صادرات انجام شود، در حالی که با آزادسازی صادرات، بازار داخل دچار مشکل می شود‌.

او افزود: با توجه به خشکسالی و ذبح تعداد قابل توجهی دام، کمبودی در بازار نداریم چرا که کاهش قدرت خرید خانوار موجب شده تا بازار رونقی نداشته باشد.

ملکی با اشاره به تاثیر ویروس کرونا بر بازار گوشت بیان کرد: گوشت جز کالاهای مصرفی سبد خانوار است که با این وجود ویروس کرونا اثر منفی زیادی بر آن نداشته است، اما به طور کلی با کاهش قدرت خرید خانوار تنها در روزهای واریز حقوق، مردم خرید خود را انجام می دهند و دوباره بازار به شرایط عادی باز می‌گردد.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه در فصل سرما تقاضا برای خرید گوشت افزایش می یابد، بیان کرد: با افزایش مصرف محصولات پروتئینی، صادرات دام منجر به چالش در بازار می شود‌.

او با بیان اینکه قیمت گوشت بره ماده با بره نر با یکدیگر متفاوت است، گفت: در حال حاضر هر کیلو بره ماده با وزن پایین ۱۰۸ تا ۱۱۰ هزار تومان و گوسفند نر ۱۲۰ هزار تومان به مغازه دار و با احتساب ۱۰ تا ۱۲ درصد سود به مصرف کننده عرضه می شود‌.

این مقام مسئول قیمت هر کیلو شقه گوسفندی در خرده فروشی را ۱۳۵ هزار و ران را ۱۵۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: اگر دولت بتواند نهاده مورد نیاز را تامین و به سهولت در اختیار دامدار قرار دهد، تولیدکنندگان مشکلی نخواهند داشت.

ملکی از افزایش کشتار دام نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: با توجه به گرانی نهاده، خشکسالی و کمبود علوفه کشتار دام نسبت به سال قبل افزایش داشته است، هر چند بحث کشتار ملاک عمل نیست و کشتار با وزن های پایین و کشتار دام های مولد ناشی از نبود نهاده مطرح است که سازمان دامپزشکی باید آمار کشتار نسبت به سال قبل را اعلام کند.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در پایان با اشاره به اینکه واردات گوشت بسیار محدود در حال انجام است، تصریح کرد: با توجه با واردات گوشت با ارز نیما، واردات صرفه اقتصادی ندارد، اما شنیده ها حاکی از آن است که به هر حال برای ذخایر استراتژیک پشتیبانی امور دام مقادیری گوشت در حال واردات است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button