مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف ایران با بیان اینکه مصوبۀ تعهد ارزی بانک مرکزی باعث کاهش صادرات فرش شده است گفت که در حال حاضر با توجه به شرایط موجود و مصوبه تعهد ارزی هیچ تاجری حاضر به صادرات فرش نیست.
عبدالله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تولیدکنندگان فرش دستباف ایران در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به اینکه فروش داخلی فرش از بین رفته است گفت:با توجه به اینکه مواد اولیه فرش وارداتی است و با قیمت گران و ارز آزاد وارد میشود، هزینههای فرش افزایش یافته است و همین موضوع باعث افزایش قیمت فرش داخلی شده است و دیگر مردم توان خرید ندارند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه قیمتهای جانبی افزایش یافته است همین باعث افزایش قیمت تمام شده است. قدرت خرید مردم نیز کاهش یافته است. با قراردادن تعهدات ارزی میزان صادرات به یک دهم گذشته رسیده است. تنها خواست ما حذف مصوبۀ تعهد ارزی بانک مرکزی است که مانع صادرات سالانه ۵۰۰میلیون دلاری فرش و موجب خروج تدریجی بافندگان از این صنعت شده است.
بهرامی بیان کرد: بانک مرکزی مصوبۀ تعهد ارزی را در سال ۹۸ابلاغ کرد و انگیزۀ کار در حوزۀ فرش را از بین برد، چون با این مصوبه هیچ تاجری حاضر به صادرات فرش ایرانی نبود و این رویه علیرغم درخواستها و پیگیریهای مداوم همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: بعد از اینکه واردات فرش ایرانی در برخی کشورها از جمله آمریکا تحریم شد، بحث تعهد ارزی بانک مرکزی به میان آمد که نه تنها کمکی به صادرات فرش نکرد بلکه مانع بزرگی سر راه صادرات فرش شد و حجم صادرات فرش ایران به ۵۰ میلیون دلار در سال رسید.
بهرامی گفت: صادرات فرش به تولید و اشتغال برمیگردد. اگر صادراتی انجام نشود تولید داخلی هم از بین میرود و اشتغال با خروج بافندگان کاهش مییابد. در حال حاضر با توجه به شرایط موجود و مصوبه تعهد ارزی هیچ تاجری حاضر به صادرات فرش نیست.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تولیدکنندگان فرش دستباف ایران بابیان اینکه یکی دیگر از مشکلات ما بیمهنشدن قالیبافان است، گفت: از سال۹۲ تأمین اجتماعی بیمه جدید نداشته است. حدود ۲۲۰ هزار نفر در کل کشور بیمه شده داریم, با توجه به برگزار نشدن نمایشگاههای فرش و عدم جلب توجه تجار خارجی، افزایش قیمت مواد اولیه و بحران کرونا نیاز است که حمایت بیشتری از تولید و صادرات فرش صورت گیرد.