کد خبر: 18010021502
انرژی

سخنگوی سازمان انرژی اتمی: ذخایر اورانیوم ۲۰ درصد ایران به ۵۵ کیلوگرم رسید

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه تا امروز ۵۵ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد تولید شده است، گفت: نرخ تولید اورانیوم ۲۰ درصد بسیار بالاتر از قبل از برجام است.

به گزارش مهر به نقل از صداوسیما، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها و اجرای آن از ۵ اسفند ماه ۱۳۹۹، گفت: بخش مهمی از این قانون در خصوص غنی سازی ۲۰ درصد به میزان سالانه ۱۲۰ کیلو گرم بود که بلافاصله اقدامات لازم صورت گرفت و روند غنی سازی آغاز شد.

وی ادامه داد: تا امروز ۵۵ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد تولید شده است و تقریباً ما نصف راه را رفته‌ایم و با این روند ما می‌توانیم زودتر از ۸ ماه به هدف مد نظر برسیم.

کمالوندی گفت: نرخ تولید اورانیوم ۲۰ درصد ما الان بسیار بالاتر از قبل از برجام است و بر اساس آمار و ارقام ۳۰ درصد بیشتر از قبل از برجام ظرفیت تولید ۲۰ درصد داریم.

وی افزود: الان ما حدود ۱۶ هزار و پانصد سو ظرفیت غنی سازی داریم که این عدد قبل از برجام ۱۲ هزار و پانصد سو بود.

سخنگوی سازمان انرزی اتمی با اشاره به تولید سانتریفیوژهای جدید در سال‌های گذشته، گفت: ممکن است امروز تعداد سانتریفیوژهای ما کم شده باشد، اما به دلیل استفاده از نسل جدید سانتریفیوزها مثل IR۶ که ۸ برابر سانتریفیوژهای نسل اول ظرفیت دارند، نرخ تولید اورانیوم ما افزایش یافته است.

کمالوندی ادامه داد: در حال حاضر ما هزار ماشین IR۲M داریم که مستقر شده‌اند و یا یک آبشار IR۴ راه اندازی شده و آبشار دوم این سانتریفیوژ هم راه اندازی خواهد شد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: با توجه به مصوبه مجلس، یک آبشار IR۶ انجام شده و آبشارهای بعدی هم در راه است و با این روند که پیش گرفته شده است سرعت غنی سازی ما نسبت به قبل افزایش چشمگیری خواهد داشت.

وی افزود: اگر ما در یک زمانی ۹ تن مواد خود را به خارج فرستادیم الان ۵ تن مواد داریم و می‌توانیم بگوییم به سرعت هر آنچه مورد نظر بوده برای احیای آنچه که به خاطر برجام کنار گذاشتیم، داریم به دست می‌آوریم و به سرعت در موقعیتی قرار می‌گیریم که بهتر از قبل برجام است.

کمالوندی گفت: در حوزه غنی‌سازی فاصله ما نسبت به قبل از برجام، فاصله‌ای صدها کیلومتری است و وضعیت بسیار خوبی با انواع ماشین‌ها داریم.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا