کد خبر: 130703174961
اخبار شرکت هاانرژیتولید و بازرگانیصنعت و معدن

سهم ۸۳ درصدی نیروگاه‌ها از گازرسانی در ایران

معاون وزیر نفت در امور گاز اعلام کرد که سهم گاز در سبد انرژی کشور ۷۰ درصد و سهم نیروگاه‌ها از گازرسانی، ۸۳ درصد است.

عصراقتصاد: سعید توکلی، معاون وزیر نفت در امور گاز در سی‌ونهمین نشست روسای روابط عمومی صنعت گاز، با تأکید بر ضرورت نگاه فرابخشی به موضوع انرژی به‌ویژه در آستانه ورود به فصل سرد سال گفت: شرکت ملی گاز ایران به عنوان شرکتی میان‌زنجیره‌ای و بنا به وظیفه ذاتی خود مسئولیت حفظ پایدار جریان گاز را در کشور برعهده دارد و به سیاق گذشته، پایدار نگهداشتن جریان گاز بخش خانگی اولویت نخست این شرکت به‌ویژه در فصل سرد سال است.

وی افزود: شرکت ملی گاز ایران در تابستان ۱۴۰۳ همکاری حداکثری با بخش‌ نیروگاهی داشته است، تا جایی‌که بخشی از تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها را نیز به دلیل تأمین نیاز نیروگاه‌ها به تعویق انداخت.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه ۸۳درصد از سبد سوخت مورد نیاز بخش نیروگاهی با گاز تأمین می‌شود و در هیچ جای دنیا چنین حجمی از انرژی گاز در بخش نیروگاهی مصرف نمی‌شود، ادامه داد: صنعت گاز کشور پیشران تولید، توسعه و در صف نخست خط مقدم جنگ اقتصادی است و با نگاه به منافع ملی و بدون درنظر گرفتن ملاحظات بخشی و سیاسی به‌منظور تأمین حداکثری گاز مورد نیاز همه مشترکان در بخش‌های صنعتی، خدماتی، خانگی و … اقدام می‌کند.

توکلی با تأکید بر ضرورت ارتقای بهره‌وری تأسیسات و تجهیزات برای مدیریت بهینه مصرف اعلام کرد: بهره‌وری مصرف یک موضوع فرادستگاهی است و قانون ۱۳ دستگاه مختلف را در این زمینه مسئول دانسته است.

وی در ادامه تصریح کرد: حدود ۷۰درصد از سهم سبد انرژی کشور با گاز تأمین می‌شود و اولویت نخست این شرکت به‌ویژه در فصل سرد سال حفظ پایدار جریان گاز برای هموطنان است. ضمن اینکه تعهدات مربوط به تأمین گاز بخش نیروگاهی و صنایع مطابق با برنامه تعهد شده و در بعضی موارد فراتر از آن اجرا شده است.

معاون وزیرنفت در امور گاز افزود: امسال با توجه به گرمای هوا در تابستان با هدف کمک بیشتر به بخش نیروگاهی برنامه تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها با تأخیر اجرا شد، اما همکاران ما با تلاش شبانه‌روزی و مطابق برنامه‌ریزی انجام شده تعمیرات اساسی بخش فرآورش و انتقال را تا پیش از دوره سرد سال با موفقیت به انجام می‌رسانند تا شرکت ملی گاز ایران امسال نیز در فصل زمستان، گرمابخش منازل هموطنان باشد.

زمستان امسال نسبت به ۱۴۰۲ از لحاظ مصرف گاز سخت‌تر خواهد بود

همچنین سیدحسن موسوی، سرپرست روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست، گفت: اطلاع‌رسانی باید برای هر رویداد براساس برنامه‌ای دقیق و علمی و استفاده از فناوری روز انجام شود و برای این کار باید پیوست رسانه‌ای تعریف و اجرا کرد.

وی به موضوع مصرف بی‌رویه گاز در کشور به‌ویژه در روزهای سرد سال اشاره کرد و افزود: استفاده از ظرفیت فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، صدا و سیما، تریبون نماز جمعه، آموزش و پرورش، جراید و خبرگزاری‌ها، تولید پیوست رسانه‌ای، تولید محتوا و تبلیغات محیطی از راهکارهایی است که با برنامه‌ریزی مدون و دقیق می‌توان بهترین بهره را از آن‌ها ببریم و این مهم، عزم جدی همه همکاران روابط عمومی صنعت گاز در اقصی نقاط کشور را می‌طلبد.

سرپرست روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران همچنین بر استفاده از طرح همیار گاز در مدارس کشور تأکید کرد و ادامه داد: اکنون بیش از ۹۶ هزار مدرسه با جمعیت حدود ۱۷ میلیون دانش‌آموز در کشور وجود دارد که با بررسی‌های انجام‌شده، پایه ششم بهترین پایه برای آموزش در طرح همیار گاز شناخته شده است؛ کمااینکه طرح یادشده در دیگر استان‌ها در پایه‌های مختلف به ویژه دبستان در حال اجراست، که جای قدردانی دارد.

ضرورت استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود

موسوی تصریح کرد: باید از ظرفیت‌های موجود در آموزش و پرورش و سازمان‌های مردم‌نهاد بهره‌ ببریم. ارتباطات باید به گونه‌ای باشد که پیام‌ها از مردم به مردم منتقل شود و نه تنها از دولت به مردم.

به گفته وی، برگزاری همایش‌ها و نشست‌های گروهی می‌تواند به افزایش آگاهی و استفاده بهینه از منابع کمک کند.

سرپرست روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: ما باید شیوه‌های مصرف بهینه را به گونه‌ای معرفی کنیم که از زبان مردم بیان شود؛ زیرا این روش ممکن است تأثیر بیشتری نسبت به بیان مسئولان داشته باشد. ارسال پیامک‌ها و ارتباط مستقیم با مخاطبان می‌تواند نقش مؤثری در اطلاع‌رسانی ایفا کند.

موسوی در پایان تأکید کرد: ایجاد ارتباط مستقیم با ذی‌نفعان نشان‌دهنده این است که شرکت ملی گاز، متوجه نیازها و شرایط آن‌هاست؛ باید تلاش کنیم در یک روابط عمومی پویا، این نیازها با توجه به شرایط، به بهترین نحو ممکن مرتفع شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button