کد خبر: 090703174607
اقتصادبازارها و خدمات مالیبانک و بیمهروزنامه

سهم ۴.۶ درصدی تسهیلات امهالی از وام‌های بانکی

براساس گزارش بانک مرکزی، در پنج ماه نخست سال بانک ها مجموعا ۲ میلیون و ۲۹۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده اند که ۴۸ هزار و ۵۹۴ میلیارد تومان از این میزان شامل تسهیلات امهالی فرصت دوباره‌ به بدهکاران بانکی) بوده است.

به این ترتیب سهم تسهیلات امهالی از مجموع تسهیلات پرداختی بانک ها در این مدت … بوده است.

عصراقتصاد: اخیرا بانک مرکزی طی گزارشی آمار تسهیلات امهالی و غیرامهالی پرداختی توسط شبکه بانکی کشور (تمامی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری) از ابتدای فروردین ماه سال جاری تا پایان مردادماه را منتشر کرده که بر اساس آن در این بازه زمانی؛ مجموعا ۷ میلیون و ۸۳۲ هزار و ۲۵۹ قفره تسهیلات خرد و کلان به ارزش بیش از ۲ میلیون و ۲۹۵ هزار میلیارد تومان از سوی بانک‌ها، پرداخت شده که سهم تسهیلات امهالی از کل تسهیلات پرداخت شده ۴۸ هزار و ۵۹۴ میلیارد تومان (۴۸.۵ همت) است.

تسهیلات امهالی چیست؟

تسهیلات امهالی بانکی یا امهال وام به فرایند تاخیر در پرداخت مبالغ معوقه یا اصل و جریمه به توافق بین بانک و مشتری اشاره دارد. به عبارت دیگر، در صورتی که یک مشتری نتواند مبلغ اصل و جریمه را در زمان تعیین شده پرداخت کند، امهال تسهیلات انجام می‌شود و امهال در تسهیلات به معنای مهلت دادن در بازپرداخت آن است که البته براساس موقعیت های مختلف از شرایط ویژه‌ای برخوردار است.

براین اساس، در مواقعی که افراد با مشکلات خسارت‌های طبیعی، دست و پنجه نرم می‌کنند و بحث درآمد آن‌ها با مشکل مواجه می‌شود؛ یک تاخیر زمانی در بازپرداخت وام آن‌ها اتفاق می‌افتد. برای مثال در زمان همه گیری کرونا، امهال تسهیلات برای عده‌ای از افراد ارائه شد که به واسطه آن توانستند بازپرداخت اقساط خود را در مدت طولانی‌تری انجام بدهند.

میزان تسهیلات امهالی بانک‌ها چه قدر است؟

شبکه بانکی کشور طی پنج ماهه نخست سال جاری (تا پایان مرداد ماه) در مجموع ۴۵ هزار و ۸۰۱ فقره تسهیلات امهالی به ارزش ۴۸ هزار و ۵۹۴ میلیارد تومان (۴۸.۵ همت) پرداخت کرده که از این میان سهم پنج بانک ملی، گردشگری، تجارت، صادرات و ملت، بیش از ۸۵ درصد از سهم کل تسهیلات پرداختی از سوی بانک‌ها و موسسات اعتباری است.

سهم بانک‌ها از تسهیلات امهالی چقدر است؟

براساس این آمار، بانک ملی ایران با ۲۷ هزار و ۲۷۹ فقره تسهیلات امهالی به ارزش ۱۰۸ هزار و ۸۷۸ میلیارد رالس (۱۰.۸۸ همت)، بانک گردشگری با ۵۲ فقره به ارزش ۱۰۸ هزار و ۴۳۸ میلیارد رالم (۱۰.۸۴ همت)، بانک تجارت با دو هزار و ۳۹۹ فقره به ارزش ۸۲ هزار و ۸۵۶ میلیارد رالس (۸.۲۸ همت)، بانک صادرات با هشت هزار و ۸۶۷ فقره به ارزش ۵۶ هزار و ۲۳۶ میلیارد رالم (۵.۶۲ همت) و بانک ملت یک هزار و ۷۱۱ فقره به ارزش ۴۵ هزار و ۹۳۸ میلیارد رالم (۴.۵۹ همت) در جایگاه اول تا پنجم ارائه تسهیلات امهالی از سوی شبکه بانکی قرار گرفته‌اند.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا