سودسازی برای فرار از انحلال
در صورت های مالی بانک شهر نشان از سود است در حالیکه در عمل ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته و کفایت سرمایه منفی دارد که می تواند باعث انحلال بانک شود.
عصراقتصاد: صورتهای مالی بانک شهر با نماد “وشهر” نشان میدهد، این بانک بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته به ثبت رسانده است. با توجه به سرمایه ثبتی حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی، مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت یا همان انحلال میشود.
گزارش ابربدهکاران بانکی نشان میدهد که این بانک ۹۷ هزار میلیارد تومان بدهی جاری و ۵.۹ هزار میلیارد تومان بدهی غیرجاری دارد. این بدهی غیرجاری همان ابر بدهکاران بانکی هستند که تاکنون تسویه نکرده اند.
از سوی دیگر هرچند در هفتههای اخیر نماد وشهر صف خرید بود و ۳۳ درصد بازدهی مثبت ثبت کرد. اما به نظر می رسد این معاملات نوعی نوسانگیر حقوقی ها بود زیرا در پاسخ به دلیل این رشد نماد در بورس اعلام شد که این تغییر قیمت سهام هیچ دلیل خاصی ندارد و تنها تلاش برای فروش گرانتر املاک و همچنین اجرای مرحله دوم افزایش سرمایه است.
نکته دیگر اینکه تعهدات شهرداری ها به بانک شهر به صورت واگذاری املاک انجام شده است. اما اسناد آن ارائه نشده است به همین دلیل ناظر بورس نسبت به این موضوع ایراد وارد کرده است. مدیران بانک شهر اعلام کردند که در حال رایزنی برای پرداخت تعهدات دولت به شهرداری ها هستند تا بخشی از تهدات شهرداری ها به بانک از آن محل پرداخت شود. به عبارت دیگر بانک شهر رویکرد شفافی نسبت به رشد ارزش سهام شرکت نداشته است. هرچند در چند وقت اخیر سود هر سهم افزایش یافته است اما این مساله تنها در نتیجه واگذاری املاک بوده و پس از بازپرداخت زیان انباشته قطعا سودی درکار نخواهد بود.
اوضاع منفی شاخصهای بانک شهر صرفا به زیان انباشته این بانک محدود نمیشود. این بانک زیان ده با کفایت سرمایه منفی ۷.۶۲ درصدی، شرایط بحرانی را تجربه میکند. بانک مرکزی ایران حداقل این شاخص برای شبکه بانکی ایران را هشت درصد تعیین کرده و هر چقدر این شاخص کمتر از ۸ درصد باشد، شرایط بانک رو به بحران است.
بانک شهر تا پایان خرداد ماه سال جاری بیش از ۴۱۶ هزار و ۲۱۳ میلیارد تومان بدهی ثبت کرده که نسبت به گذشته افزایش ۹ درصدی دارد.
سیدمحمدمهدی احمدی مدیرعامل این بانک بورسی در تلاش است تا تاییدیه مجوز افزایش سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی را از بانک مرکزی دریافت کند. هرچند در صورت چنین افزایش سرمایه ای، بازهم رقم زیان انباشته ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی، بیش از سرمایه شهر خواهد بود و این بانک همچنان در وضعیت قرمز خواهد بود.