کد خبر: 15030030752
اقتصاداقتصاد کلانبورس

سود سهام عدالت به مرحله دوم نرسید!

سود باقی مانده به دلیل ابهامات و تغییرات نه به حساب شرکت‌های سپرده‌گذاری مرکزی و نه شرکت‌های سرمایه پذیر واریز نشده است.

 دو ماهی می‌شود که از سال جدید گذشته و وعده پرداخت سود سهام عدالت به مرحله دوم عملیاتی نشده است. درست قبل از پایان سال بود که رئیس سازمان بورس و معاون وزیر اقتصاد از پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت تا پایان ماه رمضان خبر داد اما این خبر به مرحله اجرا نرسید و ماه رمضان به پایان رسید.

در این باره سراغ چندتن از اعضای کانون سرمایه‌گذاری استانی رفتیم تا علت عدم واریز و تاخیر آن مطلع شویم.

مطالب پیشنهادی

مهدی بایی یک مقام مسئول در شرکت سرمایه‌گذاری در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با عدم واریز سود سهام عدالت و غیر قانونی بودن این عدم واریز اظهار کرد: در خصوص سود سهام عدالت که مورد سوال تعداد زیادی از سهامداران مشمول است باید گفت؛ سود عملکرد سال مالی منتهی به پایان اسفند سال ۹۸ شرکت‌های سرمایه پذیر واگذار شده به سهام عدالت باید تا پایان تیرماه در مجامع شناسایی و به تصویب مجمع عمومی آن شرکت‌ها می‌رسید و طبق قانون تجارت شرکت‌ها هشت ماه زمان دارند پس از تصویب سود در مجمع این مبلغ حاصل شده (سود) را پرداخت کنند.

این مقام مسئول در ادامه گفت: یعنی پایان اسفند ماه سال ۹۹ آخرین مهلت پرداخت سود شرکت‌های واگذار شده به سهام عدالت بوده است. سود این شرکت‌ها که باید به حساب شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی واریز می‌شد و شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی بعد از تصویب مجمع عمومی شان سود را بین حدودا ۳۰ میلیون سهامدار روش غیر مستقیم توزیع می‌کردند با یک مصوبه شورای‌عالی بورس در اسفند ماه سال ۹۹، شرکت‌های سرمایه پذیر واگذار شده به سهام عدالت مکلف شده‌اند که به جای این که سود را به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی واریز کنند به حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز کنند و این موضوع تعارض قانونی داشت.

بایی در ادامه بیان کرد: ابتدا باید این سود به حساب شرکت‌های سرمایه‌گذاری واریز می‌شد و بعد از تشریفات مقرر در ماده ۲۳۷ الی ۲۴۰ قانون تجارت و بعد از تصویب مجمع عمومی این شرکت‌ها به سهامداران پرداخت می‌شد. این دو گانگی و اقدام غیر قانونی شورای‌عالی بورس سبب شد.

سرانجام انتخابات مجامع سهام عدالت چه شد؟

او در ادامه افزود: ۳۶ شرکت بورسی سهام عدالت وجود دارد که برخی از این شرکت‌های سرمایه پذیر دولتی سود را به دلیل ابهامات قانونی به حساب شرکت سپرده‌گذاری واریز نکرده‌اند.

این مقام مسئول افزود: در واقع این سود باقی مانده به دلیل ابهامات قانونی و تغییرات نه به حساب شرکت‌های سپرده‌گذاری مرکزی و نه حساب شرکت‌های سرمایه پذیر واریز نشده است و تنها بخشی از شرکت‌ها سود خود را واریز کرده‌اند که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی میان مشمولان سهام عدالت که روش غیر مستقیم را برگزیده‌اند پرداخت کرده است.

بایی بیان کرد: به طور کل می‌توان این گونه گفت که شورای‌عالی بورس مصوبه ایی غیر قانونی ابلاغ کرده است و سپرده‌گذاری مرکزی نیز که بر مبنای این مصوبه مسئول وصول و توزیع سود شده است به این تکلیف نتوانسته است به طور صحیح عمل کند و تا به اکنون نتواسته باقی مانده سود را دریافت و بین سهامداران توزیع کند.

البته در هفته گذشته نیز وزیر اقتصاد گفته بود که برای واریز سود سهام عدالت منتظریم که اطلاعات شرکت‌های سرمایه پذیر دریافت شود. در این بحث می‌خواهیم هم سهامداران به سود خود برسند و هم شرکت‌ها دچار فشار نشوند. امیدواریم بتوانیم ظرف یک ماه آینده این کار را به اتمام برسانیم اما خیلی تند پیش نمی‌رود. سعی می‌شود ۵۰ درصد باقی مانده تا آخر تیر ماه و قبل از عید قربان واریز شود.

دژپسند در پاسخ به آزادسازی ۴۰ درصد باقی مانده سهام عدالت گفت: منتظریم که شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی تشکیل شوند و سپس در شورای بورس تصمیم گیری شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا