کد خبر: 10020024307
بازرگانیتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

صادرات محصولات شوینده و بهداشتی ایران به آمریکا و اروپا

رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران اعلام کرد که تولید این محصولات با وجود همه مشکلات ناشی از کرونا و تحریم‌ها به اندازه کافی در کشور انجام می‌شود و برخی شرکت‌ها حتی به بازارهای آمریکا، کانادا و اروپا صادرات داشته‌اند.

بختیار علم‌بیگی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا افزود: اکنون با وجود کرونا و افزایش مصرف، تولید به اندازه کافی از سوی کارخانه‌های داخلی در کشور انجام می‌شود.

او بیان کرد: با وجود دشواری‌های تولید در سال گذشته به دلیل کرونا و همچنین تداوم تحریم‌ها، رشد ۱۰درصدی تولید را در سال ۹۹ شاهد بودیم.

این مقام صنفی یادآور شد:‌ پاندومی کرونا سبب شد تا در سالی که گذشت افزایش مصرف مایع دستشویی و ضدعفونی‌کننده‌ها را در سال ۹۹ شاهد باشیم.

صادرات ۱۱۷میلیون دلاری در ۱۰ ماهه ۹۹

او همچنین با استناد به آخرین آمارها، میزان صادرات محصولات بهداشتی و آرایشی را ۱۱۷میلیون دلار تا پایان دی‌ پارسال عنوان کرد.

علم‌بیگی یادآور شد: در حالی که در سال‌های گذشته صادرات تا حدود یک میلیارد دلار نیز در این صنعت به ثبت رسیده بود، اما تحریم‌ها افت صادرات را در سال‌های اخیر رقم زده است.

او در عین حال گفت: گرچه شرکت‌های ایرانی علاوه بر کشورهای همسایه و منطقه سی.آی.اس موفق به صادرات محصولات خود به بازارهای آمریکا، کانادا و اتحادیه اروپا نیز شده‌اند، اما محدودیت‌های تحریمی سبب شده تا صادرات به دشواری انجام شود و همه آنها برای دریافت پول‌های خود با مشکل مواجه باشند.

رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران همچنین از محدود شدن قاچاق لوازم بهداشتی و آرایشی در سال‌های اخیر به عنوان عاملی برای بهبود وضع کمی و کیفی تولیدات داخلی یاد کرد و گفت: تاکنون ۶ واردکننده بزرگ به تولید داخلی روی آورده‌ و در شهرک‌های صنعتی به ساخت کارخانه پرداخته یا از ظرفیت‌های خالی سایر کارخانجات استفاده کرده‌اند.

او ادامه ‌داد: در دو سال اخیر شاهد حضور چند شرکت خارجی از آلمان، ترکیه و هلند به کشورمان برای ساخت کارخانه و تولید محصولات مختلف به صورت مشترک یا مستقل بودیم.

مشکلات تولید

علم‌بیگی، ظرفیت تولید محصولات آرایشی- بهداشتی در کشور را ۱۲۰درصد توان تولید عنوان کرد، اما گفت: برخی مشکلات اساسی سبب شده تا تولیدکنندگان به‌ویژه کارخانه‌های کوچک از دور تولید خارج شوند.

او عمده مشکل این صنعت را بالا بودن قیمت مواد اولیه به‌خصوص محصولات وابسته به پتروشیمی نظیر کربنات، پلی‌اتیلن، سولفات و الکل چرب برشمرد و افزود: در برخی موارد قیمت مواد اولیه به صورت هفتگی در بورس بالا رفته یا در موارد دیگر متاثر از قیمت‌های روز جهانی است که با دلار نیمایی محاسبه می‌شوند.

این مقام صنفی اظهار کرد: نقدینگی، یکی از مشکلات اصلی واحدها به‌ویژه کارخانه‌های بزرگ است که انتظار بیشتری از بانک‌ها برای تامین تسهیلات لازم و مطالبه نکردن وثیقه‌های سنگین داریم.

او یادآور شد: اکنون ظرفیت تولیدی معادل ۲ برابر میزان مصرف کشور در این صنعت وجود دارد، اما همه چیز منوط به تامین مواد اولیه با قیمت‌های مناسب است نه اینکه تولیدکننده همه هفته شاهد افزایش قیمت مواد اولیه باشد و بخواهد تولیدات خود را با زیان بفروشد.

علم‌بیگی خاطرنشان‌ کرد: این مطالب در دیدار اخیر جمعی از فعالان این صنعت با وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز عنوان شد و وزیر نیز قول مساعد برای رفع این مشکلات داد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا