کد خبر: 18050195348
اقتصاداقتصاد کلانبانک و بیمه

صالح‌آبادی خبر داد: انتشار لیست ابربدهکاران در دستور کار بانک مرکزی

رییس کل بانک مرکزی گفت: براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بروزرسانی لیست ابربدهکاران، امری قانونی بوده و بانک مرکزی موظف به اطلاع رسانی است.

به گزارش اگزیم‌نیوز، علی صالح آبادی رییس کل بانک مرکزی در خصوص بروز رسانی لیست ابربدهکاران بانکی اظهار داشت: به صورت فصلی باید آمارهای گرفته شده از بانک ها را بروزرسانی کنیم در پایان هر فصل، آمارها را بر اساس اطلاعات دریافتی از بانک‌ها با سامانه‌ ی بانک مرکزی، مطابقت داده و در سایت بانک مرکزی منتشر می‌کنیم.

رییس شورای پول و اعتبار افزود: براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱  این مسله امر قانونی است و بانک مرکزی موظف به اطلاع رسانی است.

صالح آبادی در رابطه با بحث اعتبارسنجی وام‌های خرد نیز اضافه کرد: در خصوص وام‌های خرد، وظیفه نظام بانکی تسهیل است بنابراین دسترسی آسان مردم را به شبکه بانکی ابلاغ کردیم. در بحث وثایق، تسهیلاتی ایجاد کردیم و طیف متنوعی از وثایق را درنظر گرفته که حتی با قرارداد لازم الاجرا شود تا وام‌های خرد، براساس اعتبارسنجی که از مشتری انجام میشود اعطاء شود.

وی گفت: این انتظار از شبکه بانکی وجود دارد که در واقع این تسهیلات را با وثایق آسان به افراد با اعتبار مناسب اعطاء کنند همچنین دسترسی مردم را به شبکه بانکی مثل امضاء الکترونیک، سفته الکترونیک و دسترسی‌های غیر حضوری که به طور کلی در شبکه بانکی است در دستورالعمل‌های  ابلاغی دیده شده تا شبکه بانکی بتواند به طور عمومی و گسترده، این کار را انجام دهند.

رییس کل بانک مرکزی در خصوص بحث ضامن برای وام‌های خرد افزود: ضامن در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ آمده که تبصره ۱۶ که با یک ضامن تسهیلات را پرداخت کنند لذا یا وثایق دیگری یا حداکثر یک ضامن را می‌توانند دریافت کنند.

صالح آبادی در خصوص بحث تسهیلات فرزند آوری که قرار بود به متقاضیان دارای کارت پایان خدمت تعلق بگیرد، گفت: در راستای تسهیل اعطای این نوع وام‌ها به مردم ما با نیروهای مسلح هم هماهنگی‌های لازم در حال انجام است که  به سهولت تسهیلات به مردم پرداخت شود.

رییس شورای پول و اعتبار در رابطه با محدوده رشد ترازنامه بانک‌ها و معافیات برخی بانک‌ها، ادامه داد: معافیات راجع به نرخ تسعیر ارز موقعی اتفاق بیافتد طبیعتا آن بانک معاف است. بانک‌هایی که منابع ارزی آنها از سوی مشتریان است آنها  معاف هستند و معافیت‌های دیگر هم وجود دارد که این‌ها به طور کامل در مقررات پیش بینی شده است. اگر این معافیت‌ها را کنار بگذاریم بعد از این معافیت‌ها از ۱.۵ تا ۲.۵ است.

این ۱.۵ تا ۲.۵ را ما به هر بانک خود  اعلام می‌کنیم و براساس شاخصه اعتباری هر بانک و ریسکی که هر بانک دارد و همچنین اعتبارسنجی که هر بانک نزد بانک مرکزی دارد براساس آن ما به هر بانکی اعلام می‌کنیم.

صالح آبادی اضافه کرد:‌ وضعیت ناترازی بانکها، براساس شاخص آن به هر بانک اعلام می شود که بین ۱.۵ تا ۲.۵ می‌تواند رشد داشته باشد که بانک مرکزی این موضوع را به صورت مرتب کنترل می‌کند.

وی تاکید کرد:‌ اگر بانکی این قانون را رعایت نکند مشمول اضافه سپرده قانونی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص اینکه بانک توسعه‌ای یا تجاری باشد، افزود: یکی از شاخص‌های اثرگذار هم توسعه‌ای یا تجاری بودن آن است و عمدتا بانک توسعه‌ای عمدتا به سمت بالاتر از ۲ حرکت می‌کند.

صالح آبادی در پایان گفت:‌ بانک‌هایی که وضعیت ناترازی شان بیشتر است و شاخص اعتبارسنجی پایین‌تر است به سمت ۱.۵ و بانک‌هایی که وضعیت مناسب‌تر است به سمت ۲.۵ حرکت می‌کند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا