«عصراقتصاد» جایگاه بازاریابی آنلاین ار در ایران بررسی می کند؛ ایران در حال گذار از بازاریابی سنتی
گروه صنعت،معدن و تجارت- بازاریابی به هر فعالیت جذب و حفظ مشتری گفته می شود و با گسترش فضای اینترنتی و آنلاین، بازاریابی اینترنتی (آنلاین) در واقع همان جذب و حفظ مشتری به صورت اینترنتی است.
در کسب و کارهای سنتی، بعد از راه اندازی کسب و کار، مهم ترین مسئله، جلب و حفظ مشتریان است که در قدم اول صاحبان مشاغل به آن می پردازند و به این فرآیند در اصطلاح، “بازاریابی” گفته می شود. امّا امروزه دیگر کسب و کارها کم کم جنبه سنتی خود را از دست داده اند.
با حضور چشمگیر اینترنت در فضای معمولی زندگی انسان ها، کسب و کارها نیز میل به ورود در این فضاها را پیدا کرده اند و حضور کسب و کارهای اینترنتی به طبع بازاریابی اینترنتی را نیز می طلبد.
در واقع همان جذب و حفظ مشتری به صورت اینترنتی را بازاریابی اینترنتی می گویند.
یکی از علت های رکود در بازار کسب و کار نبود بازاریابی حرفه ای در ایران است. هنوز علی رغم گذشت چندین دهه از فعالیت بازاریابی در جهان و انتشار ده ها و صدها کتاب و مقاله در ایران و جهان، بسیاری از صاحبان کسب و کار با همان شیوه های معمول و مرسوم قدیمی اقدام به فروش می کنند.
بی تردید با اصلاح ساختار بازاریابی در نظام کسب و کار ایران می توان شاهد تحولاتی اساسی در فروش و رونق کسب و کارهای ایرانی شد.
در زمانه ای که هنوز بخش زیادی از کسب و کارها در ایران چندان میانه خوشی با بازاریابی براساس استانداردهای بین المللی نداشته، اینترنت وارد کشور ما شد و مقوله ای جدید به نام بازاریابی اینترنتی در ایران شکل گرفت.
بازاریابی ایران به نوعی در مرحله گذار قرار دارد نه کاملا سنتی و نه کاملا مدرن است؛ نه کاملا دستی و نه کاملا اینترنتی است و مهمتر از همه نه کاملا کنار نهاده می شود و نه کاملا به اصول علمی آن پایبندی دیده می شود.
همه اینها نمایانگر نیاز به بازتعریف مفهوم و اهمیت بازاریابی در عرصه صنعت و کسب وکار داخلی است، که تلاش و جدیتی تمام را از سوی صاحبان صنایع، مشتریان، استادان بازاریابی، رسانه ها و بالاخره دانش آموختگان بازاریابی می طلبد.
بنابر اعلام معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی تهران، متخصصان شرکت Anext «خدماتدهنده کسبوکار دوئین (TikTok)» که یکی از شرکتهای برتر تجارت الکترونیک در کشور چین است، با سفر به کشورمان روز یکشنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۲ در اتاق بازرگانی تهران حاضر میشوند تا با فعالان اقتصادی کشورمان دیدار و گفتوگو کنند.
این شرکت ارائهدهنده خدمات فروش اینترنتی، به دعوت رسمی مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت و به منظور آشنایی با ظرفیتها و توانمندیهای بنگاههای تولیدی و تامینکننده ایرانی، حضور در نمایشگاه الکامپ و ارتقای سطح همکاریهای تجاری-اقتصادی بین دو کشور به تهران عزیمت و علاقهمندی خود را به منظور دیدار و مذاکره با فعالان اقتصادی در حوزه محصولات صنایع غذایی و کشاورزی اعلام کرده است.
حسام الدین حلاج، معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی تهران، با اعلام این خبر توضیح داد که این شرکت تجاری برای محصولات مختلف به صورت ویدئویی تولید محتوا میکند و با استفاده از دادههای هوش مصنوعی، ضمن شناسایی ذائقه مشتریان چینی، شرکتهای ایرانی را در بازاریابی و فروش محصولات از طریق پلتفرمهای پرمخاطب در چین از جمله دوئین (تیک تاک) یاری میرساند.
در همین راستا، اتاق تهران در نظر دارد تا همایشی را در ساعت ۹ صبح روز یکشنبه مورخ ۱۱ تیرماه ۱۴۰۲ به منظور دیدار و مذاکره فعالان اقتصادی ایرانی علاقمند با مدیران عالی این شرکت و آشنایی با فرصتهای ورود به بازار چین از طریق این پلتفرم برگزار کند.