مسئولان ما به کم قانع نیستند
وزیر ارتباطات: «به پلتفرمهای جهانی مانند «آمازون» و «ای بی» نیاز نداریم.»
راضیه حسینی
در واقع اینها با نمونههای داخلی هیچ فرقی ندارند. حتی شاید در برخی موارد داخلیها پیشرفتهتر هم باشند.
همانطور که مسئولان ما توانستند با انواع پیامرسانهای داخلی مردم را از تمامی پیامرسانهای خارجی بینیاز کنند، توانستهاند پلتفرمهایی راهاندازی کنند که اندازهی چندین آمازون کارایی داشته باشد. به زودی شاهد رونمایی از تکتکشان خواهیم بود.
البته احتمالاً هنوز اسم مناسبی برای این ابر پلتفرمها انتخاب نکردهاند. پیشنهاد میکنیم به «آمازون مستعان ۱۱۰» «یی بیکا» و«نه» فکر کنید. این آخری میتواند خیلی مفهومی باشد. در واقع با این اسم دست رد به سینهی همهی خارجیها زدهاید و نشان دادهاید که قدرتتان تا کجاست.
خودتان را دست کم نگیرید. چه کسی فکر میکرد بتوانید با اینستاگرام مقابله کنید. چه کسی تصور میکرد این پیامرسان را به زانو دربیاورید؟ شما خیلی قدرتمندید آقای وزیر.
نهتنها از پس سرعت و کیفیت اینترنت به خوبی برآمدید، بلکه بعد از پیامرسانها سراغ پلتفرمهای بالاتر از سطح جهانی رفتهاید.
در مرحلهی بعد احتمالاً از وزیر ارتباطات خواهیم شنید: «تلسکوپ جیمز وب نمونهای کاملاً پیش پا افتاده است. ما در کشورمان میتوانیم چند برابر با کیفیتتر تولید کنیم. طوری که سوراخ بینی موجودات فضایی را، در درورترین کرات آسمانی تشخیص دهد.»
ما چنین مسئولانی داریم. هیچ چیز برایشان دستنیافتنی نیست. به کم قانع نیستند و همیشه به افقهای دوردست مینگرند. منتها این افقها آنقدر دورند که گاهی یادشان میرود، جلوی رویشان را هم نگاهی بیندازند و وضع موجود را ببینند.
اصلاً دست و دلشان به سمت حل مسائل پیش پا افتاده نمیرود. البته مشکلی نیست. در واقع حل وفصل کردن یا نکردنشان خیلی هم توفیری ندارد. همینکه هستند و هر بار جملهای انگیزشی و نیروبخش میگویند کافی است.
همین که احساس کنیم ما به آمازون نیاز نداریم و حتی شاید اوست که محتاج ماست انگیزهمان را برای ادامهی زندگی بالا میبرد. وقتی فکر میکنیم «ای بی» در حسرت ایران شب و روز اشک میریزد، احساس قدرت میکنیم.
مثل وقتی که فهمیدیم دویست و شش هیچ فرقی با لندکروز ندارد.