کد خبر: 071201122255
جهانروزنامه

مشارکت چین در بزرگ‌ترین پروژه هیدروژن سبز جهان

ترجمه: سلیم حیدری

این کشور ظرفیت های مرتبط با انرژی تجدیدپذیر خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.

به گفته گروه سینوپک (بزرگترین پالایشگاه نفت این کشور)، چین ساخت یک پروژه هیدروژن سبز در مقیاس بزرگ را آغاز کرده است که از انرژی خورشیدی و بادی در منطقه خودمختار مغولستان داخلی استفاده می کند.

این شرکت انتظار دارد این پروژه که دومین مشارکت هیدروژن سبز این شرکت است، سالانه ۳۰۰۰۰ تن هیدروژن سبز و ۲۴۰۰۰۰ تن اکسیژن سبز تولید کند.

به گفته شو ژندونگ، مدیر اجرایی شعبه مغولستان داخلی سینوپک استار پترولیوم، هیدروژن سبز و اکسیژن سبز تولید شده در آنجا از طریق خط لوله به یک پروژه آزمایشی پردازش عمیق زغال سنگ منتقل می شود تا با بخشی از آنچه با استفاده از زغال سنگ تولید می شود، جایگزین شود.

مغولستان داخلی در حال حاضر یکی از بزرگترین مناطق استخراج زغال سنگ چین است اما قرار است به قطب انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل شود. اگرچه چین هنوز به شدت به صنعت بزرگ زغال‌سنگ خود متکی است، اما امیدوار است که در دهه‌های آینده به سمت جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کند و به کربن‌زدایی دست یابد. این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۶۰ و پس از اوج انتشار کربن در سال ۲۰۳۰، به یک کشور کربن خنثی تبدیل شود.

هیدروژن به عنوان یک فناوری سبز در نظر گرفته می شود، زیرا از انرژی های تجدید پذیر مانند منابع خورشیدی و باد تولید می شود و منجر به انتشار دی اکسید کربن نمی شود.

پس از عملیاتی شدن کامل، انتظار می رود این پروژه انتشار سالانه دی اکسید کربن را حدود ۱.۴۳ میلیون تن کاهش دهد. به گفته Xu، این معادل کاشت حدود ۸۲۵۰۰۰ درخت است.

چین بزرگترین تولید کننده هیدروژن در جهان است، اگرچه بیشتر این هیدروژن در حال حاضر از زغال سنگ تولید می شود. انتظار می رود تولید سالانه این کشور به ۲۰۰۰۰۰ تن هیدروژن (البته با کمک انرژی های تجدیدپذیر) برسد. پیش بینی می شود با این تغییرات انتشار دی اکسید کربن تا سال ۲۰۲۵ تا دو میلیون تن کاهش یابد.

منبع: راشاتودی

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button