کد خبر: 17050195237
اقتصادبازرگانی

مشکلات ارزی در صادرات/  استفاده از رمزارز در صادرات ممکن است؟

مشکلات ارزی و تعیین نرخ ارز یکی از دلایل تورم است. محمد لاهوتی، نایب رئیس اتاق بازرگانی می‌گوید ما این موضوع را به مجلس و دولت گفتیم. آن‌ها بی‌توجهی کردند و بعد از چهار ماه تاثیر منفی آن را دیدند.

به گزارش تجارت‌نیوز، نرخ ارز یکی از نگران‌کننده‌ترین مباحث برای تاجرانی بوده است که فعالیت‌های مربوط به صادرات یا واردات دارند. سال‌هاست که الزاماتی بر ارز حاصل از صادرات وضع می‌شود.

این به غیر از محدودیت‌هایی است که تحریم‌کنندگان ایران برای انتقال ارز مابین ایران و کشورهای مقصد صادرات ایجاد کرده‌اند. از سوی دیگر ایران در حال تجربه نوسانات ارزی است. نوساناتی که با خروج آمریکا از برجام در سال ۹۷ آغاز شد.

پس از سال ۹۷ صادرکنندگان ایرانی ملزم به بازگرداندن ارز حاصل از تجارت به چرخه اقتصادی ایران شدند. این ارز باید با نرخ ۴۲۰۰ تومان به بانک‌ تحویل داده و به اصطلاح ریال می‌شد.

ارزی که در حالت طبیعی سود تاجر محسوب و باید صرف هزینه‌های تولید در داخل می‌شد. چنین تدابیر و تنگناهایی بود که تمایل بسیاری از صادرکنندگان را از بین برد.

ارز چند نرخی مشکل‌آفرین است

محمد لاهوتی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در خصوص مشکلات ارزی صادرات به تجارت‌نیوز گفت: ما سال‌هاست که درگیر ارز چند نرخی هستیم.

همچنین از سال ۹۷ به بعد صادرکنندگان ملزم به بازگرداندن ارز به چرخه اقتصادی شدند. البته با همان روشی که بانک مرکزی دستور داده بود.

لاهوتی تشریح کرد: اینکه ارز چند نرخی بود در ابعاد مختلف اشکال‌آفرین شد.  صادرکننده‌ای که می‌خواست ارز خود را در دنیا عرضه کند، می‌دید که ارز توافقی با ارز در کشورهای دیگر تفاوت چشمگیری دارد.

اگر تاجر می‌خواست ارز خود را به صورت توافقی بفروشد و با منشا و به صورت اسکناس به کشور وارد کند، خطرات و ریسک خروج ارز از کشورهای هدف صادراتی را داشت.

وی افزود: مشکل دیگر نرخ ارزیابی گمرکی در بحث واردات و صادرات است که به دلیل تعیین نرخ ETS، در پایه‌های صادراتی تفاوت ایجاد می‌کند و کالا به نرخ واقعی نمی‌رسد. پس صادر‌کننده متعهد به برگرداندن ارزی می‌شود که وجود خارجی ندارد.

به مجلس و دولت هشدار داده بودیم

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در ادامه گفت: در بحث واردات هم دیدیم که با تغییر نرخ چه افزایش قیمتی را تجربه کردیم.

ما قبلا در اتاق بازرگانی به این موضوع اشاره داشتیم. معاون وزیر صنعت معدن و تجارت نیز حضور داشت.

همچنین با کمیسیون اقتصادی مجلس مکاتبه کرده بودیم. ولی هیچ توجهی به آن نشد و امروز می‌بینیم که پس از چهار ماه تاثیر منفی خود را گذاشته است و دولت لایحه به مجلس می‌فرستد که باید این را اصلاح کنیم.

لاهوتی بیان کرد: به نظر می‌رسد که تا هر وقت ارز چند نرخی وجود داشته باشد و بانک مرکزی شرایطی را فراهم نکند که نرخ یکسان ایجاد شود و مدیریت شناور انجام گیرد، این مشکلات ادامه خواهند داشت.

وی در پایان خبر داد: توافقاتی بین بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت برای استفاده از رمزارزها در صادرات صورت گرفته است.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا