کد خبر: 30060047288
اقتصاداقتصاد کلانبازارها و خدمات مالیبانک و بیمهروزنامه

بانک مرکزی تراکنش‌های واریزی روزانه و ماهانه را محدود کرد

معاونت فناوری‌های نوین بانک مرکزی در راستای مقابله با قمار، بخشنامه‌ای به بانک‌ها ابلاغ کرده است که در پی آن هر فرد روزانه می‌تواند فقط ۲۰تراکنش واریزی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی به بیان اقدامات خود برای مقابله با قمار و شرط‌بندی سایبری پرداخت. در کنار سه الگوی اصلی اقدامات بانک مرکزی مبنی بر رصد و شناسایی هوشمند مجاری قمار، مشارکت با قوه قضائیه و پلیس فتا، اقدامات آگاهی‌رسانی، تشویقی و تنبیهی که برای مقابله با قمار صورت می‌گیرد.

مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی روز گذشته در نشستی خبری با تشریح مجموعه اقدامات بانک مرکزی برای مقابله با قمار، اعلام کرد که بخشنامه‌ای برای اعمال محدودیت در تراکنش‌های واریزی به بانک‌ها ابلاغ شده است و در پی آن هر فرد با کد ملی خود روزانه تنها ۲۰تراکنش و ماهانه ۸۰تراکنش واریزی می‌تواند، داشته باشد.

او افزود: این بخشنامه به بانک‌ها ابلاغ شده که هنوز از سوی آن‌ها اجرا نشده است و در ماه‌های آینده اجرا خواهد شد.

محرمیان تاکید کرد: الزام هر کد ملی به انجام ۲۰ تراکنش واریزی در روز، موجب می‌شود تا افراد با داشتن چند کارت بانکی هم نتوانند بیشتر از این محدود تراکنش واریزی انجام دهند.

کاهش ۶۰ درصدی جرایم مربوط به قمار

همچنین معاون بانک مرکزی از کاهش ۶۰ درصدی جرایم مربوط به قمار و شرط‌بندی در کشور با رصد هوشمند تراکنش‌های بانکی خبر داد.

به گزارش بازار، مهران محرمیان در نشست خبری روز گذشته، درباره اقدامات بانک مرکزی برای مقابله با قمار و شرط‌بندی سایبری گفت: با هوشمندسازی نظارت و پردازش پایگاه‌های داده‌ای مختلف هم اکنون تقریبا همه فعالیت‌های مربوط به قمار و شرط‌بندی تحت رصد هوشمند قرار دارد.

او با بیان اینکه برای کسانی که در این شبکه فعالیت می‌کنند ابتدا پیامک‌های هشدار یا اخطار ارسال می‌شود، افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد ۷۵درصد کسانی که این پیامک‌ها را دریافت می‌کنند دیگر وارد این بازار نمی‌شوند.

محرمیان با بیان اقدامات انجام‌شده برای جریمه درگاه‌های اینترنتی پرداخت که از آن‌ها برای فعالیت‌های مربوط به قمار استفاده می‌شود گفت: ۱۱هزار درگاه پرداخت شناسایی، مسدود و جریمه شدند و اکنون بیشتر این فعالیت‌ها از طریق کارت‌به‌کارت انجام می‌شود.

او اضافه کرد: اکنون بیشتر تمرکز بر جریمه شرکت‌های پرداخت‌ساز و یا شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات مربوط به کارت به کارت از طریق برنامه‌های گوشی تلفن همراه است.

محرمیان با بیان اینکه برخی اقدامات مربوط به قمار و شرط‌بندی از طریق کارت‌های اجاره‌ای انجام می‌شود، گفت: بسیاری از این کارت‌ها شناسایی و با صاحبان آن‌ها برخورد شد و با تصویب قانون جدید تبعات قضایی شدیدی در انتظار آن‌ها خواهد بود.

او افزود: همچنین سرشاخه‌های این شبکه‌های قمار و شرط‌بندی نیز از کارت‌ها و حساب‌ها اجاره‌ای استفاده می‌کنند که در این زمینه ۲۰هزار کارت اجاره شناسایی و مسدود شده است.

محرمیان گفت: همچنین ۴۵۰۰ دستگاه پایانه فروشگاهی در خارج از کشور نیز مسدود شده است.

معاون بانک مرکزی هشدار داد: کسانی که در شبکه‌های قمار فعالیت می‌کنند باید بدانند که این فعالیت‌ها تحت رصد بانکی قرار دارد و تبعات قضایی سنگین و محدودیت‌های بانکی دارد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا