کد خبر: 30010022858
گردشگری

معاون وزیر میراث فرهنگی در گفت‌وگو با کرونومی؛ سفرهای نوروزی عامل اصلی موج چهارم نبود/ جزئیات آماری سفرهای نوروزی ۱۴۰۰

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: این که مدام اعلام می‌کنند سفرهای نوروزی باعث ایجاد موج چهارم شده، حرف دقیق و درستی نیست. سفرهای نوروزی امسال در مقایسه با سال ۹۸ که بخاطر وقوع سیل سالی غیرعادی هم بود ۹۶,۴۱ درصد کاهش داشته است.

ولی تیموری در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا افزود: در سال ۹۷ بیش از  ۱۲۶ میلیون نفر-شب اقامت در طول نوروز ثبت شد. میانگین اقامت در مراکز اقامتی کشور نیز ۴ روز بوده است. با این حساب یعنی از ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ تا ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ کمی بیشتر از ۳۰ میلیون نفر سفر رفته‌اند.

او ادامه داد: شاخص تعداد سفرهای نوروزی در سال ۹۸ با وجود این که سیل آمده بود و مردم به علت نگرانی از این پدیده کمتر سفر کردند، همچنان رقم قابل توجهی بود. در این سال ۷۲ میلیون نفر-شب اقامت داشتیم که با توجه به میانگین ۳,۵ شب اقامت برای هر سفر، آمار سفرها در نوروز ۱۳۹۸ بیش از ۲۰ میلیون و ۶۵۰  هزار سفر برآورده می‌شود.

تیموری با بیان این که تعداد سفرهای نوروزی در سال گذشته با توجه به نگرانی مردم از ابتلا به بیماری و همچنین قرنطینه شهرها صفر بوده است، تاکید کرد: اما به رغم تاکیدهای بسیار زیادی که درباره عاملیت سفرهای نوروزی مردم در موج چهارم می‌شود باید گفت که آمارها چنین تحلیلی را پشتیبانی نمی‌کند زیرا تعداد سفرها در مقایسه با سال‌های گذشته بسیار کمتر بوده است. امسال مجموعا کمی بیش از ۲,۵ میلیون نفر-شب اقامت در نوروز ثبت شده که با توجه به میانگین ۲.۵ روزه اقامت، تعداد کل سفرهای نوروزی امسال حدودا یک میلیون است. یعنی یک میلیون نفر به سفر رفته‌اند.

او تاکید کرد: این آمارها مربوط به سفرهای از پیش تعیین شده و برنامه‌ریزی شده است که با رزرو محل اقامت قابل دسترسی بوده است. در واقع ابزاری است که امکان مقایسه میان سال‌های مختلف را به طرز دقیقی فراهم می‌کند. اما آمارهای دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند درک دقیق‌تری از سفرهای نوروزی ارائه کند.

به گفته او مجموع بازدید از جاذبه‌های گردشگری کشور در طول نوروز امسال ۲۳ میلیون و ۴۱۹ هزار بار است و این در حالی است که همین شاخص در نوروز سال ۹۸ بیش از ۱۰۸ میلیون بار بوده است. به این ترتیب تعداد بازدیدها نیز نشان دهنده کاهش حدودا ۸۰ درصدی بازدیدها است که همخوانی قابل قبولی با کاهش تعداد سفرها دارد.

او ادامه داد: تهران در تعطیلات نوروزی امسال از وضعیت زرد به نارنجی درآمد در حالی که طی این ایام مسافرت چندانی به شهر تهران انجام نشده بود، همین امکان یعنی عدم ارتباط سفر با بیشتر شدن شیوع بیماری در سایر نقاط کشور نیز محتمل است. همچنین با توجه به دوره نهفتگی این بیماری و افزایش آمار مبتلایان در روزهای نخست نوروز می‌توان گفت که مبتلاشدگان پیش از فرارسیدن نوروز و آغاز سفرها ابتلا مبتلا شده‌اند.

تیموری تاکید کرد: مجموع این آمارها و تحلیل‌ها نشان می‌دهد که شیوع و گسترش بیماری نمی‌تواند تک عاملی باشد و سفرهای نوروزی تنها ممکن است یکی از عوامل تشدید کننده شیوع باشد نه عامل اصلی یا فراگیرترین عامل!

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا