ناتوانی آموزش و پرورش از تامین تبلت و موبایل برای دانشآموزان فاقد دسترسی به آموزش مجازی
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تاکید ما بر آموزش حضوری با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصلهگذاری فیزیکی است؛ درباره تهیه تبلت برای دانشآموزان گفت که به دو میلیون و ۲۵۰ هزار تبلت برای دانشآموزان نیاز داریم؛ ولی واقعیت این است که این اتفاق نمیافتد زیرا تولید داخلی میسر نیست و با توجه به تغییرات نرخ ارز، از خارج هم نمیتوانیم این تعداد را وارد کنیم.
محمدرضا سیفی در گفتوگو با ایسنا، آخرین وضعیت آموزش دانشآموزان مناطق روستایی و عشایری را تشریح و اظهار کرد: آنچه که تا کنون اتفاق افتاده به علت شرایط خاصی که به وجود آمده با چیزی که پیشبینی میکردیم کمی متفاوت است؛ اما در مناطق عشایری آموزش به صورت حضوری انجام می شود.
وی افزود: تاکید ما بر آموزش حضوری است زیرا برفرض محال اگر بتوانیم تبلت و گوشی هوشمند برای همه دانشآموزان تهیه کنیم باز هم برای پایه اول و دوم ابتدایی، جای آموزش حضوری را نمیگیرد و معلم باید حضور داشته باشد تا دانشآموز حروف الفبا را به خوبی فراگیرد.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه از طرف دیگری دانشآموزان پایههای اول تا سوم کار با تبلت را بلد نیستند گفت: اگر جایی اینترنت و گوشی هوشمند وجود داشت، آموزش ترکیبی توصیه میشود و در این صورت هم از شاد میتوان استفاده کرد و هم امکان آموزش حضوری فراهم است.
سیفی ادامه داد: به اندازه کافی تبلت در اختیار نداریم. به دو میلیون و ۲۵۰ هزار تبلت برای دانشآموزان خود نیاز داریم؛ ولی واقعیت این است که این اتفاق نمیافتد زیرا تولید داخلی میسر نیست و با توجه به تغییرات نرخ ارز، از خارج هم نمیتوانیم این تعداد را وارد کنیم.
وی افزود: هدف ما در گام نخست این است که ۱۰۰ هزار تبلت را با اولویت دانشآموزان تحت پوشش کمیته امداد تهیه کنیم. یک شرکت داخلی قولهایی داده و تولید را شروع کرده است، اما اینکه تبلت برای همه دانشآموزان فاقد این ابزار، فراهم شده باشد تاکنون میسر نشده است.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تاکید ما بر آموزش حضوری با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصلهگذاری فیزیکی است؛ درباره وضعیت محرومیت از تحصیل در مناطق روستایی و عشایر گفت: هنوز آمار دقیق احصا نشده است و در حال جمعآوری شاخصهای مختلف هستیم.
سیفی ادامه داد: کلاسها در مناطق محروم همه تشکیل میشوند. تعداد دانشآموزان کم است و پراکنده هستند و برخی هم در مناطق سفید قرار دارند و از شهرها دورند. مشکلات ما در برگزاری حضوری کلاسها در این مناطق کمتر است؛ هرچند سال تحصیلی سختی را پشت سر میگذاریم.