نقش آفرینی فولاد مبارکه در حل چالشهای انرژی و آب
محمدیاسر طیبنیا مدیر عامل فولاد مبارکه در نشست خبری خود در بیست و یکمین نمایشگاه متافو چشمانداز معتبر فولاد مبارکه در زمینههای محیط زیستی و اقتصادی را ترسیم کرد.
او همچنین تحلیل دقیقی از شرایط صنعت و بازار فولاد و پیشنهادات برای اجتناب از مشکلات موجود را نشان داد. وی همچنین به مهمترین نکات و طرحهای آتی شرکت اشاره کرد که در ادامه به تفصیل آورده شده است.
پروژههای انرژی و تولید برق
در راستای تأمین انرژی، طیبنیا از اجرای دو نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی و ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی خبر داد. تاکنون ۶۱۴ مگاوات برق از نیروگاه سیکل ترکیبی و ۲۰ مگاوات از نیروگاه خورشیدی وارد مدار شده است. وی همچنین به مطالعه پروژه نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی بادی در منطقه خواف اشاره کرد و گفت که با بهرهبرداری از این نیروگاهها، نه تنها نیاز فولاد مبارکه تأمین خواهد شد بلکه بخشی از نیاز شبکه برق کشور نیز پوشش داده میشود.
گامهای مؤثر در تأمین آب
طیبنیا به اقدامات فولاد مبارکه در خرید پساب از ۹ شهر پیرامونی اشاره کرد و ادامه داد که در حال حاضر خرید پساب ۵ شهر دیگر در دستور کار است.
وی همچنین به مشارکت این شرکت در پروژه انتقال آب دریا به صنایع اصفهان اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد که انتقال آب دریا به صنایع استان در سال جاری به مرحله اجرایی برسد و این پروژه بتواند مشکل آب صنایع استان را به طور جامع حل کند.
سرمایهگذاری در تأمین مواد اولیه
مشکل ناترازی مواد اولیه یکی از چالشهای اصلی صنایع فولادی است که طیبنیا به آن پرداخت. وی از سرمایهگذاریهای صورت گرفته در حوزه تأمین مواد اولیه خبر داد، از جمله خرید سهام شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا که سالانه ۵ میلیون تن گندله و با توسعههای آتی ۵ میلیون تن کنسانتره را برای فولاد مبارکه تأمین خواهد کرد.
تولید ۵ محصول جدید با ارزش افزوده بالا
مدیرعامل فولاد مبارکه در بخش دیگری از نشست به تولید محصولات جدید و با ارزش افزوده بالاتر در این شرکت اشاره کرد. وی اعلام کرد که در چند سال اخیر ۳۷ محصول جدید به بازار عرضه شده و تا پایان سال جاری ۵ محصول جدید دیگر نیز به سبد محصولات این شرکت افزوده خواهد شد.
آینده روشن فولاد مبارکه در تولید محصولات تخت فولادی
طیبنیا با تأکید بر برنامههای توسعهای، از بهرهبرداری از نورد گرم ۲ و نورد سرد، همچنین توسعه ورق گالوانیزه در شرکت ورق خودرو، و احداث کارخانه ورق الکتریکی و ورق زنگزن خبر داد. وی پیشبینی کرد که تا افق ۱۴۰۵ الی ۱۴۰۶، فولاد مبارکه با بهرهبرداری از طرحهای در حال اجرا، سبد کاملی از محصولات تخت فولادی را به مشتریان خود ارائه خواهد داد.
سرمایهگذاری در سهام فولاد مبارکه با دید بلند مدت
محمدیاسر طیبنیا به اهمیت سهام فولاد مبارکه اشاره کرد و آن را از سهامهای ارزشمند بازار دانست. به گفته وی، با وجود شرایط نامساعد فعلی بازار بورس به دلیل مسائل سیاسی و بینالمللی، سهام این شرکت پایینتر از ارزش واقعی خود قرار دارد. او به سرمایهگذاران با دید بلندمدت توصیه کرد که این سهم را خریداری کنند، چرا که با طرحهای توسعهای در حال انجام و پشتیبانی موجود، انتظار میرود فولاد مبارکه مؤلفههای سودآوری پایدار را ارائه دهد.
توجه به محیط زیست در طرحهای توسعه
طیبنیا بر الزام پیوست زیست محیطی در تمام پروژههای فولاد مبارکه تأکید کرد. از نظر وی، شرکتهای پیشرو باید کیفیت و حفاظت از محیط زیست را در اولویت قرار دهند. وی اعلام کرد که فولاد مبارکه در سال گذشته ۵ میلیون نهال در ۲۰۰۰ هکتار کاشت و طی ۲ میلیاردو ۳۰۰ میلیون دلار در حفظ محیط زیست سرمایهگذاری کرده است. وی همچنین اشاره کرد که پروژههای جدید مانند نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی، به منظور حمایت از اهداف محیط زیستی در راستای تبدیل شدن به یک صنعت سبز در حال انجام هستند.
ضرورت اصلاح فرآیند استفاده از ارز حاصل از صادرات
مدیرعامل فولاد مبارکه نسبت به فرآیندهای مربوط به ارز حاصل از صادرات انتقاد کرد و گفت که این روند زمانبر و آزاردهنده است. طیبنیا خواستار اصلاح و بازنگری در این قوانین شد تا تولیدکنندگان راحتتر بتوانند از ارز خود استفاده کنند.
ثبات در قوانین و رویههای صادرات فولاد
وی همچنین بر اهمیت ثبات در قوانین و رویههای صادرات فولاد تأکید کرد و گفت که در حال حاضر با ظرفیت نصبشده ۵۰ میلیون تن و تولید ۳۲ میلیون تن فولاد در کشور، نیاز به یک رویکرد منسجم برای مدیریت صادرات وجود دارد. طیبنیا اعلام کرد که پروژه نورد گرم ۲ نیز تا دو سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
پیشرفت پروژه نورد گرم ۲
طیبنیا وضعیت پروژه نورد گرم ۲ را با ۳۴ تا ۳۵ درصد پیشرفت اعلام کرد. وی به چالشهای اقتصادی و تغییرات مداوم قیمتها در تأمین تجهیزات برای این پروژه اشاره کرده و ابراز داشت که شرکت مصمم است پروژه را در اسرع وقت به بهرهبرداری برساند.
کنترل واردات ورقهای فولادی
مدیرعامل فولاد مبارکه همچنین در خصوص واردات بیرویه ورقهای فولادی، به ویژه از چین، هشدار داد و از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) خواست که اقداماتی برای کنترل واردات ورقهای فولادی که امکان تولید داخل آنها وجود دارد، اتخاذ کند. وی تأکید کرد که با وجود ظرفیتهای تولید ایجاد شده در کشور، نیاز به واردات وجود ندارد و شرایط واردات اخیر به ویژه برای ورق سرد، گالوانیزه و رنگی آسیبزا است.